Bli min jästs Julbakskalender: 16 December - Lakritstryffel





Idag blir det en sen lucka. Har inte hunnit med datorn idag.
Jobbade i natt och sov bara fyra timmar innan jag gick upp och gjorde lite modelleringar till helgens tårtor.... så nu är jag väldigt trött.
Tårtorna tar all min fritid just nu så därför tänkte jag även idag bjuda på julgodis som jag gjorde förra året.

De här blev en av min mans favoriter, han älskar lakrits och de här tryfflarna smakar verkligen mycket av lakrits!



 

 

Jennys lakritstryffel

200 gram mjölkchoklad

1 dl grädde

2-3 dl turkisk peppar

 

 

 

 

Gör så här:

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål/bunke.

Värm grädden och häll den över chokladen. Rör om tills chokladen smält.

 

Mortla eller krossa turkisk peppar (lägg i en påse och slå med en kavel eller kastrull tills det är krossat) till små bitar. Häll i nästan allt i chokladgrädden och rör om. Smaka av och se om det är lagom med lakritssmak, annars är det bara att ha i mer turkisk peppar :)

 

Låt svalna några timmar i kylskåp, ev behöver man ställa in dem i frysen lite innan man rullar dem för de är lite kladdiga.

 

Forma till bollar i handflatan, rulla dem sedan i krossad turkisk peppar.

 

 

 

Förvara i burk med lock i kylen.

 

Nu ska jag sätta mig med några modelleringar igen. Hur tårtorna blev får ni se i helgen förhoppningsvis :)