Vaniljmuffins fyllda med vaniljkräm

 
 
För ett tag sedan fick jag hem en ny grej från Style & Fun Stuff för att prova.
 
Grejen heter Cupcake cropper och är till för att lätt kunna gröpa ur muffins så man kan fylla dem med något gott :)
 
 
 
 
 
Jag bestämde mig för att testa den på några vaniljmuffins.
 
 
 
 
 
 
Saftiga vaniljmuffins
 
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl Kesella (jättegott med Kesella vanilj)
3 tsk vaniljsocker
1-2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 dl olja (mat eller raps)
 
 
 
 
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa socker och ägg så att det blir vitt och pösigt.
 
I en annan skål blandas mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Vänd ner mjölblandningen i äggvispet.
 
Man är lyckligt lottad om man har en sån här söt bakhjälp i köket som rör i skålen :)
 
 
 
 
Rör till sist i Kesellan och oljan.
 
 
 
 
Sätt muffinsformar i en muffinplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Använd gärna en glasskopa så går det smidigare och blir jämnare med smet.
 
 
 
 
Grädda i mitten av ugnen ca 14-17 minuter.
 

Låt muffinsen svalna på ett galler eller på bänken.
 
 
Ta fram Cupcake croppern och sätt den i en muffin, i mitten.
 
 
 
 
Den röda hylsen reser sig, nästan till toppen (beror nog iofs på hur höga muffins man gjort) när man trycker ner croppern i muffinen. Lyft sedan försiktigt. Man kan behöva vinkla muffinen lite så att fyllningen lättare följer med.
 
 
 
 
Tryck sedan bara på den röda "knappen"/hylsan så trycks fyllningen ut.
 
 
 
 
 
 
Nu kan man fylla med vad man vill så klart. T ex sylt, Nutella, frosting, etc...
Jag valde att göra en vaniljkräm (med pulver, mjölk, vaniljsocker och vaniljpulver).
Sedan fyllde jag en spritspåse med vaniljkrämen.
 
 
 
 
Fyll varje muffin med lite vaniljkräm.
 
 
 
 
Lägg sedan på "locket", dvs fyllningen som vi nyss tagit ut.
 
 
 
 
 
 
Nu kan man även spritsa en god frosting ovanpå om man vill!
Jag valde att inte göra det, skulle skicka med min man dem till hans jobb och då är det enklare att forsla utan frosting ovanpå.
 
Vad gäller Cupcake croppern så var den ett bra hjälpmedel när man ska fylla muffins.
Det var enkelt att använda den och det gick snabbt och smidigt att få ut fyllningen.
Tidigare har jag använt en äppelkärnare men då fastnar fyllningen lätt och det blir pilligt att få ut den, det här var smidigare!
 
Kommer använda den fler gånger och tydligen ska man kunna använda den till att göra fruktspett och liknande, eller snittar. Då kan man bara sätta i en tandpettare eller ett spett när fyllningen är kvar i croppern och lätt trycka ut färdiga spett/snittar. :)
 
 
 
Nu ska jag packa in mig själv och barnen i bilen och åka söderut i några dagar!
 
Sköt om er så hörs vi :)
KRAM!
 
 
 
 
 
 
 
#1 - - Igor:

Fiffigt verktyg...ser ut att det blev ett lyckat resultat :)

#2 - - Camilla - Glassriket:

Fniss... är det bara jag som har extremt snuskig fantasi eller ser inte skuggan på bilden längst upp ut som en sno*p? :)
Bortsett från att den väcker snuskiga associationer för mig verkar den fylla sin funktion. Jag som gärna stoppar glass i och på allt (fniss, nej nu började fantasin skena igen) skulle nog behöva en sån där mockajäng för att gröpa ur lite snyggare.
Snygg blogg, förresten! Blir glad av att besöka den!

#3 - - Madde K:

Verkar vara ett smart litet redskap att ha i köket :)

#4 - - patrik:

Vilken bra grej!kul förresten att baka med sina barn,det gör alltid jag också,det blir såå mycket roligare!!www.sportochspelkocken.se

#5 - - Åsa:

Tips: "håltagaren" finns på ebay för $1 – sök på "cupcake corer".
Jag vrider lite fram och tillbaka som pilarna visar när jag trycker ner den och får alltid med innandömet med upp utan problem.