Sockerkaka med kokostosca

 
 
Den här kakan gjorde jag för ganska länge sen men hade helt glömt bort att lägga ut den här på bloggen.
Ibland är det bara så himla gott med en nybakad sockerkaka!
 
Jag ville ha en kul twist på min och hittade den här varianten i Leilas bok A piece of cake.
Tyckte det lät hur gott som helst och det var det också!
 
 
 
 
Sockerkaka med kokostosca
 
 
Sockerkaka

3 ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Smör och ströbröd till formen
 
 
Kokostosca

25 g smör
1/2 dl sirap
3/4 dl matlagningsgrädde
2 dl kokosflingor
1 dl strösocker
 
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman, ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Smält smöret och rör ner mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
 
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 24 cm) och grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
 
Gör under tiden toscasmeten. Rör ihop alla ingredienser till toscan i en kastrull och låt dem koka samman i ca 5 minuter.
Ta ut kakan efter ca 25 minuter och  bred över toscablandningen. Ställ in kakan i ugnen igen och fortsätt grädda på samma temperatur i ca 15 minuter tills den är gyllenbrun.
Ta ut och låt svalna och lossa den sedan från formen.
 
 
 
 
 
 
 
 
Recept från boken A piece of cake av Leila Lindholm.
 
 
#1 - - Monira:

Åh jag älskar allt med kokos i!

#2 - - Karoline:

Vilken underbar blogg du har!!!
Jag blir så inspirerad av dina bakverk och du har gjort det så bra i din blogg där man kan se steg för steg hur man ska göra med alla dessa små knep som underlättar!
Tusen tack

Svar: Tack snälla Karoline, vad glad jag blir!!
Pernie

#3 - - Malin:

Hej! Har läst din blogg sen dina macrones var på blogg.se första gången ;P har precis bakat denna och den ska ätas imorgon, tänkte fråga hur du tror att man kan förvara den? Ska den stå i skafferi, eller i kylen?
tack för fin inspiration! kram

Svar: Vad kul att du hängt med så länge! :)Jag tror du kan förvara den här både i skafferiet om du har lock över och i kylskåpet.
Det enda är väl att den blir kall i kylen men du kan alltid ta fram den en stund innan den ska ätas i så fall. Om man har den i skafferi el på bänken finns väl liten risk för att den blir lite torr. Jag hade min i kylen och tog fram den en stund innan fikat och det funkade bra! Hoppas ni gillar den :)
Pernie