Nej jag är inte frisk än.
Snorar och hostar som aldrig förr och känner mig allmänt svag.
Inte så kul när man ska packa inför flytt men jag håller mig i alla fall inne och försöker ta det lugnt så mycket som möjligt.
Igår var jag så himla sugen på chokladmuffins så jag slängde ihop ett eget recept.
Det blev kanske inte det mest lyckade muffinsbaket jag gjort, muffinsen sjönk ihop lite i mitten..
Men OJ vad goda de blev! Sååå saftiga och chokladiga. Som en blandning mellan chokladmuffins och kladdkakemuffins.
Varför de sjönk ihop vet jag inte, kanske hade jag dem inne i ugnen lite för kort tid?
Ska nog göra ett nytt försök snart för det kan det vara värt!
Jag tänkte lägga ut mitt recept här ändå så jag inte tappar bort det, och så kan ni ju prova att baka dem om ni vill, ni kanske kommer på något som förbättrar dem! :)
Eftersom jag hade tråkigt, börjar bli lite trött på att ligga i soffan och titta på tv hela dagarna, provade jag att dekorera dem med minimarshmallows.
Det är på intet sätt något nytt, har sett många dekorera på det här sättet och alltid tyckt det varit så fint.
Kan inte förstå varför jag inte provat det själv förut.
Chokladmuffins
9 stycken normalstora
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
½ dl grädde blandat med 1 tsk kakao & 1 tsk O'boy
½ dl olja (mat eller raps)
100 g hackad choklad, ex.vis Geisha Dark
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker så det blir vitt.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa. Jag använde min KitchenAid.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Tillsätt vispgrädden som blandats med kakao och O'boy och till sist oljan och rör om så allt blir blandat.
Hacka chokladen och vänd ner den i smeten.
Klicka i smet i formar till drygt hälften.
Grädda i mitten av ugn ca 18-20 minuter, känn med en provsticka, den ska vara torr.
Ta ut och låt svalna.
Nu till dekoreringen!
Jag klickade bara på en klick vispad grädde på muffinsen eftersom jag inte orkade göra en frosting.
Sen sorterade jag ut de färger jag ville ha på minimarschmallowsen och klippte dem i hälften.
Så här
Lägg marschmallowsen så här
Klipp diagonalt
Så här blir en marshmallow efter att man klippt den.
Nu har man två "blomblad".
Tog tyvärr inga foton på hur jag byggde blomman, skyller på förkylningsförvirring :)
Jag klickade på en klick grädde i mitten på muffinen och började sen sätta blombladen utifrån.
Först en ring längst ut, sen bygga inåt tills man kommer till mitten där man kan sätta en oklippt marshmallow i en annan färg.
Den rosa blomman har lite mer grädde under sig, tyckte det blev lite för mycket så jag tog lite mindre grädde till den gula blomman.
Det blev mycket snyggare tycker jag, så var försiktigt med frostingen/grädden!
Man kan även göra en större blomma som döljer hela muffinen, men som sagt... jag är förkyld.
Jag kommer försöka göra några små tidsinställda inlägg idag som kommer dyka upp i veckan, för snart packar vi ner datorn och även bak- och köksgrejer! Närmaste veckan kommer det vara ett kaos men åh vad skönt det ska bli att få större! Och ett nytt härligt kök!!
Jag kommer fortfarande uppdatera min Instagram så om ni vill se vad som händer kan ni följa mig där.
Sköt om er nu så hörs vi snart igen :)
KRAM!
Julrecept nr 9: Förutom
knäck hittar du massor av goda recept på julgodis hos Arla.
Ååå det är så fint med sånna här blommor, jag har haft det på min "to do list" länge men aldrig kommit till skott..