Kolasmörkräm



Det var många som frågade om receptet till kolasmörkrämen som jag spacklade Hollywoodtårtan med.
Jag brukar göra enligt grundreceptet på smörkräm jag har, men om jag känner att det vore kul med någon smak använder jag bara essenser.
Den här gången använde jag gräddkolaessens :)

Här är receptet, som är Toves från början men jag har lagt till en äggula och ändrat smak på essensen.



Kolasmörkräm

115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
1 äggula
1-2 tsk gräddkolaessens




Gör så här:
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under vispning.
Häll sedan i äggulan och vispa mer. Det är en fördel att vispa länge så blir den riktigt god!
Tillsätt till sist det kokande vattnet och essensen och vispa så det blandas ordentligt.
Färdigt!

Gräddkolaessens hittar du här.
Det är nog min nya favoritessens, löjligt god är den! :)


#1 - - Anna:

Men såååå gott det lät! Mums!

#2 - - Mammas tårtor:

Oh de måste jag prova

#3 - - Marias Bakglädje <3:

ha, nu fick jag svar på min fråga! Jag har sett flera olika bloggar där de skrivs att man ska vispa si och så länge och jag har aldrig fattat varför, utan bara vispat ihop det och sen spritsat ut det på macarons :P



Men nu fick jag ju veta att de blir godare helt enkelt :)

#4 - - yasmine modell mamma och fru:

nu får man 20% rabatt i min blogg på massvis av barnkläder bland annat nova star mfl...

Kika gärna in.

KRAAAM

#5 - - John:

Very nice recipe, thank you!