Jag är fortfarande väldigt förkyld och har insett att jag måste ta det lite lugnare om jag ska bli frisk någon gång.
Har kört på i mitt vanliga tempo vilket inte alls kroppen verkar ha gillat och igår sa den ifrån på skarpen!
Fick gå hem ifrån jobbet då jag kände mig riktigt dålig så nu är det vila som gäller.
Men jag tar det ganska lugnt framför datorn så ett liiiitet blogginlägg ska jag nog orka... :)
Imorgon den 7/11 är det kladdkakans dag!
Jag gillar att få anledningar att fira och jag tycker morgondagen bjuder på ett ypperligt tillfälle att baka en kladdkaka :)
Det som är så himla bra med just kladdkakor är att de är sååå enkla att slänga ihop och blir klara snabbt.
För några veckor sedan korades vinnaren i tävlingen "Årets kladdkakerace" som gick av stapeln på Nordiska museet under Chokladfestivalen.
Vinnaren som blev Ola Gustafsson är bara 10 år och han gjorde en knäck-kladdkaka.
Den tyckte jag lät så himla god så den har jag provat att baka!
Blev lite full i skratt idag när jag fick ett bud hem till dörren:
Budet är från Arla och innehåller alla ingredienser för att baka sin egen knäck-kladdkaka :)
Och jag som redan gjort en! Ha ha nu kan jag göra fler :)
Blev jätteglad för budet, det var så fina burkar och flaska som jag kommer ha mycket användning för sen.
Men nu till kladdkakan!
Den här kladdkakan var inget undantag, den var lätt att slänga ihop.
Knäckig kladdkaka
Chokladsmet:
50 g smör
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
½ dl sirap
Knäcksmet:
100 g smör
1 dl strösocker
½ dl sirap
½ dl vispgrädde
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175.
Smält smöret som ska användas till chokladsmeten i en kastrull.
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Jag "bröar" min med lite mjöl blandat med kakao istället för ströbröd.
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke, jag vispade med en handvisp, man behöver inte vispa så mycket. Blanda ner övriga ingredienserna till chokladsmeten.
Häll smeten i formen.
Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser.
Bred knäcksmeten ovanpå chokladsmeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 28-30 min.
Låt svalna. Servera med vispad grädde eller vaniljglass.
Den här kladdkakan var verkligen supergod! Seg, chokladig, knäckig, mjuk och GOD!
Knäcktäcket gav kladdkakan en extra twist, på ett bra sätt :)
Ska ni fira kladdkakans dag imorgon??
Gu va gott det ser ut! Den ska jag absolut prova att baka, kladdkakans dag måste ju firas :)