Sockerkaka med kokostosca
Den här kakan gjorde jag för ganska länge sen men hade helt glömt bort att lägga ut den här på bloggen.
Ibland är det bara så himla gott med en nybakad sockerkaka!
Jag ville ha en kul twist på min och hittade den här varianten i Leilas bok A piece of cake.
Tyckte det lät hur gott som helst och det var det också!
Sockerkaka med kokostosca
Sockerkaka
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
Kokostosca
25 g smör
1/2 dl sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman, ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör ner mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Gör under tiden toscasmeten. Rör ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull och låt dem koka samman i ca 5 minuter.
Ta ut kakan efter ca 25 minuter och bred över toscablandningen. Ställ in kakan i ugnen igen och fortsätt grädda på samma temperatur i ca 15 minuter tills den är gyllenbrun.
Ta ut och låt svalna och lossa den sedan från formen.
Recept från boken A piece of cake av Leila Lindholm.
Åh jag älskar allt med kokos i!