Jappfluff
Bara ordet fluff smakar ju härligt på tungan och det är jättelätt att göra.
Till schlagertårtan gjorde jag jappfluff och tillsammans med hallonmousse var det supergott!
Jappfluff
Räcker till ett lager tårtfyllning på en normalstor tårta
3 dl grädde
ca 180 gram japp (3 st dubbeljapp)
Gör så här:
Värm grädden på spisen.
OBS! Grädden får EJ koka!
Lägg i Japp och rör om tills den smält.
Tag av från spisen och sätt kallt, minst fem timmar men gärna över natten.
När grädden är riktigt kall vispar du med elvisp som vanlig grädde tills det blir tjockt och fluffigt.
Färdigt!
Vill man använda annat än Japp är det bara att ta någon annan choklad i ungefär samma mängd, mellan 150-200 gram.
Det funkar även att ta annat godis, t ex nappar eller bilar.
Gör då på samma sätt men ta mindre mängd godis, ca 60-80 gram.
Och tänk på att det tar lite längre tid att smälta gelégodis.
Vilket bra och lätt tips på fyllning! :)