Baked Alaska cupcakes with fluffy frosting
För några veckor sedan höll jag på att dö av förtjusning när jag läste en av mina favoritbloggar.
Det här receptet är genialiskt!
Tänk er den bästa av två världar, där man har blandat muffins med glass. Då får ni det här receptet!
Tack till fina Manuela för att hon kom på det här :)
Jag valde en av mina favoritglassar, Baked Alaska, man kan ta den smak man gillar. :)
Och så hittade jag ett recept på frosting som såg supersmarrigt ut, det hittade jag här.
Baked Alaska cupcakes
100 g smör el margarin
2 ägg
150 g socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
200-250 g Ben & Jerrys Baked Alaska
Gör så här:
Häll socker, vaniljsocker och smör i en bunke och vispa det fluffigt. Jag har tyvärr ingen assistent, typ Kitchen aid, så jag använde elvispen. Det funkade. Men jag hade hellre gjort det i en assistent så det så :)
Det här var så fluffigt jag fick det med min lilla elvisp
Tillsätt ett ägg i taget och vispa/mixa några minuter i taget efter varje ägg
Tills allt är ordentligt blandat
Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta ner blandningen i smör och äggblandningen.
Mixa ihop allt (om du har en assistent) eller vänd ner mjölet tills det är blandat och en slät smet.
Sen är det dags att ha i glassen! Jag använde alltså Baked Alaska
Jag gröpte ur några skopor och lade dem i en skål på vågen
...och så rörde jag runt lite och mosade glassen så den blev lite mer lätthanterlig
Såna här söta isbjörnar är det i glassen :)
Rör ordentligt så att du har en fin, slät smet
Sätt muffinsformar i en muffinsplåt
...och klicka i smeten till knappt hälften
Sätt in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter, känn med en sticka efter 15. Om stickan är torr är de klara!
Om inte kan man grädda dem i tre minuter till åt gången tills stickan är torr.
Mina tog 20 minuter och då blev de så här
Jag provåt en direkt när den kom ut från ugnen och det var den godaste muffin jag någonsin ätit!!
De smakar verkligen som glassen :)
Nu till frostingen:
Fluffy frosting
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Ev karamellfärg eller pastafärg, några droppar
Gör så här:
Rör ihop socker, vatten och citron i en kastrull och värm på spisen så att det börjar sjuda.
Ta sedan av kastrullen från plattan.
Vispa äggvitorna och vaniljsockret tills det blir mjuka toppar i smeten.
Det ska bli som marängsmet som man kan vända upp och ner över huvudet utan att spilla :)
Häll i sockerlagen i marängsmeten och vispa hela tiden. Häll bara i lite i taget och vispa någon minut efter varje gång, totalt blir det vispning i ca 10 minuter!
Vispa tills marängen är kall och har bildat hårda toppar.
Om du vill ha i färg gör du det samtidigt som du vispar.
Så här ser den färdiga frostingen ut utan färg
Jag delade upp min i två delar och färgade den ena rosa med den här färgen
Med några droppar i blev det så här
Sedan klickade jag i både vit och rosa smet i spritspåse och försökte separera dem så de höll sig på varsin sida i påsen. Därefter spritsade jag på frostingen och dekorerade med blommor i sugarpaste och lite rosa strössel samt mjuka pärlemorkulor.
Voila, klart för fika!
På den här bilden ser man att det är både rosa och vit frosting
Ser det inte ut lite som mjukglass ovanpå muffins? Tycker att frostingen blev ljuuuvlig, tjock och fluffig och söt!
Den smakar precis som den ser ut! :D
Tyvärr var inte de vita formarna så bra, de släppte och blev bruna i ugnen... :( Jag satte några muffins i fina formar från Kalasform, gud så fina de är!!
De här cupcakesen går bra att dekorera och sätta in i kylen över natten, min man som tog med några till skolan sa att frostingen blev lite seg bara. Kunde dock inte få ur honom om det var bra eller dåligt :)
Baked Alaska är världens godaste glass =)