Läskiga fingrar till Halloween

 
På onsdag är det ju Halloween och förutom att göra små marängspöken har jag även bakat läskiga fingrar.
Även de har jag sett på många olika bakbloggar och alltid tyckt att de ser sååå roliga ut :)
 
 
 
 
 
 
 
Visst är de coola?! Och de är väldigt lätta att göra själv.
 
Här kommer receptet (som jag hittade här)!
 
 
 
 
Läskiga fingrar
 
ca 25 stycken
 
Fingrar
125 g Rumsvarmt margarin
1 1/4 dl Florsocker
½ Ägg
2 Droppar bittermandelarom
(man kan ha i någon essens istället om man vill ha annan smak)
½ tsk Vaniljsocker
3 ½ dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
1/4 tsk Salt
Ca ½ dl Skållade mandlar
 
Blod & nagellack
Röd karamellfärg
2 ½ Florsocker
1 Äggvita
 
 
 
Gör så här:

Rör margarin, florsocker, ägg, bittermandelolja och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
 
Värm ugnen till 160°. Ta en liten degbit åt gången och forma ett finger, lite smalare än vad du har tänkt dig eftersom de flyter ut lite vid gräddningen. Tryck ner en mandel som nagel. Forma knogar och skär “fingerveck” med en kniv.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt vila på plåten några minuter innan du lyfter dem.
 
Antingen låter du fingrarna vara naturella (vilket i sig ser ganska läskigt ut också) eller så målar du naglarna med "blodet" och doppar ev. andra sidan av fingret i "blodet".
 
 
Jag lade nog inte så mycket vikt vid meningen "forma lite smalare än vad du har tänkt dig eftersom de flyter ut lite vid gräddningen"... Tyckte mina fingrar blev assnygga innan gräddning av första plåten. Ogräddade såg de ut så här:
 
 
 
...när jag tog ut dem från ugnen såg de ut så här.....
 
 
 
 
En aning för tjocka, måste vara en väldigt tjock häxa de satt på... :)
 
Var inte alls nöjd och gjorde därför nästa plåt med fingrar väldigt mycket smalare från början:
 
 
 
 
De blev en aaaning bättre när de var färdiggräddade:
 
 
 
 
Om ni gör de här, tänk alltså på att göra dem mycket smalare än vad ni vill ha dem, för då blir de perfekta efter gräddning... Ni behöver ju inte göra samma misstag som jag menar jag :)
 
 
Jag är trots allt ganska nöjd, och de är faktiskt ganska goda! Smakar som en "vanlig" småkaka :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu ska jag packa och ge mig iväg till herrgård några mil norr om Stockholm!
Det är kurs med jobbet och det ska bli sååå kul!
Är tillbaka på tisdag och då kanske jag hinner göra något mer Halloweenbakverk, vi får se :)
 
 
Ha det så bra tills dess!
 
KRAM!
 
#1 - - Linda - Bengtssons Baksida:

Shit vad coola! Har aldrig sett sådana innan, men de måste ju testas nu inför Halloween!

Svar: Ha ha ja visst är de coola?! Hoppas du hann göra dem :)
Pernie

#2 - - Marielle Köhn:

Vilka häftiga kakfingrar!:) Jag har också gjort liknande fingrar, men med marsipan, chokladkex instoppad i marsipanen. Blev väldigt goda. Har lagt ut bilder på dom på bloggen.

Svar: Det låter ju jättegott!! Dina blev jättefina!! :)
Pernie

#3 - - Bakande Sara:

Häftiga! :)

Svar: Tack! :)
Pernie

#4 - - Emma | Emmas bakblogg:

Häftiga!

Svar: Tack, kul att du tycker det!! :)
Pernie

#5 - - Glamourmum:

Vilken fantastisk blogg, jag blev super inspirerad av dina bilder.

Svar: Tack så hemskt mycket, vad glad jag blir! :)
Pernie

#6 - - amanda:

eh oki???

#7 - - Marja:

Vilka coola fingrar, supersnygga!

Svar: Tack snälla!
Pernie

#8 - - Linnea:

Hej Pernilla! Här kommer ett önskemål/tips! Har du sett att det finns en Philadelphiaost med marabou? Jag köpte en igår och tänkte att man säkert kan använda den till frosting. Men sen kom jag inte längre.. Om du har tid/lust/ork att testa denna produkt så tar jag gärna emot alla tips jag kan få hur den kan användas till frosting (eller något annat!), haha.

Svar: Hej! jag har köpt den nu och tänkte prova en frosting med den :) Tack för ditt önskemål, gillar sånt :)
Pernie

#9 - - Linnea:

Åh gud vad kul att du ville prova! Ser fram emot vad det blir :D

#10 - - Anonym:

Va fina dom blev =)
Jag provade göra fingrar ett år till Halloween men i stället för att baka använde jag såna där chokladfingrar som går att köpa på affären som jag sedan rullade in i vit marsipan om jag inte minns helt fel. Sedan formades knogar innan de dekorerades med mandelspån till naglarna och röd karamellfärg för att få till blodet.

Svar: Ja det verkar också vara en variant, låter kul det med :)
Pernie

#11 - - Caroline:

Tack för en jättebra blogg!
Dessa måste jag testa göra men vad kan man ha för annan essens istället för bittermandel?
Kan du ge mig tips :-)

Svar: Tack snälla!!Klart du ska testa att göra de här :) Det finns massor av essenser du kan ha i istället, t ex vanilj eller kokos blir nog gott. Lycka till!
Pernie

#12 - - nattis:

Hej jag är 13 år och jag tyckte detta verkade vara en fantastiskt bra ide att ha på en halloween fest så nu bakade jag dom och dom smakar helt ok.
tack så jätte mycket att jag fick göra dem.
Hoppas dom blir bra till halloween festen
ännu en gång tack!

#13 - - nattis:

Hej jag är 13 år och jag tyckte detta verkade vara en fantastiskt bra ide att ha på en halloween fest så nu bakade jag dom och dom smakar helt ok.
tack så jätte mycket att jag fick göra dem.
Hoppas dom blir bra till halloween festen
ännu en gång tack!

#14 - - Anna Munkhammar:

Haha tack för smal-finger tipset. Dock såg de knubbiga fingrarna rätt så söta ut!

Svar: Ha ha ja de sista blev ju ok, men första plåten var ju katastrof :D Ha ha ha! Tack!
Pernilla Lyck

#15 - - Anonym:

Jag ska testa och gör det. För att vi ska har ett
halloween fest.