Mazarincupcakes

 
Jag var så himla sugen på att baka cupcakes förra veckan när jag skulle iväg på fikabesök.
Kom på att jag velat prova de här godingarna ett bra tag så nu blev det äntligen av.
 
Jag inser att det inte har blivit så många "roliga" recept här på bloggen på sistone men jag tänkte bättra mig :)
 
Är jättesugen på att göra en massa olika bakverk och jag kommer inte göra så jättemånga tårtor, därför finns det nog tid till att prova lite nya saker och jag har en massa smarriga recept som bara ligger och väntar på att provas!
 
 
Men nu till mazarincupcakes. De här är sååå enkla att göra, de går snabbt att slänga ihop och de blir garanterat uppskattade! Särskilt om man gillar mazariner, de påminner mycket om kakan.
 
 
 
 
 
Mazarincupcakes
 
-ca 16 stycken
 
 
250 g smör, mjukt
1 dl vetemjöl
5 st ägg, gärna ekologiska
500 g mandelmassa
3 tsk vaniljsocker
 
 
Grädde och färska bär till garnering
 
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 
Riv mandelmassan och vispa den tillsammans med smöret och vaniljsockret så det blir krämigt. Jag använde min KitchenAid men det går bra med vanlig visp.
 
 
Tillsätt ett ägg i taget, rör om efter varje ägg.
 
 
Vänd sedan ner mjölet, vispa alltså inte längre.
Mjölet ska bara blandas med resten.
 
Klicka sedan i smeten i muffinsformar som du satt i en muffinsplåt.
De ska vara fyllda till 2/3 med smet.
 
Sätt in i mitten av ugn ca 20 minuter.
 
Ta ut och låt svalna, lyft helst ur dem ur muffinsformen så fort som du kan så fortsätter de inte gräddas i plåten.
 
 
Vispa grädden och klicka eller spritsa på den på muffinsarna. Garnera med färska bär.
Supergott!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Receptet är Leilas och jag hittade det i boken Hello cupake!

Dock har jag lagt till vaniljsocker i efterhand eftersom jag tycker det var något som fattades. Tror att vaniljsocker är pricken över i, men det kan alltså uteslutas om man vill det :)
 
 
 
#1 - - Astrid:

Låter jättegott! En fråga, när du vispar allt med Kitchen Aiden, använder du vispen eller den platta "blandaren"?

Svar: När jag gjorde de här vispade jag med ballongvispen :)
Pernie

#2 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Mums vad gott! Har gjort många mazarinmuffins och kakor!

#3 - - Linnea:

Har en fråga, när jag vill ha vita frostings till cupcakes blir den ofta lite "gulaktig" (pga det ev. smöret antar jag). Finns det någon smaklös färg man kan använda till frostingar så att den blir vitare? :)

Svar: Ja visst är det ett problem?! Jag har inte provat själv men jag har en färg som heter icing colour, den färgar icing riktigt vit och det står att man ska kunna ha den i smörkräm. Den har jag provat att måla på SP med men inget annat. Det är den enda vita färgen jag vet om så jag kan tyvärr inte tipsa om något annat...Här hittar du den: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=222
Pernie

#4 - - Malin´s Diner:

Har läst det receptet men inte fått tummen ur att baka dem. Älskar mazariner och cupcakes, så en kombination måste vara toppen.

Kram Malin

#5 - - Nina:

Låter verkligen smarrigt!
Jag har den boken men inte lagt det här recptet på "to do" listan, men nu när du skrev om det så kände jag -det här måste jag ju testa! Det är bra med bloggar!!

#6 - - Åsa:

Åh, verkar jättegott! Men är det bara vispad grädde på? Har du något i grädden, t.ex. florsocker? Den såg så slät ut.

Svar: Ja det är bara vispad grädde. Har spritsat den med en stor rund tyll, kanske därför den ser så slät ut :)
Pernie

#7 - - Juliaaa:

Hur gör man för att inte frozingen ska smälta? Jag lyckas aldrig och den bara rinner av muffinsarna... (´Д` ) Plz answer!(>_<) <3

Svar: Då har du förmodligen på frostingen för tidigt! Du måste låta muffinsen svalna helt och se till att ha en riktigt fast frosting. Vilken frosting brukar du använda?
Pernie

#8 - - Annica - Annicake:

Låter hur gott som helst!

Svar: Ja det är det också! :)
Pernie

#9 - - Elina:

Roligt med ett lite annorlundare sätt att baka muffins på :)