Kladdkakemuffins med Dumle


Vi var på bröllop i lördags och när vi kom hem i söndags, väldigt trötta och lite slitna, var jag så sjukt sugen på något chokladigt och kladdigt!
Jag älskar kladdkakemuffins, inte bara för att de är så goda, utan också för att de är så enkla att bara slänga ihop!
Snabbt och lätt och gott, kan det bli bättre?! :)

Det var ett tag sedan jag gjorde såna här så det var verkligen på tiden! Jag "skojade" till det lite genom att trycka ner en halv Dumle i varje muffins innan gräddning, det gjorde att den kladdiga mitten blev både chokladig och "dumlig", sjukt gott! Tror nog att man kan ha i en hel Dumle i varje, det blev nästan för lite Dumle!!

Istället för vanligt socker använde jag ljust muscovadosocker. Tänkte att de skulle bli söta nog med Dumle i, och muscovadosockret gör dem mindre söta men lite mer kola-aktiga.


 

Kladdkakemuffins

 

100 g margarin eller smör

2 ägg

2½ dl muscovadosocker

1½ tsk vaniljsocker

1 kryddmått salt

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

12-15 st Dumlekolor

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Smält matfettet och låt det svalna lite.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt de övriga ingredienserna.

Blanda till sist i matfettet.

 

Sätt formar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.

Fördela smeten i formarna, fyll dem inte till mer än 3/4.

Tryck i en Dumle i varje form.

 

 

Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

 

Det fina fatet kommer från Stockhome och är av märket Rice.

 

Låt dem svalna lite.

Jag tycker att det är godast med vispad grädde till. Jag klickar bara på en liten klick och så kan man äta både med sked eller utan :)

 

 



Jag har dekorerat med en liten blomma gjord av SP som blev över från bröllopstårtorna.

Receptet är från boken Sju sorters kakor.

#1 - - viktoria:

nu blev man sugen på att baka & äta dessa muffins :-)

#2 - - Bullmamman:

Det låter ju faktiskt riktigt gott! Jga är inte så mycket för choklad men dumle älskar jag ;)

#3 - - chanette:

Nu kan ni sälja era bak deco saker ni

inte vill ha längre eller som ni har förköpt er

på eller varför inte köpa lite av de sakerna

som nån vill sälja där som du inte har



http://www.facebook.com/pages/S%C3%A4ljes-bak-deco-saker/244949685543215



#4 - - emelie:

jammie- jag bakade vanlig kladdkaka med dumle förra helgen, men jag tycker personligen att det blev PÅTOK för sött.

#5 - - Carin:

Åh, vad smarriga de ser ut. Dumle är en av mina favoriter.



Har du provat göra mariannefluff till kladdkaka? Blev bjuden på det förra helgen och provade göra hemma och det blir supergott.

Krossade mariannekarameller som smälts och vispas med vispgrädde.

Om du googlar på "mariannefluff" så kommer du hitta ett bra recept. :)

#6 - - Therese:

Guud så gott det ser ut! Det ska jag printa ut och sätta in i min receptbok :) Tack för tipset!

#7 - - Moa:

När får vi veta vem som vann tävlingen?

#8 - - Sandra:

Testade att göra dess idag, de vart jättegoda!

Fast hade vanligt socker och en hel dumle..



Mvh

#9 - - Elin:

Supergoda! Men jag hade brunt farinsocker istället för muscovadosocker och en hel dumle :)

Gillar din blogg starkt!

#10 - - Therese:

Hej!

Jag har testat att baka dessa två gånger nu, men lyckas inte riktigt. Första gången blev smeten alldeles för torr och tjock, så jag tillsatte lite mer smör. Den blev ok, men såg inte alls ut som på din bild. Andra gången skar sig smeten från smöret och det gick helt enkelt inte att vispa ihop. Vad gör jag för fel? Det är äkta smör jag har. Jag har även äkta muscovadosocker, vilket jag finner ganska svårt att vispa fluffigt med ägg.

Tacksam för svar!

#11 - - Pernilla -Bli min jäst:

Therese: Vad trist att de inte blivit bra!

Vet inte riktigt vad du gjort för fel, det låter som du gjort rätt. Är du noga med alla mått?

Det här receptet är ju ganska enkelt på så vis att man inte behöver göra mer än att blanda ihop allt.

Smöret brukar skära sig lite i början men det är bara att röra och röra tills det blandas.

Annars tycker jag du ska prova med vanligt socker, det funkar också jättebra och då är det nog lättare att blanda allt! Vet faktiskt inte vad det kan vara annars :( Sorry för att jag inte kan hjälpa mer, men om du provar med vanligt socker måste du berätta hur det blev!! :)

#12 - - Janina:

Jag vet inte vad jag har gjort för fel. Följde receptet exakt men ändå blev min smet typ som mousse?!?! Jag såg att någon annan skrev att hon fått en torr smet.. Vad kan felet vara tro? I vilket fall så smakade dom himmelsk!

Svar: Det låter jättekonstigt! Vet tyvärr inte vad som blivit fel. Jag har gjort det här receptet över tio gånger och de har blivit bra varje gång. Hoppas du vågar prova igen och att det blir bra då :)
Pernie