Chocolate chip cookies á la Marabou
Har inte smakat dem för det känns inte så nödvändigt att köpa kakor när man bakar så ofta som jag gör, men de ser ju faktiskt ganska goda ut!
För några dagar sedan undrade en bloggläsare som heter Hanna om jag inte kunde baka något liknande som Marabous kakor, eftersom de var så dyra där hon bor.
Och visst kan jag det!
Tycker det är jättekul att få önskemål från er läsare, det inspirerar mig ännu mer till att baka :)
Kollade runt lite på olika recept och kollade även på Marabous hemsida, ville se vad de hade i sina kakor.
Deras kakor verkar väldigt enkla och har inte så många ingredienser, så jag har gjort något som liknar de.
Dock har jag haft i farinsocker istället för bara vanligt strösocker, men självklart kan man byta ut farinsockret till vanligt om man vill.
Farinsocker är egentligen socker som är blandat med rörsockersirap, så det är inte riktigt lika sött som vanligt socker och har en lite speciell smak. Jag tycker det är supergott just i såna här kakor!
Chocolate chip cookies á la Marabou
200 g smör el margarin
2½ dl farinsocker
1 dl strösocker
3½ tsk vaniljsocker
2 ägg
5½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
200 g Marabou choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker poröst. Jag använde elvispen och det ska vara rumsvarmt smör.
Rör i ett ägg i taget och blanda med en sked.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en separat bunke. Häll sedan ner det i den andra smeten och rör om ordentligt.
Sen är det dags att ha i chokladen! Man kan ta vilken sort man vill, jag använde vanlig mjölkchoklad..
...och Marabou Daim.
Hacka chokladen grovt.
Jag delade upp smeten i två bunkar eftersom jag inte ville blanda chokladsmakerna. I den ena smeten hade jag i mjölkchokladen och i den andra Daim-chokladen.
Rör om så att chokladen är ordentligt blandad med smeten.
Forma sedan små bollar med fingrarna och lägg på en plåt. Eftersom kakorna flyter ut är det bra att inte ha för många bollar på en plåt. Platta till bollarna lite och sätt in i ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
Jag lät kakorna svalna på diskbänken på bakplåtspappret, dvs jag lyfte över pappret från plåten. Sedan lät jag plåten svalna på balkongen eftersom man helst inte ska lägga kakor som ska gräddas på varm plåt.
Fick en härlig "desserttallrik" efter frukosten :)
Kakorna blev ljuvligt goda, knapriga i kanterna och bara en aning sega precis i mitten!
Jag fick 34 kakor på det här receptet, beroende på hur stora kakor man gör så blir det mellan 30-40 stycken.
De med Daim i...
...och de med mjölkchoklad i.
Personligen gillade jag de med Daim i bäst :)
Ha en skön söndag i solen, det ska jag ha!!
Dom där ska jag prova! Har du några bra tips när man bakar småkakor? Mina brukar inte bli så bra... Kram Carro