Mjuk pepparkaka med Philadelphia Marabou-frosting

 
På söndag är det första advent och jag har börjat fundera på vad jag ska baka för allt till jul.
Har ju provat en massa julgodis redan och de som blivit favoriter kommer jag göra i år igen.
Men jag vill ju även prova några nya saker!
 
Letar inspiration för fullt i böcker och tidningar och har ni några favoritrecept på julgodis/julbak får ni mer än gärna tipsa mig! Ni kanske sitter på något favoritrecept som ni tycker att jag absolut borde prova? :)
Skriv en kommentar eller maila mig, bliminjast@gmail.com.
Jag kommer självklart berätta var jag fick receptet ifrån och har ni blogg lovar jag att länka till den!
 
 
För någon vecka sen fick jag tag på en ny springform som är hur söt som helst! Den är liten i omkrets men megahög, vilket är något jag önskat mig länge. Blev så glad när jag hittade den på Järnia!
 
 
 
 
Det är några som frågat om jag inte kan göra en frosting eller något på den nya Philadelphiaosten med Marabou. Tänkte att det skulle bli hur gott som helst att använda sig av den i en frosting och passade på att prova när jag ändå gjorde en hög mjuk pepparkaka i nya formen!
 
Nedan ser ni resultatet, det blev som en liten tårta men är alltså en väldigt enkel mjuk pepparkaka med chokladfrosting gjord på Philadelphia Marabou.
Väldigt gott om jag får säga det själv  och min son som inte brukar vara något fan av det jag bakar förklarade att det var den "godaste kakan jag bakat någonsin". Blev väldigt glad för det :)
 
 
 
 
 
 
 
Mjuk pepparkaka med Philadelphia Marabou-frosting
 
150 g smör
3 ägg
3 1/2 dl socker
2 1/4 dl gräddfil (hade ingen gräddfil, tog 2 dl creme fraiche istället och det gick hur bra som helst)
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse pepparkakskryddor (Santa Maria)
 
 
 
Philadelphia Marabou-frosting
 
200 g Philadelhia Marabou
2 dl grädde
0,5 dl florsocker
1-2 msk kakao (beroende på hur stark chokladsmak du vill ha)
 
 
 
 
 
Gör så här:
Smält matfettet och låt det svalna. Rör ihop ägg och socker pösigt. Jag vispade med en handvisp.
 
 
 

Tillsätt gräddfil (creme fraiche hade jag) och matfettet. Rör ner mjölet, bakpulvret och kryddorna.
 
 
 

Häll smeten i en smord och brödad form, 2 l.
 
 
 
 
 
 

Grädda på galler på första falsen nerifrån i 175-200 C i 40-50 minuter eller tills kakan känns torr.
Min var inne i ca 40 minuter men det där är så olika. Om det står att en kaka ska vara inne i 50 minuter brukar jag sätta timern på 35 minuter och sen känna med en sticka för att se hur långt kakan kommit i gräddningen. Hatar att få en torr kaka och sätter därför alltid på mindre tid på timern för att vara på den säkra sidan.
 
 
När stickan är torr är den klar, ta då ut den från ugnen och låt den svalna.
 
 
 
 
Antingen äter man den som den är eller så frostar man den som jag gjorde!
Jag delade den i tre delar och hade frosting mellan alla lager och runtom.
 
Frostingen gjorde jag så här:
 
Vispa Philadelphia och grädde med elvisp tills det tjocknar.
Tillsätt florsocker och kakao och vispa lite till, tills den är tillräckligt tjock för att använda som frosting.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Jag dekorerade enkelt med mjuka guldpärlor, bara för att det är skoj och kändes lite lyxigare :)
 
 
 
 
 
 
Åh så gott, med lite mjölk till blir det en fulländad fika :)
 
 

 Har massor att göra idag och ska jobba i natt så det är nog bäst jag sätter fart och tar tag i  sakerna!
 
Hoppas ni har en härlig lördag och en mysig första advent :)
KRAM!
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Lovisa (Loova):

Vilken härlig form!

Hade tänkt göra en philadelphia frosting idag jag också eftersom jag hittade den med marabou efter lite ledande, kanske ska pröva din också =)

#2 - - Kristin @ The Chocolate Box:

Ser supergod ut! :D Måste ta och testa Philadelphia Marabou snart, har gått förbi den flera gånger i affären nu.

#3 - - Vera:

Vad är det för mått på formen?

Svar: jag mätte för ett tag sedan men nu har jag glömt bort... tror det var 13x16 cm.
Pernie

#4 - - Erica Nilsson:

Jag hävdar ju med bestämdhet att jag har det bästa receptet på saffransbullar: http://tomtensdotter.se/2012/november/fick-en-fraga-om-saffransbullar.html

Sen gjorde jag chokladpraliner med kardemumma som blev toppen!! Dessa kommer jag att göra igen till jul: http://tomtensdotter.se/2012/october/vita-chokladpraliner-med-kardemumma.html

#5 - - Anna:

Ser ju oförskämt gott ut! :)

#6 - - Sofia:

Hej! Jag undrar vad formen kostar? Tack för en superbra blogg, bakar massor av dina recept!

Svar: Jag tror jag svarade dig via epost redan.. :) God jul!
Pernie

#7 - - drug addiction and drug abuse:

certainly like your web-site however you need to test the spelling on quite a few of your posts.
A number of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to tell
the truth nevertheless I'll definitely come back again.

#8 - - blueberry macarons:

Thanks a lot for sharing this with all people you actually
understand what you're talking about! Bookmarked. Please additionally talk over with my site =). We will have a link trade arrangement between us

#9 - - Kajsa:

Hejhej. Jag har en liten fråga. Vart köpte du den avlånga springformen? Jag har letat på jättemånga ställen, men hittar den inte någonstans. Blir väldigt tacksam för svar!!.
Fin blogg förresten.

Svar: Hej! Jag köpte den på Järnia i Solna centrum. De har den säkert på fler Järnia om du inte bor i stockholm?
Pernie

#10 - - marina:

Är den 13 eller 16 i diametern?

Svar: Jag vet inte faktiskt. Jag kan mäta den när jag har möjlighet?
Pernie

#11 - - Josefin:

Den ser jättegod ut! Hur många personer räckte den till ungefär?

Svar: Den ÄR god! :) gissar att den räcker till10-12 pers ungefär.
Pernie