Jappfluff

Jag har gjort två olika sorters fluff till tårtfyllning och det är verkligen bland det godaste som finns!
Bara ordet fluff smakar ju härligt på tungan och det är jättelätt att göra.

Till schlagertårtan gjorde jag jappfluff och tillsammans med hallonmousse var det supergott!


 

Jappfluff


Räcker till ett lager tårtfyllning på en normalstor tårta

 

3 dl grädde

ca 180 gram japp (3 st dubbeljapp)

 

 

Gör så här:

Värm grädden på spisen.

OBS! Grädden får EJ koka!

Lägg i Japp och rör om tills den smält.

Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten.

När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.

Färdigt!

 

Vill man använda annat än Japp är det bara att ta någon annan choklad i ungefär samma mängd, mellan 150-200 gram.

Det funkar även att ta annat godis, t ex nappar eller bilar.

Gör då på samma sätt men ta mindre mängd godis, ca 60-80 gram.

Och tänk på att det tar lite längre tid att smälta gelégodis.

 

#1 - - Eleonore:

Vilket bra och lätt tips på fyllning! :)

#2 - - Lindha Koutsouridaki:

Oh då måste jag testa med CoCo, det måste ju bli gudomligt gott =) Tack för tipset!

#3 - - Helena S / Bara en kaka till:

Jappfluff är ju alldeles genialiskt!

#4 - - Linda - Cupcakefluffan:

Kan tänka mig att det blir perfekt ihop med hallon

#5 - - Linn (knyttsak):

jappfluff? Vilket roligt ord =)

#6 - - Lollo:

Nu har jag testat på jappfluff vid två tillfällen på kort tid! En gång som topping på cupcakes, och nu som tårtfyllning. Gjorde en snygg tårta till en sak i skolan, & fick mycket credit för fluffet! Sjukt gott!

#7 - - Morwen:

Alltså, jag dregglar ihjäl mig när jag kollar den här bloggen. INTE bra. :D Jag kommer bli tjock till sommaren nu! :D

#8 - - Em:

Åh galet va gott!