Marmelad - igen

För ett tag sedan gjorde jag marmelad.
Jag blev dock inte nöjd med den så dagen efter hällde jag ut den!
Jag hade missat att man ska skära bort det vita i skalet helt enkelt.

Tycker det är lite konstigt att de två recepten jag hittade på nätet inte sa något om det, är det meningen att man bara ska veta om det?
Tydligen, för alla jag pratat om det med efteråt har vetat om det :)

I alla fall, jag gav mig inte, jag VILL ha hemmagjord marmelad!
Så igår gjorde jag försök nummer två.

Den här gången provade jag att använda blodapelsiner.
Filéade apelsinerna och rev av skalet på det grövsta på rivjärnet, så det blev jättefint.
Och den här gången är jag supernöjd!
Tycker att det blev så himla fin färg på marmeladen och smaken blev bra mycket bättre än förra gången, inte alls så där beskt.



Tack till min fina man som hjälpte mig att riva och filéa :)
#1 - - Sanne:

Härligt att det blev bättre denna gången! Ser väldigt läcker ut!