Blodiga Halloween cupcakes


På måndag, 31/10 är det ju Halloween och då kan det väl vara på sin plats att man bakar lite med det temat :)

Fick tag på så coola cupcakesformar för ett tag sedan och igår var det dags att använda dem!

Det blev chokladmuffins fyllda med rårörda hallon, toppade med white chocolate cream cheese frosting.
Och blod.
Eller var det hallon?   :)


 

Eftersom jag gillar att testa nya recept passade jag på att göra det även den här gången.

Frostingen blev helt ljuuuuvlig, kan kanske ha något att göra med att jag älskar vit choklad, men ändå.

:D

 

Saftiga chokladmuffins

 

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
175 g mörk eller ljus choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja

 

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.

Rör om och blanda väl.

Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp.

Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet.

Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt.

Fyll dem lite mer än hälften.

 

 

Om man vill kan man hacka lite mörk choklad och sticka ner vid sidorna i formarna, mitten ska tas bort när de är gräddade.

 

 

Grädda 12-15 minuter i mitten av ugnen, mycket beror på hur stora muffinsformar du använder.

Kolla med en sticka, den ska vara torr.

 

Låt dem svalna en stund. Under tiden kan man göra rårörda hallon!

 

Rårörda hallon

400 g hallon

0,5 dl florsocker

en nypa vaniljsocker

ev lite limestänk

 

Blanda färska eller tinade hallon med florsocker, vaniljsocker och ev lite lime.

 

 

När muffinsen svalnat tas en bit av mitten bort, det gör man lätt med hjälp av en äppelurkärnare.

 

 

 

Fyll sedan hålet med lite rårörda hallon, det blir både effektfullt och gott :)

 

 

 

Sedan är det dags att göra frosting!

 

 

White chocolate cream cheese frosting


75 gram vit choklad (helst inte blockchoklad)

130 g mjukt smör

150 gram cream cheese

2 dl florsocker

Ev en nypa vaniljsocker

 

Smält chokladen i ett vattenbad och låt den svalna lite. Vispa smöret fluffigt med elvisp, vispa sedan ner övriga ingredienser.

För att få en fastare konsistens på frostingen  (så att den blir lättare att spritsa) kan man ställa in den en stund i kylen. Står den för länge kan den lätt bli för hård men den mjuknar efter en stund i rumstemp igen.

 

Spritsa på frostingen på muffinsen.

Toppa ev med lite saft från de rårörda hallonen för en blodig effekt :D

 

Jag provade även en variant där jag inte spritsade på utan bara klickade på frostingen, det funkar också :)

 

 

Det här fatet följde med min man till jobbet i morse!

 

 


Det här blev riktigt goda cupcakes och de förtjänar verkligen en plats på Halloweenbordet tycker jag :)

Fast mina kommer vara slut tills dess... hi hi!

 

Hur ska ni fira Halloween?



 

Jag har gjort en tårta idag, den får ni se imorgon för nu ska jag passa på att baka lite tårtbottnar.

Är hemma med min dotter som har feber så jag passar på att blogga och baka när hon sover :D

 

Tusen tack för alla härliga kommentarer ni skriver!!

Vill även passa på att hälsa nya läsare välkomna, hoppas ni hittar något ni gillar :)

För att inte missa något får ni gärna gilla Bli min jäst på Facebook

 

Och ni får jättegärna rösta på mig i Matbloggspriset, då blir jag väldans glad :D

Röstar gör ni här, skriv in bliminjast.se i högra kolumnen!

 

Kram på er!  ♥

 

 

Receptet på chokladmuffins hittade jag på http://www.dagensmuffin.se

Formarna kommer jag inte ihåg var jag köpt, men jag vet att de finns på kakburken.se (märket är Wilton)

 

 

 

#1 - - Pia:

Åhh vad häftiga dem blev, det måste jag testa !

jag letar även efter muffinsrecept där dom inte innehåller smör.

Smör gör dem torra och många ggr hårda tycker jag, speciellt om man måste ha dem i kylen för att inte frostingen skall smälta innan gästerna kommer.

Mums för choklad muffins :-)

* Pia

#2 - - Pia:

Åh jag glömde ju skriva....Häftiga muffinsformar ;-)

* Pia

#3 - - Therese:

Gud vad fina, och vad goda de låter!=) Blir ju riktigt sugen på att baka!

kanske ska passa på imorgon eller på fredag, och då göra något Halloweenwt;) Har ju tyvärr inte sådana passande formar, men ändå=)

#4 - - Madde:

Dem såg ruskigt goda ut! Men det är väl inte halloween nu i helgen? Det är väl den 5-6 nov?! :)

#5 - - João:

Great idea for halloween! And they are were so tasty and perfectly moist. You should write a recipe book!

#6 - - Sofie Strahl:

Vilka fräsiga formar! Hur får man tag på sådana? :D

#7 - - Sofie Strahl:

@Madde: Halloween är den 31e oktober, Alla helgons dag är den 5e november! :)

#8 - - Pernilla -Bli min jäst:

Pia: det tänkte jag inte ens på, att det inte var något smör i, men det var ju lite kul :) hoppas du gillar dem!



Therese: Tack! tycker absolut att du ska baka dem! om du inte har likadana formar kan du säkert ta svarta formar, riv bara av en bit på ena sidan så kan du låta blodet rinna på de oxå :)



Joao: thank you! did you allready try them? :)

I would love to write a recipe book, but no one asks me ;)



Madde: japp det är ju inte nu i helgen, det är på måndag om man vill fira som amerikanerna :) annars är det nästa helg om man vill fira "svenskt" :D

Jag har ändrat det i texten nu!



Sofie: jag kommer inte ihåg var jag köpte mina, men jag såg att de finns på kakburken.se!

#9 - - Linda-Cupcakesfluffan:

Så fräcka de blev :-)

#10 - - Tecknat:

Wow, dessa var faktiskt riktigt häftiga! :) Supercoola formar!

#11 - - Simone:

dem ser jättegoda ut,och muffinsformarna passar verkligen in,super coola.

#12 - - Cecilia:

Läckra! Lagom blodigt för min smak :)

#13 - - emelie:

dom där var riktigt coola att servera på halloween! (A).

#14 - - Tack för maten, mamma!!:

Ser ju alldeles rysligt, läskigt goda ut.:))

#15 - - Marsipanfreak:

Jättehärliga halloween cupcakes! Skit tuffa formar också :)

#16 - - Marika:

Va e det för olja du använder dig utav? Tänkte göra dessa närmsta vecka och bjuda arbetskompisarna:)

#17 - - Patricia:

Ghooos! älskar din blogg! Använder den jämt och ständigt ( som mall ofc, jag exprimenterar väldigt mycket själv!) Men din blogg är en jättebra inspirations källa! :D Tack!

#18 - - Pernilla -Bli min jäst:

Marika: jag brukar använda mig av rapsolja, men det funkar med annan olja också så länge den är neutral, typ matolja och solrosolja, inte oliv. Lycka till! :)

#19 - - Bakspecialisten:

Läckert! :)

#20 - - Tove:

Det här var nog bland de häftigaste hallonweencupcakes jag sett! Dessutom ser de supergoda ut. :)

#21 - - Liz:

Snygga! :) Ser skrämande goda ut! ;)

#22 - - Sus:

Hur många muffins blir det ungefär?

#23 - - Linnea:

Hej! Tack ännu en gång för ett toppenrecept! Har precis tagit ut denna muffins från ugnen :) Grejen är den att jag ska ge bort dessa imorgon när jag ska till en kompis och undrar lite över frosting och sånt. Håller den sig fräsch över natten i kylskåpet eller är det bättre om jag gör den imorgon? :)

Svar: Oj jag såg inte det här förrän nu! Jag tror det är bäst om du gör den samma dag men har för mig att jag gjorde frostingen dagen innan. Sparade den dock i spritspåsen över natten och spritsade samma dag så håller de sig finast :)
Pernie

#24 - - Sofia H:

Ah, bakade en långpanna med den här muffinssmeten idag. La i dumle istället för choklad dock. Jättegott! Tack för receptet!

Svar: Spännande med långpanna :)
Pernie

#25 - - Cupcake tjejen:

Hur många cupcakes blev det här? Kan inte hitta det i texten...