Påskdessert: Äggbakelse


Jag lovade ett inlägg med receptet på Pina coladamuffins med kokosfrosting igår, men så blev det ju alltså inte som ni märker..
Min son vaknade och kräktes i förrgår så vi har varit trötta och spenderat mycket tid vid tvättmaskinen och i tvättstugan. Magsjuka är verkligen inte kul!
Nu mår han bättre och än så länge verkar ingen annan i familjen ha fått det, ta i trä.
Vi hoppas på det bästa helt enkelt :)

Idag vågade jag mig på att baka lite igen, de säger ju att man inte ska baka när det finns magsjuka i hemmet, men idag kunde jag inte låta bli!
Måste ju göra lite påskdessert :)

Fick sån lust att göra de här bakelserna som jag inte har ätit på flera år.
Min svärmor bjöd på såna här en gång, det är nog mer än fem år sen.
Tycker det är en rolig idé, enkelt att göra och det blir effektfullt.

Det här var första gången jag gjorde såna här själv men det är verkligen en supersnabb dessert!
Tror det tog en kvart :)

Här är en av årets påskdesserter: en äggbakelse!


 

Vanilj- och blåbärsrulltårta med vispad grädde och konserverad persika.

 

Jättegott och som sagt, väldigt enkelt och snabbt! Här kommer receptet.

 

 

 

Vanilj- och blåbärsrulltårta


3 ägg
1 ½ dl socker

1 färsk vaniljstång
1 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

2-3 dl grädde till garnering

Konserverade persikohalvor till garnering

 

 

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225-250 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.

Vispa ägg, socker och skrapet från en färsk vaniljstång till ett fast och pösigt skum.

Blanda mjöl och bakpulver. Rör ned det i smeten.

Häll sedan smeten i långpannan. Grädda i nedre delen av ugnen i 5-6 minuter, tills rulltårtan blivit vackert ljusbrun.

Stjälp upp kakan på ett sockerstrött bakplåtspapper, som ligger på ett galler.
Pensla pappret som kakan har gräddats på på undersidan med kallt vatten, så lossnar pappret lättare.

Låt svalna lite.

Bred sedan över blåbärssylt, jag använde en köpt ekologisk som var supergod!

 

Rulla ihop, ta hjälp av bakplåtspappret så går det lättare att rulla.

 

 

 

 

Skär upp en bit och lägg på ett fat.

Vispa grädden, ha ev. i någon tesked vaniljsocker för mer vaniljsmak.

Klicka på grädden på rulltårtan och släta till den lite med en sked.

Lägg på en persika så det ser ut som äggula.

 

Jag tyckte persikohalvorna var så himla stora, kanske var det för att jag köpte en stor burk (?) men jag var tvungen att ta ett runt mått och trycka ut en mindre rund halva. Annars hade gulan täckt hela bakelsen och så ser ju inte ägg ut!

 

 

 

Nybakad rulltårta går inte av för hackor och det var verkligen supergott!

Jo då, jag har redan fuskat och provsmakat, man är ju tvungen så man vet vad man bjuder på. :D

Vet inte när vi ska äta dem, kanske i morgon när min svärmor kommer.

Har även bakat en annan grej som vi kan mumsa på imorgon så vi får se vad vi är sugna på :)

 

 

 

 

Jag tänkte passa på att njuta av min ledighet för imorgon jobbar jag igen. Har tre nätter framför mig, dvs hela påskhelgen. Lite trist, särskilt eftersom resten av familjen är ledig men det är inget att göra åt.

 

Igår bokade vi faktiskt en resa, om mindre än fyra veckor åker vi till solen! Jag får tänka på det nu i helgen så går det lite lättare :)

 

Jag hoppas ni har en mysig påsk (även om det snöar som här) och att ni proppar i er påskgodis och annat smarrigt! :)

 

Stor kram!

 

 

#1 - - Anette:

Vilken gammal smarrig klassiker! Mums så gott :)

#2 - - Emma:

Såna här gjorde jag också, håller med om att det är söta påskbakelser :) Ett tips är att använda inlagda aprikoser istället om man tycker persikorna är för stora, minst lika gott!