Päronmousse


Jag hittade inget recept som verkade bra på päronmousse på nätet.
Alla recept innehöll konserverade päron och många klagade på att det blev lite grynig konsistens i moussen, det tyckte inte jag lät så gott.
Efter att jag hade funderat ett tag provade jag att göra en egen variant på päronmousse och den blev jättebra!

Supergod att ha som fyllning i en tårta, särskilt i kombination med after eight-fluff! :)



Päronmousse

4 gelatinblad
ca 3/4 - 1 burk päronpuré (finns i barnmatshyllan)
1 msk koncentrerad päronsaft
½ dl socker
3 dl vispgrädde



Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca fem minuter.
Lägg päronpurén, päronsaften och sockret i en kastrull och värm upp på svag värme. Det ska ej koka!

Krama ur vattnet ur gelatinbladet och lägg dem i päronröran.
Rör om tills gelatinet smält.
Ta av kastrullen från plattan och låt svalna.

Vispa under tiden grädden och vänd sedan ner den avsvalnade päronsmeten i grädden.
Låt stelna i kylskåp.


#1 - - Tirja:

Jag testade det här!

http://tirja.blogg.se/bakar/2011/april/paronmousse.html



Och det vart super bra :) Lite samma princip :)

#2 - - Lina:

Sv: Vad bra! Tack för hjälpen :) Problemet med de färgade marshmallowsen är att de smakar jordgubbe, hallon osv men jag fick helt enkelt köpa två påsar och plocka ut alla de vita :P Nu ska här bakas!

#3 - - Veronica:

Låter väldigt gott :)

#4 - - stina gunnarsson:

Hej pernilla !

Jag skrev en kommentar förut och frågade om du ville ha en design och sen har jag inte hört av mig. Förlåt för att det tagit sådan tid, jag skäms nästan, men skolan har gått före i detta fall.

Jag har iallafall gjort en design till dig på

http://ztinagunnarssons.blogg.se/testar <----------Så gå in och kolla, skicka sedan en kommentar om du vill ha den eller inte eller om du vill att jag ändrar nått så kan jag skicka den till dig eller montera in den på din blogg !

Mvh Stina Gunnarsson

#5 - - Linda:

Vad bra, detta verkar ju bättre än det jag har, ska jag nog testa till nästa helgs tårta som ska innehålla just päronmousse!

#6 - - amaanda:

Hej!

Älskar att läsa din blogg, du är verkligen helt fantastiskt duktig på att baka. Tänkte bara skriva att jag länkade dig i min blogg, hoppas det var okej. Skönt om er!



Kram!

#7 - - Malena:

Tack för tipset! Precis vad jag letade efter! :)

#8 - - Linn:

Din blogg är helt underbar. Kikar in här rätt ofta och idag ska jag äntligen baka en tårta. Har gjort det massor med gånger med då med färdiga tårtbottnar, pulvermarsan, mosad banan, hallonsylt och grädde. Känns liksom inte på riktigt. Men nu så!!! Moussen snart klar, dumlefluffen på kylning, hembakta tårtbotten i frysen. Nu är det bara att hoppas att jag fixar att montera ihop den också eller om det blir att panikåka till affären och lite surt leta fram en tårta i frysdisken. Jag håller tummarna:)

#9 - - Tilda:

Hej
Kan man äta detta för sig (utan tårta) eller blir det för mäktigt?

#10 - - Heidi:

Hej,

fick visst köpt en liten burk päronpure, så vill bara uppmärksamma om fler barnlösa gillar att baka att det finns olika storlekar.... så min mousse hade inte så mycket smak :( fick tillsätta essens.... men ser fram emot i morgon att sätta ihopa tårtan.
Tack för en trevlig blogg!

#11 - - diana:

Den här päronmoussen måste jag absolut pröva till nästa helg när vår dotter döps! :) Ska det alltså vara en stor burk med päronpur'e? Blir moussen mycket kompakt och stadig, när den innehåller så många gelatinblad? Passar den till jordgubbsmousse, eller borde man kombinera den med någon chokladmousse? :)

Svar: Ja en stor burk ska det vara, som på bilden. Eller en liten, då kan du ha i några fler droppar päronessens istället :) Moussen blir lagom stel vad jag kommer ihåg, inte särskilt kompakt utan som mousse brukar vara. Tror den passar till jordgubbsmousse om man gillar fruktiga fyllningar, det blir nog ganska fräscht. Annars är det säkert supergott ihop med choklad eller mintchoklad, typ after eight :) Lycka till!
Pernie