Jordgubbscupcakes med Angel Feather Icing
Här hemma är det fortfarande sjukstuga. Min son kunde gå på dagis idag men min dotter har fortfarande feber så hon får vara hemma hela veckan och jag har inte heller jobbat på hela veckan.
Hoppas verkligen att hon blir frisk så att hon kan gå på måndag!
Igår provade jag ett nytt recept på muffins med jordgubbar i, och de blev helt ljuvliga!!
Jättesaftiga och luftiga och jag bara ÄLSKADE att ha färska jordubbar i!
Jag fick tag på billigae färska jordgubbar i affären vilket resulterade i de här cupcakesen och en sats jordgubbsglass. Jag älskar att fynda saker jag kan baka med, det gör att jag bakar massor jag kanske inte hade funderat på annars :)
Idag blev jag sugen på en cupcake till kaffet så jag provade att göra Angel Feather Icing.
När jag provsmakade insåg jag att det smakade precis som Fluffy frosting som jag gjort förut, och det är ju faktiskt samma ingredienser i båda.
Det är väl bara olika namn då helt enkelt, man kan ju välja det man gillar bäst :)
De här cupcakesen blev riktigt somriga, och det var soligt och varmt på förmiddagen här idag så jag låtsades att det var mitt i sommaren :D Härligt!
Jordgubbsmuffins
-12 stycken
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 dl vispgrädde
2-3 jordgubbar per muffins, i tärningar
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst.
Jag hade en otroligt bra bakhjälp i köket, han är helt överlycklig när han får vispa lite :)
Min son Lucas
Ttillsätt äggen ett i taget och vispa.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Tillsätt vispgrädde och rör om.
Skölj, rensa och skär jordgubbarna i bitar.
Jag hade i några jordgubbar i smeten och rörde försiktigt om innan jag klickade i smeten i formarna.
Sätt formar i en muffinsplåt. Jag använde de här fina jordgubbsformarna som jag har köpt hos Strössel & Annat.
Fyll formarna till 2/3 med smet.
Fördela resten av jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt.
Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål.
Som ni ser på bilden så hade jag i lite mer än 2/3 smet, klickade på resten av smeten så jag skulle slippa ta fram nya formar. Det blev lite för mycket... Ha alltså inte i så här mycket smet!
Mina var inne i ugnen i ca 25 minuter pga det, inte för att det gjorde så mycket för smaken men så ni vet. Och mina rann över lite. Så, följ receptet så blir det bra :)
Låt dem svalna helt.
Under tiden kan ni fixa frostingen!
Jag halverade receptet eftersom jag inte ville ha för mycket frosting, tänkte bara spritsa två muffins.
Halva receptet hade dock räckt till några muffins till, så en sats räcker till alla 12 muffins.
Här är en hel sats.
Angel Feather Icing
2 äggvitor
170 gram socker
1 dl glykos (finns i bakhyllan i mataffären)
2 msk vatten
1 tsk citronjuice
1 tsk smakextrakt
ev. färg
Gör så här:
Koka upp en kastrull med vatten.
Häll alla ingredienser förutom smak och färg i en skål.
Sätt skålen över det kokande vattnet och vispa med elvisp.
Vispa några minuter tills det är riktigt vitt och fluffigt
Ta av skålen från kastrullen.
Sen är det dags att ha i smaken. Det vanligaste är nog att smaksätta med vaniljextrakt men eftersom jag ville matcha jordgubbarna i muffinsen hade jag i jordgubbsessens istället.
Jag valde att låta frostingen vara vit men vill man ha färg i blandar man i lite nu. Vispa samman allt tills det är blandat.
Klicka ner i spritspåse.
Enklast är att sticka ner änden på spritspåsen i ett högt glas och trä den övre plasten över glaset.
Om man vill använda en tyll måste man sticka ner den innan man har i frostingen!
Man har båda händerna fria och det är lättare att få i den klibbiga frostingen i spritspåsen. :)
Sen är det bara att spritsa på frostingen på muffinsen!
Jag använde Wiltons tyll 1B till de här cupcakesen.
Mums filibaba! :)
Imorgon är det dags att börja förbereda för alla tårtor jag ska göra nästa helg, jag kommer få fullt upp då kan man säga! Ser fram emot att få göra alla tårtor :)
Ha det bra!
(Muffinsreceptet hittade jag här, receptet på Angel Feather icing kommer härifrån.)
det där såg verkligen crazy gott ut. oppoh! :)