Champagnemousse


När jag funderade på fyllningar till oscarstårtan kom min man på att jag kunde göra champagnemousse.
Tycker det var en superbra idé eftersom det känns lite lyxigt och festligt och det ska det ju vara på oscarsgalan!
Hittade inte så många recept på internet men på familjeliv hittade jag det här som dock var lite otydligt.
Fick prova mig fram och ska nu försöka förklara så att även ni förstår :)

Jag tycker den här moussen fick en väldigt speciell smak som faktiskt blev helt ok i tårtan, särskilt ihop med en söt fluff.
Gillar man champagne kommer man gilla den här moussen :)


Champagnemousse
(räcker till ett lager fyllning i en normalstor tårta)

7 g gelatinpulver
3 msk vatten
ca 3 dl champagne (jag använde jordgubbschampagne, det är ju så gott!)
ca 3 dl vispgrädde
2 äggvitor
knappt 1 dl socker


Gör så här:
Häll vattnet i en skål, strö i gelatinet och rör om. Låt det stelna.
Ställ skålen över en kastrull med hett vatten och rör tills gelatinet löst sig.
Rör ner champagnen. Vispa grädden.
Vänd ner champangegelét i grädden och låt stå kallt under tiden som du vispar ihop äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret och vispa till blank smet. Vänd försiktigt ner äggsmeten i champagnegelén och låt stelna i kyl.


#1 - - Nellie-Sockertussen:

Hej!

Jag har en tävling på min sida där du kan vinna ett supersnyggt förkläde =)

Trevlig helg

/Nellie

#2 - - Linn (knyttsak):

usch, din blogg är så ohälsosam! Men den är inspirerande. Jag bli så sugen på att baka en massa mer än jag klarar av att äta upp! Får kanske ställa till med ett superkakkalas nån dag? :)

#3 - - Annica - annicake:

åh, det här lät ju helt otroligt gott och lyxigt med champagnemousse!

#4 - - Anonym:

Vem vann tävlingen???????????

#5 - - Wilma ;D:

I'm kind of in love whit your blogg ;)

Kul att du skriver så detaljerat hur man ska gör allt! :D

Kram på dig :) <3

#6 - - Mana:

Hej! :)

Tror du det går att byta ut champange mot smält piggelin och på så sätt få piggelingmousse? =)

Svar: Hej! Ja varför inte, borde ju gå lika bra :) berätta gärna hur det blev om du testar!
Pernilla Lyck