Sega chocolate chip cookies








Men nu missförstod du mig nog!
Jag tillbringade ett år i USA med att baka mig igenom recept på chocolate chips cookies för att hitta det perfekta receptet på precis lagom möra, men ändå sega kakor. (och ändå beror det på vädret och humöret hur de blir vid en enskild Bakning)
Det är kul att se recept som innehåller andra ingredienser än man förväntar sig!
(och jag lovar dig att det är suveränt att låta den svalna på tidningspapper!)
har du sökt hela Sverige bakar än? :)
Dessa måste testas! Subway-kakorna är ju för underbara! Hmmm borde ju gå att få till en gluten o laktosfri variant iaf...
ÅH!! Du läste mina tankar. Jag har försökt få till subwaykakorna och lyckades sisådär sen försökte jag hitta något annat recept å så kom dom här;)
Glöm inte makadamianötterna i white chocolate bara;)
Jag använde ditt recept men hade i pepparkaks kryddor... blev väldigt gott :)
Åh! Dom vita Subway-kakorna är ju helt ljuvliga, detta ska jag försöka hinna testa i helgen! Tack! :D
Gjorde dessa idag! Jättegoda men hade för mycket smör/för lite mjöl i så den andra och tredje plåten där jag adderade mer mjöl blev mycket bättre! Flöt ut som tefat med men så jäkla goda :)
Tack så mycket för receptet/inspirationen!
Gjorde de ljusa idag och gud sååå goda de blev:) tack för receptet!
Älskar subway-kakorna och blev så glad nu när du la ut detta receptet! :D testade direkt och åt precis två stora kakor, mannen åt fyra haha :p så de blev poppis! De blev tyvärr inte fasta så jag kunde göra bollar, men jag klickade ut smeten på plåten och det blev hur bra som helst! Tack för receptet :)
kommenterar sällan, men kikar in på din blogg varje dag, testade dessa cookies och dem blev såååå goa =) hade bara geisha chokladen hemma, men sååå gott =) tack för bra recept
/jem
Åhhhh så goda de är! Tack för bra recept! Jag kunde inte bestämma mig för vilka så jag gjorde mörka med vit choklad i. Halverade sockermängden och de blev jättegoda och söta ändå. Dessa kommer att bakas många gånger igen :-) Såg en kommentar om att lägga kakorna på tidningspapper, det tycker jag låter galet... om jag får säga så :-) Tidningspapper har ju massa farliga gifter i sig, det skulle inte jag vilja stoppa i mig... Jag gör som du skrev och lät dem svalna på galler - gick utmärkt :-) KRAM
Det här är de godaste cookiesarna jag ätit! Bakade dem för några dagar sedan när jag hade vänner här hemma och vilket hit det blev! Tack för receptet :)
Jag testade de vita kakorna igår och tummen upp från mig! Nu ska jag fortsätta kika i ditt arkiv och se om jag hittar några fler roliga recept :)
Blev jättefina kakor, tack för receptet! Jag gjorde de ljusa kakorna, en plåt med vit choklad i och en med mörk, använde också ca en och en halv tesked salt istället för bara en halv, gav en bra kontrast till sötman. Tack!
Så, nu har jag bakat båda två sorterna o de är fantastiskt goda!!! Håller med din man om att chokladen är godast!! Nu har jag ätit hur många som helst o ligger o tar igen mig på soffan.... Tack för toppen kakor!! Kommer göras många gånger!!
Hej!
Har letat efter ett recept på dessa cookies efter att ha varit på Subway:) Ditt recept var grymt och jag har gjort båda sorterna och de har blivit MYCKET uppskattade! Tack för att du la upp receptet, du räddade min dag:)
Jag bakade dessa kakor idag (ljusa degen med mörk och vit choklad i) och jag måste bara säga att de var underbart goda och mycket uppskattade av hela familjen. De liknade Subway-kakorna väldigt mycket men innehöll bara ingredienser som man alltid har hemmna vilket var toppen!
Jag och min kusin bakade dessa kakor för ett tag sedan under min vistelse hos henne, de med vit choklad blev helt himmelska! Det var riktigt god matsäck på tåget hem sedan kan jag säga, haha :) tack så jättemycket för detta recept, har letat hur länge som helst efter ett bra sådant :D
Tack för underbart recept!
Bakade nyss dom ljusa (fast med mörk choklad) och dom blev GUDOMLIGT goda! Sega fast ändå krispiga! Ett av de bästa recepten på chocolate chip cookies jag har testat! :)
Vad lustigt, jag googlade på "sega chocolate chip cookies" just med subways fantastiska kakor i tanken och så kom jag in hit! Ska köpa vit choklad bums och prova!
Måste prova älskar daim.
Gillar din blogg myket :)
Hur blir de om man fryser dem? Förlorar de sin underbara sega konsistens då? Gjorde nyss bruna med både vita och bruna chokladknappar.... Första provsmakningen var himmelsk!!!!
Provade precis och resultatet blev mycket lyckat!
Tack för detta goda recept :)
Jag brukar forma degen till en rulle i plasfilm och frysa den några timmar. Sedan skär jag ca 2 cm tjocka skivor och lägger dem på plåt och gräddar (fortfarande frysta).
Funkar bra och löser problemet med att frysa gräddade kakor som riskerar bli sunkiga =D
Gick jätte lätt att baka och blev väldigt goda!!
Jättebra recept!
Är det okej om jag lägger upp samma recept på min blogg och länkar dig? :)
Kram
Dom var sååååååå goda, tack för att du delade receptet, använde både choklad, nonstop och lite hasselnötter i mina :)
Dom "rann" verkligen ut på plåten i ugnen, första plåten blev kakorna stora som dasslock, men vad gör det, 5 kakor i 1 klagar ju ingen på ;)
kram
Hej! Måste säga tack för receptet, har varit på jakt efter subway cookies ganska länge och hittade äntligen ett recept som jag inte var skeptisk till haha!
Kakorna smakade ju långt ifrån som äkta subways, men dom blev såååå himla goda ändå! Helt klart en stor favorit. Så än en gång, TACK! :)
Hej! TACK för bästa receptet! Har försökt få till liknande kakor förut, men inte lyckats. Men med ditt recept blev det supergott! Precis så som jag vill ha dem! Har bakat de flera gånger nu och de är alltid lika uppskattade :) Vi hade de bl.a på sonens namngivning och ALLT gick åt!
Vilka goda kakor men mina kakor blev inte alls som dina men jag ska testa baka dom igen och hoppas då på ett bättre resultat.
Kakorna blev alldeles för stora och flöt ut i ugnen sen hade jag dom nog för länge i ugnen. Så dom blev hårda istället för sega. Jag kände på dom i ugnen när tiden gått ut men dom kändes så ofärdiga så jag lät dom vara inne en stund till. Men då blev dom för klara tror jag.
Men jag ska absolut testa igen för recepten är ju underbara. Hoppas det är ok att jag länkade till din blogg från min bakblogg.
Gud vad goda dom blev!
Jag testade ven chokladkakorna med hackad seasalt choklad. Superdunder gott!!
Dessa kakor blev helt perfekta! Min familj har nästan ätit upp de, och de har bara varit ute ur ugnen en timme! Perfekt fika!
Hur förvarar man kakorna för att bäst behålla smak och konsistens?
Åh, vad gott det ser ut! Ska definitivt testa. Jag är egentligen ute efter receptet på Espresso House kakorna, men det här kanske funkar lika bra :)
Dessa har blivit familjens favoriter! Alla som smakar älskar dom, tack!
Omg!!! Så goda och lika subways kakor taaaack!!💖
Tack för ett underbart recept!De här kakorna har hjälpt mig överleva åtskilliga tentaplugg :)
Alltså.. No words. Fy vad gott!!! Går inte att misslyckas med detta recept, du förklarade allt steg för steg. Super! Tack!!
Hej! Gjorde dessa till min dotters 2 års kalas och de blev jätte uppskattade! Perfekt knapriga på kanterna och sega i mitten. Jag gjorde de vita men tillsatte macadamiannötter! Ett tips är att göra väldigt små bollar (mina vägde 30 g) och sen trycka ut som står i receptet - de blir ändå stoora! GUD VAD GOTT. Tack för en bra blogg och bra recept :)
Heej!
Jag, gjorde dessa igår och dom blev verkligen supergoda! Ska göra dubbel sats idag igen ;)
Hittade det här receptet nyligen, bakade nyss. Jättegoda! Glömde bikarbonat men det gjorde ingenting! :) De har inte svalnat helt men har redan tagit två.
Tack!
(Gjorde 2/3 sats o det blev 17 kakor)
Låter otroligt smarrigt! Jag måste testa i helgen!
Har du ett tips på hur man vet när de mörka är klara?
När man ser att de börjar få färg så är de oftast redan brända, eftersom de redan är mörka :P
Gammalt recept men gjorde de ljusa subwaykakorna med ditt recept igår och tro mig när jag säger att det blev nån hit! Folket kunde inte hålla tassarna borta från de, superback för att asbra recept!
Älskar det här receptet!! Nu är det andra gången jag gör dessa, har några i ugnen just nu! Hälften av satsen är ljusa med mörk choklad hackad i, andra halvan är confetti-cake-style alltså med strössel i! :) hoppas de blir lika bra som förut! Tack för det här receptet!
Jag har bakat dessa till dotterns kalas imorgon men hur förvarar jag dem bäst nu?
Detta är det bästa receptet någonsin!! Min mamma som nästan aldrig äter mycket i kakväg har redan tryckt i sig fyra stycken. Du är otroligt begåvad1
Hej! testa ditt recept igår, jätte goda verkligen, åt tre stora på en gång så nu vakna jag upp och hade ont i magen hahah.
hade ett problem och det var att rulla degen, allt bara fastnade på min händer. så fick be min amerikanska pojkvän att hjälpa till. ;) men har du något tips?
Gjorde ljusa hjärtformade med en pepparkaksform och de blev sjuuukt goda och vackra! Det absolut bästa kakreceptet1
Tack! Detta är det bästa chocolate chip cookies-receptet som jag har provat, har bakat flera olika satser nu dom senaste veckorna, med mörk choklad, vit choklad, mintchoklad... :) Idag blev det ljusa kakor med Marabou mjölkchoklad och mini-smarties! Ska ta med dessa till jobb imorgon till kollegorna :)
Tack för receptet! Jag körde i lite jordnötssmör och Reese's pieces med - så gott!
SÅ goda helt galet !!!
OH MY GOD! Perfekta kakor ju! :D Jag gjorde en sats med de mörka. Bytte ut ca 1-1,5 dl av sockret till muscovadosocker och hade 100g mörk choklad och 100 vit choklad. Det gjorde dem knappast sämre om jag säger så! Ett fantastiskt recept som går att variera efter tycke och smak, det tackar jag ödmjukast för! Kram på dig!
Helt underbara kakor! Tusen tack för receptet! :)
Jättegoda cookies och enkelt recept! Gjorde med M&M's.
Har gjort dessa kakor några gånger och är helt förälskad. Jag får även efterfrågningar när jag ska göra dem nästa gång då jag oftast tar med på jobbet eller ger bort några. Helt sagolika! Tack för ett enastående recept!
Haha fiffig rubrik! Tänkte först "Nej, hon har ju stavat fel! "
Jag testade på ditt recept ^^ Det var nice! Hade ingen sirap så det fick bli honung i stället o det funkade bra :)
Mumsigt. Gjort dem flera gånger. Folk älskar dem och dessutom är dem lätta att göra.
Fullt medveten jag kommenterar ett grymt gammalt inlägg, men värt en chans.
Har bakat liknande kakor och dom brukar ätas upp fort men har bakat till en släkting som skall ha dom på lördag, kan dom stå i rumstemperatur i 2dygn lr borde ja frysa dom ?
Tänker det är så mkt fett i dom ...
oo tack för den bästa recepten jätte goda älskar dem :) jag gjorde dem vita och hade choklad i jätt gott : P
Jag har gjort dom där. Flera gånger. Så bra recept!
Har bakat dessa hur många gånger som helst, flera i familjen har precis önskat sig några i julklapp (igen)! Ett tips är att rulla smeten till bollar och frysa in. Antingen kan man ha nybakade kakor på 10 minuter någon annan dag, eller så kan man äta dem som snacks!
Låt dem kallna på tidningspapper!
En utvikt tidning suger upp överskottsfettet!
Recept med mer smör i förhållande till ägg ger segare kakor, mer ägg i förhållande till smör ger mörare kakor. Jag har aldrig sett ett recept med smält smör, bara där man VISPAR smör och socker och sedan vispar in äggen. Å andra sidan har jag heller aldrig sett ett recept utan brunt socker heller!