Påsktårta


Det här receptet har jag fått av min mamma.
Hon har gjort den här tårtan några gånger och den är så himla god!!
Till slut bad jag om receptet och nu är det andra gången jag gjorde den själv.

Den här tårtan gjorde jag i lördags när vi skulle till min svärfar och byta till sommardäck.
Ville ju fira min sons födelsedag igen eftersom de inte kunde komma på hans riktiga födelsedag!

Receptet finns nog lite överallt på olika bakbloggar och internet, det är inget nytt vad jag vet, men det är supersmarrigt och väldigt enkelt!
Tycker det är en perfekt påsktårta om man inte vill göra det traditionella med sockerkaksbottnar och gräddmousser :)



 

Påsktårta

 

2 bottnar:

4 äggvitor

3 dl socker

2 droppar ättika

3 dl Rice krispies

 

Fyllning:

4 äggulor

0,75 dl socker

1 dl grädde

125 g smör el margarin

 

Grädde och bär till garnering

 

 

 

Gör så här:

Vispa äggvitorna med sockret tills du får en krämig konsistens med toppar.

Häll i ättikan och blanda med Rice krispies. (Man kan utesluta Rice krispies).

 

 

Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Om man vill kan man rita upp två rektanglar bredvid varandra på bakplåtspappret innan man brer ut smeten men jag fristylade lite och bredde ut mina med hjälp av en sked tills de såg ungefär lika stora ut och hade ungefär likadan form.

Sätt in i ugn på 125 grader, på understa falsen. Grädda i 60-80 minuter.

 

 

Under tiden gör man fyllningen.

Sjud alla ingredienser utom smör i en kastrull.

Rör hela tiden så det ej bränner vid.

När smeten tjocknat- rör i smör långsamt så det ej skär sig.

Låt svalna och rör några gånger under tiden.

 

 

När bottnarna är färdiga ser de ut så här ungefär.

 

 

Och krämen ser ut så här, gul och fin lagom till påsk :)

 

 

Lägg en av bottnarna på en bricka eller liknande. Bred ut krämen över hela botten.

 

 

Jag tycker det blir lite halvsnyggt om man brer ända ut i kanterna så att krämen rinner utanför, men det är ju en smaksak!

 

 

Lägg den andra botten ovanpå.

 

 

Vispa grädde och lägg ovanpå, och garnera med bär eller vad du vill. Tyvärr hade jag inte färska bär så det fick bli tinade hallon och blåbär, men färska är alltid godare!

 

 

Vill man göra den lite påskfin kan man garnera med lite hemmagjorda kycklingar i SP :)

Väldigt enkelt gjorda men lite gulligt!

 

 

 

#1 - - Mamma till William:

Vilken söt påsk tårta..vill smaka :)

#2 - - Jackeliine:

Wow vad fin den blev! Kommer jag nog baka i påsk!:)

#3 - - M A T B L O G G E N:



Vilken fin påsktårta :-)



Ha en riktigt fin Påsk.



/ Jenny

#4 - - Moa - I väntan på liten:

Åh va gott!!!