Sega chokladsnittar

För några dagar sedan blev jag sugen på att göra chokladkakor.
Tycker det är så bra att ha småkakor i frysen som man kan ta fram om det kommer någon på besök, eller om man själv blir sugen :)
Det här receptet provade jag för första gången och det blev jättegott!
De blev verkligen så där seeega inuti men knapriga utanpå, precis som jag vill ha dem...


Sega chokladsnittar

200 gram margarin
2,5 dl strösocker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl


Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät deg.

Dela degen i tre delar och rulla ut till längder.

 

 

Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg.

Strö över pärlsocker.

Grädda 13-15 min i 200 grader. Låt svalna lite. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv.

Färdigt!

 

#1 - - Sofie:

Jag bakade dessa igar men mina blev inge bra alls :( Tunna som löv och stenharda öven om jag bara hade dem inne i 13 min. Typiskt! Anar att det kan vara sirapen som är boven i dramat... du vet tysk sirap... Alltid sa svart att baka i ett annat land än sverige, far liksom alltid med mig fel ingredienser... suck. Köpte en underbart fin kakburk igar som jag ville inviga med kakor. Ska baka nya i helgen :) Kanske pepparkakor och dina havrekakor med vit choklad, mmmmums :)