Vaniljcupcakes med Whipped cream cheese frosting

Hur har ni det, har det regnat på er också idag?
Tycker att det är så mysigt när det åskar och spöregnar, i alla fall när man får sitta inne och mysa :)
Mysigt i en dag, imorgon får det gärna vara sol igen :D

När det regnar passar det ju bra att baka lite! :)
Jag har varit sugen på att göra vaniljcupcakes ett tag och ville prova ett nytt recept.
Såg ett som såg spännande ut i min nya bok "500 Muffins" så det blev en variant på det.

Och äntligen fick jag tillfälle att prova mina nya cupcakesformar!!
För ett tag sedan fick jag ett jättefint litet cupcake-set från Partytajm.

Det är en sida som erbjuder MASSOR av fint till kalaset! Barnkalas och vuxenkalas, till dukning och till godispåsar, de har typ allt. Perfekt om man har tänkt sig ett tema till sitt kommande kalas, bara att gå in där och klicka runt i lugn och ro :)


Jag fick alltså ett jättegulligt set med muffinsformar och små söta pinnar med figurer på som man ska dekorera cupcakesen med. Så här blev resultatet!


 

Vaniljcupcakes med Whipped cream cheese frosting

-ca 15 stycken

 

Vaniljcupcakes:

225 g smör el margarin, rumstempererat

1½ dl strösocker

1 dl vaniljsocker (japp, 1 DL!)

3 3/4 dl extra fint vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 ägg

1 tsk vaniljessens

 

Whipped cream cheese frosting:

100 g Philadelphiaost

1 dl florsocker

3 dl grädde

ev. lite vaniljsocker

 

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Placera muffinsformarna i en muffinsplåt.

 

Vispa alla ingredienser med elvisp till en slät, ljus smet.

Klicka smeten i formarna till ca 2/3 och grädda i ugnen i ca 16-20 minuter.

Känn med en sticka, den ska vara torr.

 

Tänk på att hälla vatten i tomma hål i muffinsplåten om du inte fyller alla med formar, då blir alla muffins jämt gräddade.

 

Låt muffinsen svalna i några minuter i plåten, ta sedan upp dem och låt svalna på galler.

 

Under tiden som muffinsen svalnar kan du göra frostingen!

 

Vispa philadelphiaosten och florsockret slätt med elvisp.

Tillsätt grädde och vispa till en fast och fluffig frosting.

Spritsa över muffinsen och dekora ev. med strössel eller pärlor eller en söt dekorationspinne :)


Min cupcake

 

Min sons cupcake med dinosaurieströssel :)

 

Det fina settet från partytajm

 

Dinosaurieströssel i närbild

 

Närbild på dekorationspinnen

 

Det är första gången jag provar Whipped cream cheese frosting och det var verkligen jättegott!

Tycker det smakar lite som glass :) Jag hade faktiskt i lite vaniljsocker i frostingen också, det behövs inte men jag ville förstärka vaniljsmaken ytterligare.

 

Muffinsen smakar jättemycket vanilj eftersom det är en hel deciliter vaniljsocker i!! Supersmarrigt :)

Och de var jätteenkla att göra, bara vispa ihop allt så är det klart! Sånt gillar vi!

 

 

Imorgon ska jag på ett roligt möte så idag har jag bakat lite till det, vad det blev får ni se imorgon!

Ha en fortsatt bra kväll!! :-D
#1 - - Anonym:

Låter riktigt gott!!

#2 - - Anonym:

Jättefina ju! :D Min lillasyster hade kalas i söndags så jag bakade cupcakes till henne! Hur kul som helst och barnen ääälskar ju dem! :D

#3 - - Sofie:

Åhhhh så gott det låter!!! Jag som älskar vanilj! Det här ska jag baka idag när jag kommer hem :-) Hur gör man egentligen med toppingen om man inte vill äta alla på en gång? Förvarar du dem i kylen eller gör du alltid färsk topping? Kram kram

#4 - - Tezzan:

Whipped cream cheese frosting låter verkligen jättegott! Det måste jag testa omgående=)! Igår kväll gjorde jag en variant av dina havrekakor med vit choklad i, fast ändrade i receptet lite och la i minismarties istället, blev gott det också=)!

/Mvh Therese



#5 - - Pia:

Ohh de ser jätte läckra ut.

Whipped cream cheese frosting är ju så GOTT !

Jag har gjort med blåbär i och det var jätte gott.

Nu skall jag testa med hallon.

Det bästa med att blanda i mosade blåbär är att färgen blir så naturlig härlig blå ;-)

Vänligen Pia

#6 - - Pernilla -Bli min jäst:

Sofie: Jag brukar spara frostingen i spritspåsen i kylen om inte alla muffins ska ätas direkt, frostingen håller sig bättre då. Så tar jag fram och spritsar den när jag ska äta fler :)

Fast frostingen håller sig nog bara någon extra dag på det sättet, men det är ju bättre än inget :) hoppas de blir goda!!! :D

#7 - - ♥ Mathilda - Theres only one tree hill:

Jag provade precis att baka såna! Rena drömmen! Tack för fantastiska recept! :D

#8 - - Ellen:

Hallå! :) var har du köpt dinusaurieströsslet?