Strawberry cheesecake


Förra veckan var jag på besök hos mina jobbarkompisar Anna och Peter.
De skulle bjuda på lunch och jag frågade om jag fick baka något :)
Var så himla sugen på cheesecake, en sån jag gjort med blåbär i, fast nu ville jag prova med jordgubbar.
Man får ju passa på när det fortfarande finns svenska färska!

Resultatet blev en härligt somrig cheesecake!
Jag som inte brukar gilla cheesecake är faktiskt helt frälst i det här receptet :)
Jag har ändrat lite i det, istället för vanlig kesella tog jag rabarberkesella och istället för blåbär är det alltså färska jordgubbar, lite mer än av blåbären.


 

Strawberry cheesecake

 

Kexbotten:

300 g digestivekex
150 g smör

Cheesecakesmet:

600 g Philadephiaost
2.5 dl Kesella Rabarber
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 st ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit choklad
2 dl färska jordgubbar




Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.

Vispa philadelphiaost och rabarberkesella krämigt i en skål.
Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.

Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad och blanda ner chokladen i smeten.
Häll smeten över kexbottnen och strö över färska grovt hackade jordgubbar.

Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun så att den inte blir för mörk (jag behövde aldrig göra det eftersom min var perfekt i färgen efter 40 minuter).

Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

Ta ut och låt svalna. Ät den ljummen eller kylskåpskall.


 

 


Ursprungsreceptet kommer från boken "A piece of cake" av Leila Lindholm.

Den fina brickan som cheesecaken står på köpte jag i butiken Inreda i Västervik. :)


#1 - - Sofie:

Åhhhh så gott det ser ut!! Det ska jag baka i helgen :-)) hoppas bara jag hittar majsstärkelse i tyska affären...! :-)

#2 - - jessica [ myckelite om litemycke ]:

åh mums får man prova nån gång :)

#3 - - Fridas mat:

den ser helt otroligt smarrig ut! jag har aldrig gjort en ugnsbakad cheesecake, bara frysta. dags att ändra på det tror jag :D

#4 - - Caroline Elisabeth - Mamma till Jennifer:

Jisses, detta såg farligt gott ut! :D Underbara bilder!

#5 - - emelie:

såg gudomligt gott ut. jamjam!

#7 - - Milli:

mmm vad god den såg ut att vara :-)

#8 - - Bullmamman:

Det där såg verkligen gott ut!

Vilken fin blogg du har, jag länkar den på min blogg, hoppas det är okej? :)

#9 - - Mary:

hej.. jag är ett stort fan av dig! Jag hittade en grej på nätet idag som jag tyckte var superintressant. Det hette "black cocoa" (se bilder här http://www.google.com/search?q=black+cocoa&oe=utf-8&rls=org.mozilla:sv-SE:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=sv&tab=wi&biw=1680&bih=892) Det är typ som vanlig kakao fast färgen är inte brun utan SVART! Vet du möjligen om det går att få tag i någon butik här?



Kram