Liquorice dragé chocolate chip cookies

 
 
Nu är påsken över för i år och jag tror inte att jag är ensam om att längta ordentligt efter våren.
Det känns som att den är på gång och man känner sig så glad när det är lite varmare ute och solen skiner!
 
Jag har bakat riktigt goda kakor som jag måste visa er.
För ett tag sedan fick jag ett fint paket hem. Det innehöll Fazers nyhet Liqourice dragé milk chocolate.
Det är alltså såna där mjuka lakritsgodisar med ett färgat tunnare överdrag som finns i bitar i chokladen.
 
Jag tänkte att det kunde vara gott med en chocolate chip cookie med bitar av den här chokladen i, och det var det ju också. Supergott!
 
De här kakorna är lite knapriga på ytan och sega i mitten, precis som jag gillar det bäst :)
 
 
 
 
 
Liquorice dragé chocolate chip cookies
 
ca 20 stycken kakor
 
 
150 g smör
3 dl råsocker (funkar med strösocker)
2 msk ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
ca 2 msk Nutella
1 ägg
1 äggula
4 dl mjöl
½ dl kakao
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
200 g Fazer liqourice dragé milk chocolate
 
 
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader (150 grader hade jag i min varmluftsugn men det varierar ju mellan ugnar).
 
Smält smöret.
Blanda i socker, sirap och vaniljsocker.
 
Tillsätt även ägget och äggulan och rör/vispa ihop smeten. Det behöver inte vara länge.
 
Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao i en separat skål och häll sedan ner blandningen i smörblandningen. Tillsätt även Nutella om du vill ha det, det går bra att utesluta också.
 
Rör ihop tills det är blandat, rör inte för länge.
 
Hacka chokladen i ganska grova bitar och rör ner den i smeten.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rulla bollar av smeten och lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Se till att det är ett rejält mellanrum eftersom kakorna flyter ut ganska mycket.
 
 
 
 
Tryck lite lätt på bollarna så att det blir platta bitar.
 
Grädda i nedre delen av ugnen cirka 9-12 minuter. Jag hade mina inne i cirka 10 minuter, någon plåt blev lite mindre kakor på så då blev det kortare gräddningstid. Det viktiga är att de inte blir övergräddade utan ta hellre ut dem för tidigt. De ska knappt ha fått någon färg, bara i kanterna.
 
Principen är, stora kakor -längre gräddningstid, små kakor -kortare gräddningstid. Man får hålla koll på dem i ugnen helt enkelt.
 
 
 
 
Låt de svalna på galler eller på bakplåtspappret på bänken. Jag har kall betongbänk i köket vilket var perfekt för dem att svalna på :)
 
Gillar ni lakrits kommer ni gilla de här kakorna!
 
Jag hoppas på att vara tillbaka snart med ett nytt smarrigt recept. Det kommer även en tävling om några dagar som jag tror ni kommer gilla. Ha det bra tills vi ses igen :)
 
KRAM!
 
 
#1 - - Anonym:

Ååå, jag som älskar lakrits! Måste definitivt testa detta recept! :)

Svar: Ja det tycker jag :)
Pernie

#2 - - Marianna:

Åhh, som på beställning! Detta recept lägges omedelbart i mappen "MÅSTE testas!"!
Har ju blivit lite av lakritsoman på sistone, så pass att jag börjat handla från brobergslakrits.se
Mums!
Tack för allt jobb du tar dig med att bakblogga! Så intressant och så gott!

Svar: Vad roligt att du vill baka de här, de är urgoda :) Tror inte du förstår hur glad jag blir när du tackar för att jag tar mig tid, jag lägger ner ganska mycket tid på bloggen så jag uppskattar att det är någon som uppskattar det :) TACK!
Pernie

#3 - - Marianna:

PS
Är det medvetet att texten ska uppfattas som ljust grå? Kanske inte så bra för ögonsvaga...
Se´n funkar sidan inte längre i Maxthon, också synd!

Svar: Jag har ändrat designen igen! Vet tyvärr inte vad maxthon är?
Pernie

#4 - - mrs bakeaholic:

skrivit om dig... BLOGG LOVE
http://imabakeaholic.blogg.se/2013/april/blogg-love.html

Svar: Tack snälla söta du :)
Pernie

#5 - - Hella Jonsson:

Hej!
Jag skulle gärna vilja ha din mailadress men kan inte hitta den här på sidan. Om du vill kan du skicka den till mig på bokforlag@abwerners.com, gärna så fort som möjligt.
Mvh Hella

Svar: Jag har mailat dig! Adressen är bliminjast@gmail.com :)
Pernie

#6 - - Ida:

åh, gud vad gott! :) och jag som inte får äta sånt här! :/ Men man kan ju alltid baka dessa till min fridag i slutet av månaden! :p

Svar: Ja det tycker jag du ska göra :)
Pernie

#7 - - Linnea :

Har mina inne i ugnen just nu, ska bli spännande att se hur det blir! Undrar dock vart nutellan tog vägen i receptet?? ;)

Svar: Oj det hade jag visst missat i beskrivningen! Ska fixa det direkt, hoppas du förstod ändå och att kakorna blev goda :)
Pernie

#8 - - Anonym:

Låter jättegott, ska testa det snart :) Men jag undrar vad du menar med att det ska vara ett ägg och en äggula. Är det ett helt ägg+en äggula?

Svar: Ja precis, ett helt ägg och så en extra äggula :) Hoppas du gillar dem!
Pernie