Hallonmazariner och vanliga mazariner
500 g riven mandelmassa
100 g strösocker
250 g rumstempererat smör
5 ägg
40 g vetemjöl
120 g florsocker
20–25 g vatten
Vad gott det ser ut, har faktiskt heller aldrig bakat mazariner men det kanske man skulle ta och göra. Kanske blir äpplemazariner här.
SÅ JÄVLA GODA!
Åh vad bra! Ser jättegott ut! Min man älskar mazariner så jag får nog överaska honom någon dag. :o)
Tack för inspirtionen! Jag har fått ärva massor med maxarinformar från min farmor så man kanske skulle ta och använda dem! :)
Åh, vad gott, jag älskar mazariner! Och egengjorda är så mycket godare än köpta dessutom :)
De är verkligen jättemumsiga och lätta att göra!
Är mycket för att förenkla arbetsmomenten, så jag hittade ett perfekt mått till att ta ut degrundlar med, locket till en shaker! =) Då är det bara att placera degrundeln på formen och se´n sjunker den ner av egen tyngd.
Stort TACK för all god(!)inspiration under åren!
Min son älskar mazariner, och ska alltid försöka få mig att köpa olika billiga varianter på Netto. Känner att de är mer E-nummer än mjöl i dem... så jag får nog ta och testa detta :) Ser supersmarrigt ut!
jag sa till gubben min att jag skulle baka mazariner.(han ÄLSKAR mazariner) men han tyckte det var onödigt och så blir de så stökigt i köket ;) känner du igen dig? Men det han inte visste var att mazarin degen redan stod i kylen så jag var ju tvungen att använda den..När han sen kom hem från jobbet och fick se och smaka på dom så ställde han sig sen väldigt nöjt och diskade upp efter mig :D
En liten fråga bara, ska mandelmassan väga 500g när den är riven eller innan man river den? Kanske låter jättedumt men vill vara på säkra sidan innan jag sätter igång :) tack för en toppenblogg!
Bea
Jag testade ditt recept igår och tog lite hallonsylt och några frysta blåbär i botten, vilket blev smarrigt (jag minns också Victorias och Daniels bröllopsmazariner). Jag har en fråga: Får du mycket fyllning över. Lat som jag är, gjorde jag en plåt (24 st) och fick lite mördeg över, men massor av mandelmassefyllningen. Mumsiga blev de i alla fall och som du skriver, vilken skillnad mellan hembakade och köpta!
Hej! Jag älskar mazariner! Och dessa blev superbra! Men mina fastnar inte i formen utan är liksom lös när man har tagit ur dem ur ugnen? Är det någonting man kan göra åt det?
Hej Pernilla! Tack och lov hittade jag just den här sidan med hallonmazariner receptet. Min man (och även jag ;-) älskar hallonmazariner men tyvärr finns det inga hallonmazariner att köpa i Tyskland. Men nu är det inte så tragiskt längre - det gäller bara att ta massor av mazariner formar med oss från Sverige för även sådant finns inte här. Därför blev det 3 stycken staplade pappers muffins formar första gången jag bakade mazarinerna men det ändå alldeles utmärkt. Tummen upp för din blogg! Tina
Tack för att du delade med dig, både av receptet och lite bilder. Bakar mazarier typ vart 3:dje år och är tacksam för lite vägledig. :) Nu får dom ligga och kallna upp o ned tills imorgon. God jul och gott nytt år.
Det låter riktigt gott. :-D Jag avgudar mazariner i olika former. En gång gjorde jag och min mor saffransmazariner med lingonglasyr till jul. Det var en riktig höjdare. :-D