Hallonpannacottapaj

Idag har jag varit på jättemysig lunch och fika med mammagruppen.
Det var kaos som vanligt (som det blir med en massa 1-åringar) och grymt trevligt :)
En granne till Won-Ji som vi var hos säljer inredning på s.k homepartyn, och hon var och visade en massa fina grejer.
Ville köpa typ allt men hejdade mig lite så att det "bara" blev en jättefin rosa pläd.

Won-Ji bjöd på lunch och jag hade med mig fikat. Tar varje chans jag får att baka :)

En av mina favoritdesserter är pannacotta, det är ju så gudomligt gott!
Har varit sugen på att prova en "paj" med hallonpannacotta ett tag, så den fick det bli.
Känns lite fel att kalla den paj men kan inte komma på något bättre, och i receptet heter det paj.
Man skulle lika gärna kunna säga tårta eller kaka!

I ursprungsreceptet är det digestivebotten och så är det philadelphia i fyllningen, men jag ändrade lite till vad jag trodde skulle bli godare.
Resultatet blev en fräsch och supergod dessert som är lätt att göra! Och jag tror att de flesta gillar det, den blev väldigt omtyckt vid fikat idag i alla fall :)

 

Hallonpannacottapaj

 

26 stycken Oreokakor

60 g smör el margarin

 

2 gelatinblad

1 vaniljstång

5 dl grädde

0,5 dl socker

225-250 gram hallon, färska el frysta

 

 

Gör så här:

Kör oreokakorna i en matberedare eller kavla sönder dem i en påse, det ska bli fina kaksmulor.

Smält smöret och blanda det med kaksmulorna.
Tryck ut blandningen i pajform, 24 cm i dm.  (Jag använde en springform som är 24 cm.)
Ställ formen kallt.

 

Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt dem ligga i minst 5 minuter.


Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna i en kastrull. Lägg även ner vaniljstången.

Häll på grädde och socker och låt blandningen sjuda över låg värme i några minuter. Lyft ur vaniljstången.

Ta av kastrullen från plattan.

 

Om du använder frysta hallon (det gjorde jag) lägger du dem i en kastrull och värmer dem på svag värme tills de tinat och går att mosa. Lägg dem sedan i en sil och passera dem så mycket du kan, det ska bara vara frön kvar i silen. Hallonen ska blandas ner i grädden.

Om du använder färska hallon kan du mixa dem direkt med t ex en stavmixer till en puré. Rör sedan ner dem i grädden som vanligt.

 

Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur vattnet. Lägg dem i gräddblandningen och rör om tills de smält.

 

Ta fram oreobotten ur kylen och häll på pannacottan ovanpå. Låt stå kallt i minst 3 timmar.

Dekorera med färska hallon. Jag hade lite jordgubbar hemma som jag hade på också :)

 

 

 

 

 

Den här kommer jag göra fler gånger, tror att det blir jättebra med färska svenska jordgubbar!! :D

Ha en bra kväll så hörs vi snart igen :)


#1 - - Helena S / Bara en kaka till:

Hallonpannacottapaj är gudomligt gott! Kul med oreokakor i bottnen!

#2 - - Frida:

Vad kan man ha istället för gelatin om man inte äter det?

#3 - - Mia:

Gud så gott det lät!! Ska nog provas någon gång.

Trevlig blogg du har, har precis hittat hit och kommer följa dig så jag inte missar något gott recept :)

Ha det gott!! Mia

#4 - - Linda:

Pannacotta är tycker jag också mycket om, och denna paj lät hur god som helst!

#5 - - Tove:

Den såg jättegod ut! Och så blir det så vacker färg på pannacottan av hallonen. :)

#6 - - Petra:

Den såg både god och fantastiskt fin ut:9måste prova om jag lyckas;)

#7 - - Nicole:

Det måste jag verkligen testa , d kommer jag säkert göra d nästa vecka...

vad duktig du är:)

Kram

#8 - - Matilda:

åhåå vilken fin :o

#9 - - Linda - Cupcakefluffan:

Ser supermumsigt ut :-)

#10 - - Carina-bakkonst:

Vad gott!! Gillar också pannacotta. Kul att göra på det här sättet. :o)

#11 - - Thisbe:

En jättedum fråga :

Ska man ta bort det där vita på oreos:en?

#12 - - Pernilla -Bli min jäst:

Thisbe: Nej det ska man inte. Och det var ingen dum fråga :)

#13 - - Lina:

Hej!



Jag har provat och bakat den med hallon och det blev jätte gott. Men idag så provade jag och göra det med jordgubbar istället. Och det blev ännu godare.



Ha det!