Devil´s food cupcakes


Till koppen som jag gjorde igår använde jag mig av ett -för mig- nytt muffinsrecept.
Har väldigt länge tänkt baka de berömda Devil´s food muffinsen och kom på det igår när jag funderade på vilket muffinsrecept jag skulle använda.

Finns säkert några olika varianter på det här receptet men jag ville testa det från Magnolia bakery, kändes inte som att det kunde vara äckligt :D

Och det var det ju inte.... när jag öppnade ugnen och den nybakade doften nådde min näsa trodde jag att jag dött och kommit till chokladhimlen!

De smakar så mycket choklad och är så himla intensiva att man behöver en söt frosting ovanpå för att det ska bli helt fulländat.
Med chokladglasyren var det ljuvligt, men jag har även tänkt prova en annan frosting.
Lovar att lägga upp det här i så fall!

Nu till receptet!

I receptet som är på amerikanska och med amerikanska mått står att det ska vara buttermilk.
När jag googlade på vad det kan vara eller motsvaras av hittade jag ett förslag på hur man gör egen buttermilk, eller i alla fall en variant på det.
Tricket var att ha i någon slags "syra" i mjölk och låta det stå ett tag, så jag tog pressad citron och blandade det med mjölken ett tag innan det skulle i smeten. Verkar som att det funkade bra!





Devil´s food cupcakes

4,7 dl vetemjöl
2,4 dl kakao
1½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
160 g osaltat smör, mjukt
3,6 dl farinsocker
1,2 dl socker
3 stora ägg, rumstempererade
3,6 dl mjölk med 1½ msk citron i
2 tsk vaniljextrakt el vaniljsocker




Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.

Häll upp mjölken i en skål och tillsätt 1½ msk pressad citron. Låt stå tills den ska blandas i smeten.

I en liten skål: blanda mjöl, kakao, bikarbonat och salt. Om du använder vaniljsocker istället för vaniljextrakt ska även det blandas i.

I en stor skål: vispa smöret smidigt. Tillsätt farinsocker och strösockret och vispa tills det är fluffigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa väl efter varje.

Blanda i de torra
ingredienserna i tre omgångar tillsammans med mjölken.
Vispa tills ingredienserna blandats samman men överbearbeta inte.

Fyll
cupcakesformarna till 3/4. Grädda i 25-30 minuter.

Låt cupcakesen svalna på ett galler.


 

 

Chokladglasyr

 

100 g choklad

½ dl grädde

25 g smör

 

 

Gör så här:

Smält chokladen med smöret på svag värme. Rör ner grädden.

Låt svalna lite innan den hälls på muffinsen.


Blomman är gjord i SP.


 

Jag har även gjort en steg-för-stegbeskrivning på hur jag gjorde koppen, men den kommer imorgon! :)


#1 - - Sara:

Ååååå dessa måste jag testa JAG VILL OCKSÅ TILL CHOKLADHIMLEN!!!! Dem ser himla goda ut, vattnas verkligen i munnen....

#2 - - Stina:

det är farligt och gå in på din blogg, man blir ju såååå sugen på att baka! :)

#3 - - hanna:

skimmed milk är egentligen bara mjölk där grädden har tagits bort. alltså en mjölk med mindre fetthalt.

#4 - - Pernilla -Bli min jäst:

Hanna: tack för tipset! dock hade jag skrivit fel ur minnet, det stod ju buttermilk i receptet..! Har ändrat det nu :)

#5 - - Jessica:

Hej igen Pernilla!

Nu har jag beställt tårtunderläggen och kartonger ;)

Men till en annan sak. Vet du någon fysisk butik med grjer i tårt/baksvängen? Såg att du bor i Solna. Själv bor jag i Enköping. Vet du någon överhuvudtaget? Någon här i närheten kanske? Vore kul att gå in i en butik och känna och klämma...

Trevlig helg! /Jessica

#6 - - Amanda:

Hej, jag har en fråga. På söndag så är det ju morsdag och jag har tänkt att göra en tårta till min mamma. Så måste man spackla tårtan med smörkräm om man ska täcka den med sugarpaste?

#7 - - Linda:

Åh jag har också länge velat testa devil's food tårtor och cupcakes, låter så himla gott, och din beskrivning gör en ju inte mindre sugen!

#8 - - Pernilla -Bli min jäst:

Amanda: jag har bara provat att spackla en tårta med grädde en gång, men då hade jag täckt den med MMF och då ska man inte behöva ha smörkräm sägs det.

Det verkar vara olika för olika sorters SP, en del säger att det funkade med bara grädde och en del inte.

Vill du vara på den säkra sidan tycker jag du ska köra på smörkräm, annars kan du ju chansa och spsckla med grädde :)

Berätta gärna hur du gjorde och hur det gick sen!

:)

#9 - - Johanna:

Tänkte bara lägga till en liten kommentar. :) Buttermilk går jättebra att byta ut mot filmjölk. Filmjölk är ju vår syrade mjölk. :) Så filmjölk eller yoghurt naturell går också jättebra. :)

Mvh

Bak och mat freaket. :)

#10 - - Fotograf Malin Johansson:

Ser helt underbart gott ut!:)

#11 - - Lina - krafla:

Det går även att tillsätta en halv tsk vitvins/äppelcidervinäger i mjölken för att lura receptet att det är buttermilk ;)



Jag har dock mailat arla och bett dem om buttermilk, de sa att inte tillräckligt många har efterfrågat det, så om fler mailar så kanske vi får det snart!

#12 - - Linda:

Nu har jag spanat in detta recept X antal gånger. Ikväll så ska jag göra slag i saken! :o)