Sega brownies med Toblerone
Vi har pratat om att vi ska ses så himla länge men det har inte blivit av, och då pratade vi även om att jag skulle baka något chokladigt och kladdigt som hon gillar.
När jag fick veta att hon skulle komma funderade jag på vad som skulle passa att fika på och tänkte att det inte är många som tackar nej till en god brownie.
Testade ett recept härifrån men insåg när jag börjat baka att jag bara hade tre ägg hemma, receptet krävde fyra.
Vad gör man när man står där med sleven i handen, jo man kör ändå! :)
Dessutom tyckte jag det var så herrans mycket socker i receptet så jag minskade på det.
Och tänk vad bra det blev, vet inte om det brukar bli så här gott annars, med fyra ägg och mer socker, men på mitt vis blev det hur som helst himmelskt!
Skulle nog vilja påstå att det är den godaste brownien jag ätit, i alla fall hittills :)
Den blev seg men ändå lite kladdig, precis som en brownie ska vara!
Sega brownies med Toblerone
230 g smör el margarin
230 g mörk choklad
450 g socker
2 tsk vaniljextrakt
3 ägg (eller fyra om man nu känner att man har mycket ägg hemma :p)
130 g mjöl
Toblerone eller någon annan god choklad
Gör så här:
Smält chokladen med smöret i en skål över vattenbad.
Rör under tiden och ta sedan av bunken från värmen när allt är smält.
Tillsätt socker och rör om.
Häll sedan i vaniljextraktet, det går bra med vaniljsocker om du inte har extrakt.
Tänk då på att helst använda äkta "vaniljsocker", det är svarta prickar i det. Ofta kan man köpa "vanillinsocker" i mataffären utan prickar, och då är det inte äkta vanilj i. Det är stor skillnad på dem tycker jag!
Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om efter varje ägg.
Tillsätt till sist mjölet och rör om lite lätt tills allt är blandat.
Nu är smeten färdig!
Täck en plåt eller form med bakplåtspapper, jag använde en form som är 30x20 cm.
Dutta några droppar vatten i formen för att bakplåtspappret lättare ska fastna!
Jag hällde i drygt hälften av smeten och tryckte sedan ner chokladbitar.
Sedan hällde jag i resten av smeten ovanför och smetade ut den försiktigt med en sked så att den täckte chokladen.
In med den i mitten av ugnen på 160 grader i ca 25 minuter.
Man brukar se när brownies är färdiga då de får en yta som spricker lite när de känner sig klara :)
Oh my god så gott! Skickade med några hem med Marina så att jag inte skulle äta upp alla själv...
För övrigt så håller jag i just denna stund på att baka igen, det finns igen hejd på mig idag verkar det som!
Imorgon måste man ju ha något gott att smaska på när det är the Royal wedding :D
Vad det blir får ni se imorgon... :-P
Tror dig absolut när du skriver att de här var jättegoda! :-) Och brownies är ju på det sättet tacksamma att man kan fixa lite i receptet utan någon större risk att det blir helt fel, så länge man inte minskar för mycket på chokladen. ;-)