Biskvitårta till min stora tjej!


Samma dag som vi åkte till Turkiet fyllde min dotter Leia 2 år!
Vi kände dock att det inte skulle funka så bra att fira henne på morgonen eftersom vi åkte så himla tidigt, så vi firade henne kvällen innan istället :)

Det blev ett enkelt kalas, Leias farmor kom hit och jag gjorde en biskvitårta.
Leia fick en massa Mimmi Pigg och Barbapapa-presenter och var sååå nöjd :)

Biskvitårtan blev jag tipsad om i en tävling jag hade i samarbete med Mästerkocken, då blev jag så himla sugen på att prova att göra den!
Min man älskar verkligen biskvier och jag tycker också det är väldans gott.

Den här tårtan var enkel att göra tycker jag, enklare än att göra en massa små biskvier.

Den var dessutom hur god som helst!! Den smakar som en vanlig biskvi men här får man ta hur många bitar man vill :D


 

Biskvitårta

 

Botten:
300 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
100 g smör eller margarin
1 ½ dl florsocker
½ msk vaniljsocker
1 msk kakao
Glasyr:
100 g mörk blockchoklad
25 g kokosfett


Gör så här:

Börja med bottnen: Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan.


Blanda äggvitan med mandelmasserivet till en smidig smet.

Rita en cirkel, ca 20 cm i diameter, på en bakpappersklädd plåt. Bred ut smeten jämnt i rundeln.



Grädda bottnen mitt i ugnen ca 12 min. Låt den svalna något innan den försiktigt lossas från plåten. Låt den kallna på galler.





Gör fyllningen: Rör matfettet smidigt med flor- och vaniljsocker samt kakao. Använd gärna elvisp eller matberedare.


Bred fyllningen på mandelbottnen så att det bildas en topp på mitten. Låt tårtan stå i frysen ca 30 min.

 





Gör glasyren: Bryt chokladen i små bitar. Lägg dem i en djup tallrik tillsammans med kokosfettet.



Låt smälta i vattenbad eller mikrovågsugn.





Ringla eller bred chokladen över tårtan.



Låt den stå i kylen ca 1 tim innan den serveras.


 

 

Servera gärna tårtan med färsk frukt eftersom den är väldigt söt.

Vi hade färska jordgubbar till, det var perfekt!

 

Här ser ni födelsedagsbarnet när hon ska blåsa ut ljusen på tårtan :)

 

 

Hon lyckades helt själv!

 

 

Helt fantastiskt! :)

 

 

 

Receptet är hämtat från Mästerkocken.se.

 

 

 

#1 - - Terese Persson:

Biskvier är gott men kan lätt bli lite smörigt så jag fördrar Sarah Berhnhardt-bakelser. Mer chokladsmak och inte så mycket smör. Den skulle nog också passa som tårta till något som tycker mycket om det. Gjorde samma mängd botten för någon vecka sen och fick ut 30 st lagom stora biskvier, dvs 2 - 3 små tuggor sen blir det för sött ist för dom enorma biskvier man kan köpa på konditorierna.

#2 - - Eleonore- Kokboksutmaningen:

Om det finns något som är godare är choklad biskvier så är det just biskvitårta :D

#3 - - simone:

så fin den blev,stort grattis.stor,tycker hon e liten.min son är 3 och ja kallar han fortfarande för bebis,hehehe

#4 - - Anette:

Åh mums så gott - älskar chokladbiskvier!

#5 - - Therése:

Detta måste jag testa till min sambos födelsedag. Han har tjatat om att jag ska göra biskvier nu ett tag, men det har inte blivit av.



Tycker du har en jättetrevlig blogg!

#6 - - Tove:

Tårtan ser supermumsig ut! Och grattis till din lilla stora flicka! :)

#7 - - Sara:

Ska man riva mandelmassan stort eller litet???

#8 - - Pernilla -Bli min jäst:

Sara: helst litet, då blir det godare tycker jag, men det funkar med stort också :)

#9 - - Marias cupcakes:

Åh vad god den såg ut =) Älskar biskvier, så den ska nog testas =)

Svar: Ja det tycker jag du ska göra, den är supergod! :)
Pernie

#10 - - Diana:

Hej jag undrar om man kan frysa in biskvin och bara ta fram någon timme innan man ska servera den??
Om man gör en schwarzvaldstårta själv, tror du jag kan frysa in den med??
Tacksam för svar snarast.
Mvh diana

Svar: Hej! Jag vet att man kan frysa in biskvier så det borde gå lika bra med tårtan! Antingen tar du fram den drygt en timme innan den ska ätas i rumstemp eller så låter du den tina långsamt i kylskåp över natten. Har inte gjort Schwarzvaldtårta själv men med tanke på att man kan köpa fryst schwarzvaldtårta i butikerna tror jag inte att det heller är något problem!
Lycka till :)
Pernie