Sega chocolate chip cookies

 
Nu har vi äntligen fått internet här i vårt nya hus så nu hoppas jag på att kunna göra några nya inlägg :)
Vi har redan bott här i en vecka och även om vi inte hunnit få helt i ordning än så trivs vi verkligen superbra!
Det är så mysigt att ha hus, även om det är radhus, och lite mer plats.
 
Ni som följer mig på facebook har kanske redan sett att jag bakade chocolate chip cookies härom dagen.
Mitt i flytten åt vi på Subway och då slank en chokladkaka ner efter maten. De är så sjuuukt goda på Subway och jag har länge tänkt att jag måste hitta ett recept som ger mig liknande kakor hemma.
 
Jag googlade lite och hittade flera varianter, det var svårt att bestämma sig för vilken som verkade mest lik Subway-kakorna... så jag gjorde en variant av de jag såg.
 
Precis när jag tog ut kakorna ur ugnen och provsmakade en av dem var jag såld!
De är verkligen lika Subways kakor. Kanske inte identiska, men man kan ju prova sig fram flera gånger.
Jag var tvungen att prova mig fram för varje plåt eftersom jag har helt ny ugn, måste ju lära känna den :)
 
Dagen efter var jag ju bara tvuuuungen att prova en mörk variant också, och de blev också goda.
Min man gillar dem bäst medan jag gillar de ljusta bäst. Smaken är som baken :)
 
 
Hur som helst, nu ska jag sluta babbla, här kommer receptet!
 
 
 
 
 
White chocolate chip cookies
 
150 g smör
3 ½ dl socker
2 msk sirap
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 ½ dl vetemjöl
Lite drygt ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150-200 g hackad vit choklad/chokladknappar
 
 
 
 
 
 
Daim chocolate chip cookies
 
150 g smör
3 ½ dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
Lite drygt ½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
200 g hackad mjölkchoklad med Daim (man kan ta vilken choklad man vill)
 
 
 
 
Gör så här:  (båda sorterna)
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader hade jag i min varmluftsugn men det varierar ju mellan ugnar).
 
Smält smöret.
Blanda i socker, sirap och vaniljsocker.
Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. Det behöver inte vara länge.
Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt (till Daimkakorna även kakaon) i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen.
Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge.
 
 
 
 
Till de ljusa kakorna änvände jag vita chokladknappar (150 gram) som jag vände ner i smeten, till de mörka kakorna hackade jag 200 gram Marabou mjölkchoklad med Daim som jag vände ner i smeten.
Man kan ta vilken choklad man vill och även nötter. I Subways kakor är det ju vit choklad och macadamianötter vilket är supergott!
 
 
 
Rulla bollar av smeten och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
 
 
 
 
Tryck till med handen så de blir ganska platta. Se till att det är avstånd mellan kakorna på plåten då de flyter ut en del.
 
 
 
 
 
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 9-12 minuter. Jag hade mina inne i cirka 10 minuter, någon plåt blev lite mindre kakor på så då blev det kortare gräddningstid. Det viktiga är att de inte blir övergräddade utan ta hellre ut dem för tidigt. De ska knappt ha fått någon färg, bara i kanterna.
Principen är, stora kakor -längre gräddningstid, små kakor -kortare gräddningstid. Man får hålla koll på dem i ugnen helt enkelt.
 
 
 
 
Låt de svalna på galler eller på bakplåtspappret på bänken. Jag har kall betongbänk i köket vilket var perfekt för dem att svalna på :)
 
 
Kakorna blir lite knapriga i kanterna men sega och mjuka i mitten, och det är ju Subways kakor också.
SÅÅÅÅ gott! :)
 
Hoppas ni provar dem och gillar dem lika mycket som jag gör :)
 
 
KRAM på er!
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - JsN:

Låt dem kallna på tidningspapper!

En utvikt tidning suger upp överskottsfettet!

Recept med mer smör i förhållande till ägg ger segare kakor, mer ägg i förhållande till smör ger mörare kakor. Jag har aldrig sett ett recept med smält smör, bara där man VISPAR smör och socker och sedan vispar in äggen. Å andra sidan har jag heller aldrig sett ett recept utan brunt socker heller!

Svar: Ok. Tack för din åsikt. Kan meddela att kakorna blev väldigt goda trots att det inte var brunt socker i, så det kanske funkar det med :)
Pernie

#2 - - LenaJL:

Och hur gott såg det där ut, då?! :)

Svar: Jag vet inte hur det ser ut, men de ÄR goda :)
Pernie

#3 - - LenaJL:

Och hur gott såg det där ut, då?! :)

#4 - - Bloggmamman:

Som jag har väntat på receptet ! Nu blir det baka av :)

Svar: Ha ha jaaaa! :)
Pernie

#5 - - JsN:

Men nu missförstod du mig nog!

Jag tillbringade ett år i USA med att baka mig igenom recept på chocolate chips cookies för att hitta det perfekta receptet på precis lagom möra, men ändå sega kakor. (och ändå beror det på vädret och humöret hur de blir vid en enskild Bakning)

Det är kul att se recept som innehåller andra ingredienser än man förväntar sig!

(och jag lovar dig att det är suveränt att låta den svalna på tidningspapper!)

Svar: Ok ja det gjorde jag nog, tyckte det lät som att du tyckte mitt recept var skit. Men det var ju kul att du inte menade så :) Ska prova det där med tidningspapper, tack för tipset!
Pernie

#6 - - Emma:

har du sökt hela Sverige bakar än? :)

Svar: Ha ha nä, och jag kommer inte göra det heller :)
Pernie

#7 - - Vonskareng:

Dessa måste testas! Subway-kakorna är ju för underbara! Hmmm borde ju gå att få till en gluten o laktosfri variant iaf...

Svar: Ja det borde ju det, hör gärna av dig om det blev bra på gluten och laktosfritt recept!
Pernie

#8 - - Anonym:

ÅH!! Du läste mina tankar. Jag har försökt få till subwaykakorna och lyckades sisådär sen försökte jag hitta något annat recept å så kom dom här;)
Glöm inte makadamianötterna i white chocolate bara;)

Svar: Hoppas du gillar det nu då! :) Nä nästa gång måste jag köpa hem macadamianötter för det är ju så gott!
Pernie

#9 - - Sandra:

Jag använde ditt recept men hade i pepparkaks kryddor... blev väldigt gott :)

Svar: Spännande! Perfekt i juletider :) Tycker du de liknade Subways kakor då?
Pernie

#10 - - Emma:

Åh så gott!

Svar: Jaaa, du borde prova! :)
Pernie

#11 - - Tove:

Åh! Dom vita Subway-kakorna är ju helt ljuvliga, detta ska jag försöka hinna testa i helgen! Tack! :D

Svar: Det tycker jag du ska. Säg gärna vad du tyckte sen!
Pernie

#12 - - Elsa:

Gjorde dessa idag! Jättegoda men hade för mycket smör/för lite mjöl i så den andra och tredje plåten där jag adderade mer mjöl blev mycket bättre! Flöt ut som tefat med men så jäkla goda :)
Tack så mycket för receptet/inspirationen!

Svar: Åh vad kul att höra!! Man får helt enkelt prova sig fram :)
Pernie

#13 - - malin:

Gjorde de ljusa idag och gud sååå goda de blev:) tack för receptet!

Svar: åh vad kul att höra! Det var så lite så :)
Pernie

#14 - - Minimi:

Älskar subway-kakorna och blev så glad nu när du la ut detta receptet! :D testade direkt och åt precis två stora kakor, mannen åt fyra haha :p så de blev poppis! De blev tyvärr inte fasta så jag kunde göra bollar, men jag klickade ut smeten på plåten och det blev hur bra som helst! Tack för receptet :)

#15 - - jem:

kommenterar sällan, men kikar in på din blogg varje dag, testade dessa cookies och dem blev såååå goa =) hade bara geisha chokladen hemma, men sååå gott =) tack för bra recept
/jem

Svar: Tack snälla du, blir så glad av såna här kommentarer så du anar inte! Hoppas du kommer fortsätta kika in och kul att du gillade kakorna! :)
Pernie

#16 - - Sofie S:

Åhhhh så goda de är! Tack för bra recept! Jag kunde inte bestämma mig för vilka så jag gjorde mörka med vit choklad i. Halverade sockermängden och de blev jättegoda och söta ändå. Dessa kommer att bakas många gånger igen :-) Såg en kommentar om att lägga kakorna på tidningspapper, det tycker jag låter galet... om jag får säga så :-) Tidningspapper har ju massa farliga gifter i sig, det skulle inte jag vilja stoppa i mig... Jag gör som du skrev och lät dem svalna på galler - gick utmärkt :-) KRAM

#17 - - Isabell:

Det här är de godaste cookiesarna jag ätit! Bakade dem för några dagar sedan när jag hade vänner här hemma och vilket hit det blev! Tack för receptet :)

Svar: Åh vad roligt att höra!!! :)
Pernie

#18 - - Josefin:

Jag testade de vita kakorna igår och tummen upp från mig! Nu ska jag fortsätta kika i ditt arkiv och se om jag hittar några fler roliga recept :)

Svar: Vad kul att du gillade dem! Hoppas du hittar något mer du vill provbaka :)
Pernie

#19 - - Jesper:

Blev jättefina kakor, tack för receptet! Jag gjorde de ljusa kakorna, en plåt med vit choklad i och en med mörk, använde också ca en och en halv tesked salt istället för bara en halv, gav en bra kontrast till sötman. Tack!

Svar: Härligt, låter jättebra! :)
Pernie

#20 - - Kamilla:

Så, nu har jag bakat båda två sorterna o de är fantastiskt goda!!! Håller med din man om att chokladen är godast!! Nu har jag ätit hur många som helst o ligger o tar igen mig på soffan.... Tack för toppen kakor!! Kommer göras många gånger!!

Svar: Vad roligt att höra!! :)
Pernie

#21 - - Malin:

Hej!
Har letat efter ett recept på dessa cookies efter att ha varit på Subway:) Ditt recept var grymt och jag har gjort båda sorterna och de har blivit MYCKET uppskattade! Tack för att du la upp receptet, du räddade min dag:)

Svar: Vad ROLIGT! Tack för din kommentar :)
Pernie

#22 - - Anna:

Jag bakade dessa kakor idag (ljusa degen med mörk och vit choklad i) och jag måste bara säga att de var underbart goda och mycket uppskattade av hela familjen. De liknade Subway-kakorna väldigt mycket men innehöll bara ingredienser som man alltid har hemmna vilket var toppen!

Svar: Ja det är ju det som är så bra, båda enkla och goda :) kul att de blev uppskattade! :)
Pernie

#23 - - Louise:

Jag och min kusin bakade dessa kakor för ett tag sedan under min vistelse hos henne, de med vit choklad blev helt himmelska! Det var riktigt god matsäck på tåget hem sedan kan jag säga, haha :) tack så jättemycket för detta recept, har letat hur länge som helst efter ett bra sådant :D

Svar: Åh vad roligt!! Blir så glad för att du gillade dem :)
Pernie

#24 - - Emma:

Tack för underbart recept!
Bakade nyss dom ljusa (fast med mörk choklad) och dom blev GUDOMLIGT goda! Sega fast ändå krispiga! Ett av de bästa recepten på chocolate chip cookies jag har testat! :)

Svar: Vad ROLIGT att du tyckte det! :))
Pernie

#25 - - Sigrid:

Vad lustigt, jag googlade på "sega chocolate chip cookies" just med subways fantastiska kakor i tanken och så kom jag in hit! Ska köpa vit choklad bums och prova!

Svar: Härligt! :) Du är välkommen hit, hoppas du gillar kakorna nu :)
Pernie

#26 - - Anonym:

Måste prova älskar daim.
Gillar din blogg myket :)

Svar: Tack snälla, vad roligt :) Hoppas du gillar dem!
Pernie

#27 - - Cajsa:

Hur blir de om man fryser dem? Förlorar de sin underbara sega konsistens då? Gjorde nyss bruna med både vita och bruna chokladknappar.... Första provsmakningen var himmelsk!!!!

Svar: Jag har tyvärr inte provat att frysa dem så jag kan inte ge något bra svar där. Men jag tror det ska funka bra, det brukar det göra med liknande kakor!
Pernie

#28 - - Em:

Provade precis och resultatet blev mycket lyckat!
Tack för detta goda recept :)

#29 - - Taint3d:

Jag brukar forma degen till en rulle i plasfilm och frysa den några timmar. Sedan skär jag ca 2 cm tjocka skivor och lägger dem på plåt och gräddar (fortfarande frysta).

Funkar bra och löser problemet med att frysa gräddade kakor som riskerar bli sunkiga =D

Svar: SMart, tack för tipset! :)
Pernie

#30 - - Maja:

Gick jätte lätt att baka och blev väldigt goda!!

Svar: Härligt!! :)
Pernie

#31 - - Nancy:

Jättebra recept!
Är det okej om jag lägger upp samma recept på min blogg och länkar dig? :)
Kram

Svar: Ja självklart! :)
Pernie

#32 - - Sofia:

Dom var sååååååå goda, tack för att du delade receptet, använde både choklad, nonstop och lite hasselnötter i mina :)
Dom "rann" verkligen ut på plåten i ugnen, första plåten blev kakorna stora som dasslock, men vad gör det, 5 kakor i 1 klagar ju ingen på ;)
kram

Svar: Ha ha nä det låter inte som något att klaga på :) Vad roligt att du gillade dem!!! :) Kram
Pernie

#33 - - Linii:

Hej! Måste säga tack för receptet, har varit på jakt efter subway cookies ganska länge och hittade äntligen ett recept som jag inte var skeptisk till haha!

Kakorna smakade ju långt ifrån som äkta subways, men dom blev såååå himla goda ändå! Helt klart en stor favorit. Så än en gång, TACK! :)

Svar: Tråkigt att du tyckte de var långt ifrån som Subways, lite lika tycker jag själv allt att de är, men kul att du gillade dem ändå :)
Pernie

#34 - - Nadja:

Hej! TACK för bästa receptet! Har försökt få till liknande kakor förut, men inte lyckats. Men med ditt recept blev det supergott! Precis så som jag vill ha dem! Har bakat de flera gånger nu och de är alltid lika uppskattade :) Vi hade de bl.a på sonens namngivning och ALLT gick åt!

Svar: Men åh vad roligt, tusen tack för den fina komplimangen!!! :)
Pernie

#35 - - Pernilla :

Vilka goda kakor men mina kakor blev inte alls som dina men jag ska testa baka dom igen och hoppas då på ett bättre resultat.

Svar: Då håller jag tummarna för att de blir bättre nästa gång. Vad gick fel?
Pernie

#36 - - Pernilla :

Kakorna blev alldeles för stora och flöt ut i ugnen sen hade jag dom nog för länge i ugnen. Så dom blev hårda istället för sega. Jag kände på dom i ugnen när tiden gått ut men dom kändes så ofärdiga så jag lät dom vara inne en stund till. Men då blev dom för klara tror jag.
Men jag ska absolut testa igen för recepten är ju underbara. Hoppas det är ok att jag länkade till din blogg från min bakblogg.

Svar: Det är absolut ok att du länkar! Hoppas de blir bra nästa gång du provar :)
Pernie

#37 - - My Love:

Gud vad goda dom blev!

Jag testade ven chokladkakorna med hackad seasalt choklad. Superdunder gott!!

Svar: Åh vad gott det låter, kan tänka mig att det var en fullträff! :)
Pernie

#38 - - Bagerska Marklund:

Dessa kakor blev helt perfekta! Min familj har nästan ätit upp de, och de har bara varit ute ur ugnen en timme! Perfekt fika!

Svar: Härligt att höra! :)
Pernie

#39 - - Rebecca:

Hur förvarar man kakorna för att bäst behålla smak och konsistens?

Svar: I en lufttät burk i rumstemperatur!
Pernie

#40 - - Anna:

Åh, vad gott det ser ut! Ska definitivt testa. Jag är egentligen ute efter receptet på Espresso House kakorna, men det här kanske funkar lika bra :)

Svar: Hoppas du gillar dem! :)
Pernie

#41 - - Petrina:

Dessa har blivit familjens favoriter! Alla som smakar älskar dom, tack!

Svar: Härligt att höra!! :)
Pernie

#42 - - Mathilda :

Omg!!! Så goda och lika subways kakor taaaack!!💖

Svar: Härligt att du gillade dem :)
Pernie

#43 - - Julia:

Tack för ett underbart recept!De här kakorna har hjälpt mig överleva åtskilliga tentaplugg :)

Svar: Ha ha ha, härligt att höra! :)
Pernie

#44 - - Diana:

Alltså.. No words. Fy vad gott!!! Går inte att misslyckas med detta recept, du förklarade allt steg för steg. Super! Tack!!

Svar: Ha ha det var så lite så :)
Pernilla Lyck

#45 - - Monique:

Hej! Gjorde dessa till min dotters 2 års kalas och de blev jätte uppskattade! Perfekt knapriga på kanterna och sega i mitten. Jag gjorde de vita men tillsatte macadamiannötter! Ett tips är att göra väldigt små bollar (mina vägde 30 g) och sen trycka ut som står i receptet - de blir ändå stoora! GUD VAD GOTT. Tack för en bra blogg och bra recept :)

#46 - - Anna Brander:

Heej!
Jag, gjorde dessa igår och dom blev verkligen supergoda! Ska göra dubbel sats idag igen ;)

Svar: Åh vad roligt att höra :)
Pernilla Lyck

#47 - - Camilla å:

Tack för det här (om än gamla) receptet!

Svar: Kul att du gillar det! :)
Pernilla Lyck

#48 - - Karin:

Hittade det här receptet nyligen, bakade nyss. Jättegoda! Glömde bikarbonat men det gjorde ingenting! :) De har inte svalnat helt men har redan tagit två.
Tack!

(Gjorde 2/3 sats o det blev 17 kakor)

Svar: Härligt att höra!! :)
Pernilla Lyck

#49 - - Frida:

Låter otroligt smarrigt! Jag måste testa i helgen!
Har du ett tips på hur man vet när de mörka är klara?
När man ser att de börjar få färg så är de oftast redan brända, eftersom de redan är mörka :P

Svar: Ja det är klart, det är klurigare med de mörka. Men jag brukar gå efter hur pass stelnade de ser ut att vara, själva ytan och texturen. Svårt att förklara, men du vill ju hellre ha undergräddade kakor så det är bara att hålla koll på dem, och kanske ta ut plåten och prova en bit :)
Pernilla Lyck

#50 - - Anna:

Gammalt recept men gjorde de ljusa subwaykakorna med ditt recept igår och tro mig när jag säger att det blev nån hit! Folket kunde inte hålla tassarna borta från de, superback för att asbra recept!

Svar: Åh vad roligt att höra, tack! :)
Pernilla Lyck

#51 - - Julia:

Älskar det här receptet!! Nu är det andra gången jag gör dessa, har några i ugnen just nu! Hälften av satsen är ljusa med mörk choklad hackad i, andra halvan är confetti-cake-style alltså med strössel i! :) hoppas de blir lika bra som förut! Tack för det här receptet!

#52 - - Emma:

Jag har bakat dessa till dotterns kalas imorgon men hur förvarar jag dem bäst nu?

Svar: Oj jag såg inte det här förrän nu, så jag antar att du redan löst det... :) Men de förvaras bäst i burk med lock i rumstemperatur! Hoppas det blev ett lyckat kalas!
Pernilla Lyck

#53 - - Wilda:

Detta är det bästa receptet någonsin!! Min mamma som nästan aldrig äter mycket i kakväg har redan tryckt i sig fyra stycken. Du är otroligt begåvad1

Svar: Nämen åh, tack så jättemycket! :) Kul att ni gillade dem :)
Pernilla Lyck

#54 - - moa:

Hej! testa ditt recept igår, jätte goda verkligen, åt tre stora på en gång så nu vakna jag upp och hade ont i magen hahah.
hade ett problem och det var att rulla degen, allt bara fastnade på min händer. så fick be min amerikanska pojkvän att hjälpa till. ;) men har du något tips?

Svar: Ha ha härligt att du gillade dem :) Ja om smeten blir kladdig kan man prova att doppa händerna i lite olja eller vatten mellan rullningarna, då borde den inte fastna. Eller ha i bara liiiite mjöl till så att smeten inte blir så kladdig.
Pernilla Lyck

#55 - - Nina:

Gjorde ljusa hjärtformade med en pepparkaksform och de blev sjuuukt goda och vackra! Det absolut bästa kakreceptet1

Svar: Härligt att höra, tack! :)
Pernilla Lyck

#56 - - Bell:

Tack! Detta är det bästa chocolate chip cookies-receptet som jag har provat, har bakat flera olika satser nu dom senaste veckorna, med mörk choklad, vit choklad, mintchoklad... :) Idag blev det ljusa kakor med Marabou mjölkchoklad och mini-smarties! Ska ta med dessa till jobb imorgon till kollegorna :)

#57 - - Karin:

Tack för receptet! Jag körde i lite jordnötssmör och Reese's pieces med - så gott!

Svar: Det låter fantastiskt gott! :)
Pernilla Lyck

#58 - - Emelie:

SÅ goda helt galet !!!

Svar: Vad kul att du tycker det, tack! :)
Pernilla Lyck

#59 - - Johanna:

OH MY GOD! Perfekta kakor ju! :D Jag gjorde en sats med de mörka. Bytte ut ca 1-1,5 dl av sockret till muscovadosocker och hade 100g mörk choklad och 100 vit choklad. Det gjorde dem knappast sämre om jag säger så! Ett fantastiskt recept som går att variera efter tycke och smak, det tackar jag ödmjukast för! Kram på dig!

Svar: Roligt att höra, tack för det! Jag älskar dem också, och det är perfekt att man kan variera dem :) Kram!
Pernilla Lyck

#60 - - Sandra:

Helt underbara kakor! Tusen tack för receptet! :)

Svar: Roligt att höra! Tack! :)
Pernilla Lyck

#61 - - Anonym:

Jättegoda cookies och enkelt recept! Gjorde med M&M's.

Svar: Roligt att höra! Tack :)
Pernilla Lyck

#62 - - Emilia:

Har gjort dessa kakor några gånger och är helt förälskad. Jag får även efterfrågningar när jag ska göra dem nästa gång då jag oftast tar med på jobbet eller ger bort några. Helt sagolika! Tack för ett enastående recept!

Svar: Väldigt roligt att höra! Tack för det 😊❤️
Pernilla Lyck

#63 - - Camilla:

Haha fiffig rubrik! Tänkte först "Nej, hon har ju stavat fel! "
Jag testade på ditt recept ^^ Det var nice! Hade ingen sirap så det fick bli honung i stället o det funkade bra :)

Svar: Härligt! :)
Pernilla Lyck

#64 - - Slickepottan:

Mumsigt. Gjort dem flera gånger. Folk älskar dem och dessutom är dem lätta att göra.

#65 - - liin:

Fullt medveten jag kommenterar ett grymt gammalt inlägg, men värt en chans.
Har bakat liknande kakor och dom brukar ätas upp fort men har bakat till en släkting som skall ha dom på lördag, kan dom stå i rumstemperatur i 2dygn lr borde ja frysa dom ?
Tänker det är så mkt fett i dom ...

#66 - - Anonym:

oo tack för den bästa recepten jätte goda älskar dem :) jag gjorde dem vita och hade choklad i jätt gott : P

#67 - - Anonym:

Jag har gjort dom där. Flera gånger. Så bra recept!