Vaniljmuffins med hallonfrosting
Förra veckan sa min son till mig att han var sugen på halloncupcakes.
Han hade sett det på TV och tänkt på det sedan dess.
Det är inte så ofta han önskar att jag ska baka något så jag var inte svårövertalad :)
Ville testa något nytt recept och kom på att jag ännu inte provat något av recepten i Leilas Hello Cupcake.
Hittade ett recept som jag ändrade lite i och så blev det såna här våriga vanilj och halloncupcakes!
Muffinreceptet är alltså från Hello cupcake, frostingen var något jag slängde ihop med en vanlig cream cheese frosting som bas.
Petade ner några chokladbitar i muffinsen innan gräddning, det blev pricken över i:et!
Min son var överlycklig och det var även mina jobbarkompisar som fick smaska på de här på natten sen :)
Vaniljcupcakes med hallonfrosting
ca 10-12 st
3 ägg
2½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst.
Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Hacka ev lite choklad eller dela chokladbitar i två delar och peta ner några stycken i varje muffin.
Jag använde Geisha och choklad med daimbitar i.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka, stickan ska vara torr när de är klara.
Ta ut och låt svalna helt.
Tänk på att ta ut muffinsen ur plåten och låt dem svalna på ett galler eller bänken. Annars fortsätter de gräddas i den varma plåten.
Gör hallonfrosting!
Raspberry cream cheese frosting
4-5 dl florsocker
1 tsk hallonessens
1 msk av saften som blir över när man tinar hallon
(ev 1 msk koncentrerad hallonsaft om man inte har frysta hallon)
100 g Philadelphiaost
Vispa ihop alla ingredienserna fluffigt.
Bred på lite av frostingen på varje muffin. Toppa med några hallon.
Voila, smaska på!
Hoppas ni har en härlig måndag!
Kram!
Hej, har du gjort någon tårta med red velvet botten? i sånna fall har du något bra recept du vill dela med dig av?
Kram Amanda