Päronmousse
Jag hittade inget recept som verkade bra på päronmousse på nätet.
Alla recept innehöll konserverade päron och många klagade på att det blev lite grynig konsistens i moussen, det tyckte inte jag lät så gott.
Efter att jag hade funderat ett tag provade jag att göra en egen variant på päronmousse och den blev jättebra!
Supergod att ha som fyllning i en tårta, särskilt i kombination med after eight-fluff! :)
1 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!
Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
Rör om tills gelatinet smält.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.
Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
Låt stelna i kylskåp.
Jag testade det här!
http://tirja.blogg.se/bakar/2011/april/paronmousse.html
Och det vart super bra :) Lite samma princip :)