Kolasmörkräm
Det var många som frågade om receptet till kolasmörkrämen som jag spacklade Hollywoodtårtan med.
Jag brukar göra enligt grundreceptet på smörkräm jag har, men om jag känner att det vore kul med någon smak använder jag bara essenser.
Den här gången använde jag gräddkolaessens :)
Här är receptet, som är Toves från början men jag har lagt till en äggula och ändrat smak på essensen.
Kolasmörkräm
115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
1 äggula
1-2 tsk gräddkolaessens
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsockret lite i taget under vispning. 115 g mjukt smör
250 g florsocker
2 tsk kokande vatten
1 äggula
1-2 tsk gräddkolaessens
Gör så här:
Häll sedan i äggulan och vispa mer. Det är en fördel att vispa länge så blir den riktigt god!
Tillsätt till sist det kokande vattnet och essensen och vispa så det blandas ordentligt.
Färdigt!
Gräddkolaessens hittar du här.
Det är nog min nya favoritessens, löjligt god är den! :)
Men såååå gott det lät! Mums!