Nästa helg är det ju påsk och jag har lite påskbakverk på gång :)
Tänkte börja med att visa de här cupcakesen jag gjorde härom dagen.

En riktigt vårig blomcupcake!
Det är en Pina colada-muffin med kokosfrosting. Supermumsigt :)
(Receptet kommer senare.)
De tjusiga formarna kommer från Tårtdecor och därifrån kommer även den gula marsipanen och det gula glitterströsslet.
Jag tänkte visa hur jag gjorde blomman, ganska enkelt men det kanske ger er några idéer :)
Du behöver det här:

Gul marsipan (el sp), en blomutstickare, min är för påskliljor, strössel, ett verktyg att platta ut blomman med och lite vatten, samt en kavel.
Börja med att kavla ut marsipanen

Tryck ut en blomma

Platta ut blommans blad med verktyget

Använd ett mjukt underlag så går det lättare. Tryck sedan ut mitten med ett annat verktyg

Pensla mitten med lite vatten, jag använde mig av min nya vattenpenna som är jättepraktisk.
Man fyller den med vatten och trycker sedan lite lätt på pennan så kommer det ut vatten och man kan lätt pensla med den! Den kommer även den från Tårtdecor.

Pensla mitten med vatten...

...och häll sedan över strössel så fastnar det i vattnet.


Så här blev blomman.

Tryck fast den i frostingen så fastnar den där.

Resultatet:

Jag strösslade över lite gult glitterströssel över frostingen också.
Fler påskbakverk är som sagt på gång, och receptet på de här cupcakesen kommer ikväll eller imorgon!
Nu ska vi åka på min sons simskola och sen ska vi titta på hus :)
Kram!!
Tjusiga!
Vad fina! :)
Verkliga påskcupcakes! Jättefina!
Fint och bra tutorial eller vad det nu heter :)
Så påskigt och fint! Du kan du:-)
Åh vilka fina! :)
Åh vilka söta påskcuppisar!
Söta! :)
Åh, ska införskaffa mig sådana blomutstickare! Väldigt snyggt :)
Superfina påskcupcakes! :)
Vilka fina, verkligen påskiga! Bra med steg-för-steg också om man inte är så van med sugarpastedekorationer :)

11