Tunnbrödsbakning på Skansen


Igår var jag och sex andra tjejer och killar på Skansen.
Vi var inbjudna för att få chansen att lära oss att baka tunnbröd och provsmaka snaps!

Jag älskar att gå på Skansen och det lät ju hur spännande som helst att få baka sitt eget tunnbröd, så jag blev jätteglad när jag fick inbjudan :)

När jag kom till Skansen träffade jag Erica som har bloggen Tomtens dotter.
Den bloggen tycker jag ni ska kolla in, den är jättejulig och innehåller massor av tips inför julen!!

Det var jättekul att träffa Erica eftersom jag har läst hennes blogg innan, och hon kände även igen mig :)
Dessutom var hon supertrevlig!



När vi kom till tunnbrödsstugan fick vi baka tunnbröd, äta en god lunch och smaka årets julsnaps.
Vi fick lära oss hur man egentligen ska dricka snaps för att få ut det mesta av smakerna (den ska drickas rumsvarm och man ska INTE svepa, utan smutta, det hade jag ingen aaaaning om!) och lyssna på kocken K C Wallberg från Gubbhyllan, han var väldigt kunnig och duktig och hade gjort världens godaste röror som vi smaskade på :)

Här kommer bildbeviset, det är blandade foton tagna av mig och fotografen som var med under eventet,





Bordet är dukat!

 

Årets julsnaps, den finns på Systembolaget som beställningsvara.

 

 

 

Den gulliga tunnbrödsbagerskan som visade hur man gör. För henne såg det sååå enkelt ut!

 

 

Jonas Odland, kryddmästare på Altia berättar om årets julsnaps.

 

 

K C minutrökte laxen ute på trappan! Döhäftigt ju, och kul att man nu kan röka hemma själv med hjälp av en liten manick. Finns tydligen i välsorterade köksbutiker :)

 

 

Supergott med rökt lax!

 

 

Ugnen som hade stått på i fyra dagar för att den skulle vara lagom temperatur när vi kom.

500 grader varmt, oj vad varmt det var!

 

 

Experten visar hur man gör

 

Ericas bröd är uttaget ur ugnen, det blev jättefint!

 

 

Jag kavlar för fullt :)

 

 

 

Dags för mitt bröd att få gräddas, det gick jättefort inne i ugnen och jag höll på att bränna händerna av mig...

 

 

...så det blev inte lika fint efter gräddning som innan. Men gott! :)

 

 

Jag är nöjd att jag får ta med mitt bröd hem :)

 

 

Kocken hade bakat chokladfondanter till efterrätt som var helt ljuuuvliga!

 

 

Lax, röror och tunnbröd, med lite snaps till :)

 

 

 

 

Vilken dag, är så himla nöjd!

Vi fick med oss en goodiebag hem som bland annat innehöll både en flaska julsnaps och en flaska OP Andersson Limited Edition. Så nu är julsnapsen fixad :)

 

Kan säga att jag inte är superförtjust i snaps men jag gillade faktiskt julsnapsen, den var smakrik och väldigt god att smutta på. Den finns inte i snapshyllan på systemet i år, så om ni vill ha den till julbordet måste ni beställa den.

 

Jag är så glad för att jag blev inbjuden och fick uppleva det här roliga och träffa alla trevliga som var där!

 

Vilken julstämning som börjar infinna sig nu, det är nog dags att börja adventsbaka :)

 

 

 

 

 



#1 - - Helen:

Så mysigt det ser ut :)

#2 - - Ellen:

Vilken miljö och du ser ut som ett proffs!

Nu längtar jag tokmycket tills vi ska till Skansens julmarknad.

Mys deluxe!

#3 - - Anette:

Åh, älskar lax och chokladfondant!!!

#4 - - Matskafferiet:

Vad härligt det ser ut att vara!

#5 - - Sofie:

Hej!

Halkade in på din blogg via en annan! Konstigt, men jag känner igen dig, jag tror vi har jobbat ihop!

/Sofie

#6 - - Lisa:

Tjenixen!

Jag undrar om du har något recept på chockladfondant som du skulle kunna lägga ut på bloggen :) Tycker att det verkar jätte gott men har akdrig smakat :)

#7 - - Robin Nyström:

Hej, jag har länge letat efter receptet på Skansens tunnbröd. Jag skulle vara evigt tacksam ifall du skulle kunna maila receptet till mig, om du har det? Tack på förhand!

Med vänlig hälsning, Robin

nystrom@live.se