Steg för steg: Wienerbröd


Eftersom jag inte fotade när jag gjorde wienerbröd igår har jag fixat det idag!
Det var kanske inte så lätt som jag trott att förstå vad jag menade med min beskrivning, så här kommer bilder. Hoppas ni förstår nu, annars får ni fråga :)

Förresten så undrar jag om ni gillar när jag gör steg-för-stegbeskrivningar med bilder?
Är det något ni vill att jag ska göra varje gång jag lägger in ett nytt recept här, eller bara när det är lite krångligare saker att baka?
Vore kul att veta vad ni tycker :D

Hur som helst, här kommer beskrivningen!

Låt plattorna tina på en plåt med bakplåtspapper.

 

 

Pensla dem med lite vatten när de tinat helt. De ska bli lite fuktiga och kladdiga.

 

 

Vik sedan in hörnen mot mitten...

 

...och tryck till lite lätt så att de stannar kvar.

 

Tänk på att det ska vara lite luft under "flikarna", det ska inte bli helt platt.

 

Så här ska de se ut.

 

Klicka vaniljkräm i mitten och sätt in i ugnen ca 10-15 minuter.

 

När de kommer ut ur ugnen har vaniljkrämen höjt sig men den sjunker ihop när de fått svalna några minuter. När de svalnat lite är det dags att dekorera dem!

 

Idag provade jag med vit choklad istället för mjölkchoklad :)

Till vänster är den med vit choklad, till höger med vaniljkräm

 

Ringlade vit choklad över jordgubbarna, det var smarrigt :)

 

Ni ser, lika enkelt som jag sa!

 

Lycka till med wienerbröden nu, jag lovar att ni kommer impa stort på era fikagäster när ni säger att de är hembakta :D

 

Och tänk vad ni kan variera dem efter er egen smak, man kan ju ha på vad som helst!

Det är säkert jättegott med t ex Nutella, sylt eller banan tillsammans med choklad... ja listan kan göras lång.

Berätta gärna om ni provar något annat än jag har gjort, alltid roligt med tips!

 

Ha nu en trevlig midsommar, det ska jag ha! :D

 

 

#1 - - Josefina:

Gör det med allt du bakar! Mycket lättare då, och då behöver man aldrig vara orolig för o göra fel!:)

#2 - - Frida:

Jag gillar att se bilder steg för steg så att man vet exakt hur man ska göra. (:

#3 - - Josefina:

När man gör med brun choklad, ska man smälta chokladen i en kastrull då? Och ska man hälla i chokladen innan man sätter dem i ugnen? För du gjorde ett jättesmarrigt cokladwienerbröd i förrförra inläget. Kan du berätta hur du gjorde där? Eller hade du vaniljkräm i den, och bara hällde över chokladen i efterhand?

#4 - - Anonym:

det är mycke lättare att försttå jag håller med att du bordee göra så i alla recept

#5 - - Anna:

Jättebra inlägg med förtydligande bilder! Tror att vi är många som uppskattar det!

#6 - - Bobby:

oh tusen tack för receptet... det blir så enklare med förtydligande bilder och steg för steg. uppskattar din blogg och alla inlägg som du lägger upp.

#7 - - Tezzan:

Jag håller med övriga=)...jag tycker det är jättekul att du lägger upp steg-för-steg när du bakar, både på "lätta" och lite "svårare" recept, så fortsätt gärna med det!

Glad midsommar!

/Mvh Therese

#8 - - sara:

smart med färdig deg! Jag provade äpplen, kanel&socker med vaniljkräm. GOTT! och väldigt uppskattat.

#9 - - Linnea:

Jag gjorde det där winerbröden på mitt födelsedagsfika. Det var väldigt poppis. Länkade till din blogg

#10 - - Jenka:

Ååh vad goa dina Wienerbröd ser ut att vara.. Man blir så sugen på att provsmaka ;) Jag tycker att det är väldigt bra att du skriver steg för steg och även har med bilder, det blir då lätt att förstå hur man ska göra ;) Du bakar så mycket fint hela tiden..Du är så duktig ;)

#11 - - sofia:

gillar när du lägger upp bilder, steg-för-steg på vad du än bakar :)

#12 - - Anonyma Jag:

Åh som vanligt massvis med inspiration! :)

Jag ska göra klassiska wienerbröd idag :D



Ha en fin dag!