Steg för steg: sticka ut bokstäver


Jag har fått många frågor om hur jag gör när jag sticker ut bokstäver. Det är jättesvårt att få loss dem ur utstickaren och svårt att få bokstäverna fina.
Jag hade också problem innan jag fick det här jättebra tipset!
Läste om det på Bengtssons baksida, så tack Linda för att du tipsade om det här :)

Tog de här bilderna när jag gjorde barnkalastårtan.


Till att börja med så använde jag den här bokstavsutstickaren som jag tycker är perfekt till just barntårtor!


Du behöver bokstavsutstickare, SP el marsipan el MMF, plastfolie.

 

Kavla ut SP:n och gör långa remsor. Lägg en av remsorna på en bit plastfolie.

 

 

Vik över plastfolien över SP:n och jämna till den lite så den blir slät.

 

 

Håll bokstavsutstickaren över SP:n och kolla så att bokstaven får plats.

 

 

Vänd på utstickaren och tryck ner den i SP:n.

 

 

Tryck ganska hårt och rucka på utstickaren åt alla håll så att det verkligen blir genomskuret.

 

 

Tag bort utstickaren, då ser det ut så här

 

 

Lyft försiktigt bort det övre lagret av plastfolien. Drag sedan försiktigt bort SP:n som är runt omkring.

 

 

Nu kan man försiktigt lyfta upp bokstaven och sätta fast den på tårtan!

 

 

Det här M:et satt på barnkalastårtan :)

 

 

Hoppas ni förstod min beskrivning nu, annars får ni fråga! :)

 

Ikväll är jag ledig så jag ska mysa med familjen innan jag åker till Örebro imorgon för att gå på stor personalkonferens och fest!

 

Tills vi hörs igen; sköt om er!

 

 


#1 - - Emem:

Perfekt, prövas till nästa tårta.

Bokstäverna brukar få mig att tappa tålamodet....

#2 - - Kikan:

Åh vilket bra tips!! Jag fick inte alls till det när jag testade sist så det här tipset skall jag verkligen använda mig av. Kram Kikan

#3 - - Inês Blomqvist:

Åh vilket bra tips!! Jag fick inte alls till det när jag testade sist! Var nästan på väg att ge upp! Så det här tipset skall jag verkligen använda mig av.

#4 - - Jeanette:

tack för tipset, ska ju öva en massa med sp till nästa år då jag ska göra våra bröllops tårtor :)

#5 - - Anna:

Underbar blogg! Kärlek vid första ögonkastet ;)



Men jag har några små frågor. Köper du ditt ätbara lim? Var i så fall?



Om du inte köper utan gör eget, kan du inte lägga upp ditt recept på det då och var du köper de ingredienserna (om de inte finns i en vanlig matvarubutik)



Take care!

#6 - - Anette:

Åh gu så bra tips, TUSEN TACK! Jag har undrat hur "alla andra" gör eftersom jag själv haft sånna problem. Så smart!

#7 - - I mitt stora kök:

Åhh, tack! Vilket bra tips, trodde jag skulle börja slita mitt hår sist jag slet med bokstäverna på en tårta, men med plastfolie över och under kommer det mycket lättare !!!

#8 - - Therese:

Vart köper du din sp?? Kram Therese

#9 - - Fanny:

Hur förgar man SP tex. svart? :)

#10 - - annica:

Men gud så roligt!

Tar du beställningar? :)

#11 - - Pernilla -Bli min jäst:

Therese: jag gör min sp själv för det mesta! Men om jag köper så har jag köpt på flera ställen på nätet; kakburken.se, bs skafferi och strössel & annat. Men nu har Panduro börjat med vit sp, så om du har en sån affär i närheten kan ju det vara ett tips!?!

#12 - - fanny:

okej, tack för svaret :)

#13 - - Carina-bakkonst:

Supperbra! Så gör jag med. :o)

Angående din fråga om OBH Nordicas köksmaskin på min blogg, så är jag supernöjd. Men själva skålen rymmen inte riktigt lika mycket som tex Kitchen Aid. Jag har bakat med max 10 ägg till en tårtbotten. Om det hjälper lite på storleken.... Funkar bra till degar och vispar kanonbra! Kan inte leva uten den. ;o) Snygg e den också!! Ha det gott!

#14 - - Annika:

tack för tipset! :)

jag höll på kämpa med de senast igår, det där ska jag testa nästa gång:)

#15 - - Madde:

Men så smart jag som sitter o pillar för fulla muggar :D