Devil´s food cupcakes
Till koppen som jag gjorde igår använde jag mig av ett -för mig- nytt muffinsrecept.
Har väldigt länge tänkt baka de berömda Devil´s food muffinsen och kom på det igår när jag funderade på vilket muffinsrecept jag skulle använda.
Finns säkert några olika varianter på det här receptet men jag ville testa det från Magnolia bakery, kändes inte som att det kunde vara äckligt :D
Och det var det ju inte.... när jag öppnade ugnen och den nybakade doften nådde min näsa trodde jag att jag dött och kommit till chokladhimlen!
De smakar så mycket choklad och är så himla intensiva att man behöver en söt frosting ovanpå för att det ska bli helt fulländat.
Med chokladglasyren var det ljuvligt, men jag har även tänkt prova en annan frosting.
Lovar att lägga upp det här i så fall!
Nu till receptet!
I receptet som är på amerikanska och med amerikanska mått står att det ska vara buttermilk.
När jag googlade på vad det kan vara eller motsvaras av hittade jag ett förslag på hur man gör egen buttermilk, eller i alla fall en variant på det.
Tricket var att ha i någon slags "syra" i mjölk och låta det stå ett tag, så jag tog pressad citron och blandade det med mjölken ett tag innan det skulle i smeten. Verkar som att det funkade bra!
2,4 dl kakao
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
160 g osaltat smör, mjukt
3,6 dl farinsocker
1,2 dl socker
3 stora ägg, rumstempererade
3,6 dl mjölk med 1½ msk citron i
2 tsk vaniljextrakt el vaniljsocker
Värm ugnen till 175 grader.
Häll upp mjölken i en skål och tillsätt 1½ msk pressad citron. Låt stå tills den ska blandas i smeten.
I en liten skål: blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Om du använder vaniljsocker istället för vaniljextrakt ska även det blandas i.
I en stor skål: vispa smöret smidigt. Tillsätt farinsocker och strösockret och vispa tills det är fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa väl efter varje.
Blanda i de torra ingredienserna i tre omgångar tillsammans med mjölken.
Vispa tills ingredienserna blandats samman men överbearbeta inte.
Fyll cupcakesformarna till 3/4. Grädda i 25-30 minuter.
Låt cupcakesen svalna på ett galler.
Chokladglasyr
100 g choklad
½ dl grädde
25 g smör
Gör så här:
Smält chokladen med smöret på svag värme. Rör ner grädden.
Låt svalna lite innan den hälls på muffinsen.
Blomman är gjord i SP.
Ååååå dessa måste jag testa JAG VILL OCKSÅ TILL CHOKLADHIMLEN!!!! Dem ser himla goda ut, vattnas verkligen i munnen....