Vinn en leo-slickepott!

 
För ett tag sedan lade jag ut en bild på Instagram på ett paket jag fått.
Det innehöll flera saker, bland annat en leopardslickepott.
Jag fick några frågor om vart den är ifrån och eftersom det är en reklamgrej så tror jag inte att den går att köpa.
 
 
 
 
Däremot har ni nu chans att vinna er egen leo-slickepott!
 
Jag har hela 10 stycken att dela ut :)
 
 
För att ha chansen att vinna en slickepott skulle jag vilja att ni skriver ert bästa tips på vad man kan baka eller blanda för drink med Amarula.
För er som inte vet vad Amarula är så är det en jättegod gräddlikör med lite fruktsmak.
 
 
Den påminner lite om Baileys men den är som sagt lite fruktigare.
 
 
Skriv ett tips på vad ni tror man kan göra för gott med Amarula i en kommentar till det här inlägget.
Jag kommer inte godkänna några kommentarer förrän tävlingen är över.
 
Jag kommer välja ut 10 stycken av tipsen.
 
Tävlingen pågår fram till 23/3 kl 23:59.
 
 
Lycka till!!
 
 
 
#1 - - Mattias Hemming :

Blanda i muffins istället för annan vätska. Eller häll i hemgjord glass. Sjukt gott !!

#2 - - Dejan:

Amarula på chokladglass med chockladflan!

#3 - - Trollmamma:

Tyvärr har jag inte smakat amarula ännu, men det står på inköpslistan. Jag är dock övertygad om att det passar bäst till hemgjord glass. Antingen som smaksättning i en varm sås, eller bara att njutas i glaset till glassen.
Sån där slickepott vore ju bara underbar, jag som är Jaguarentusiast skulle älska den!

#4 - - Ida Sandberg:

Jag älskar leopardmönster!! Med inspiration från en annan drink så tänkte jag därför tipsa om en leoparddrink, med leopardfläckar!

Du behöver; Cocktailglas. Chokladsås, hallonvodka (eller valfri smak), mjölk, chokladpellets, sirap och AMARULA!

Gör såhär:
Häll upp lite chokladsås på en tallrik, doppa cocktailglaset's kanter i chokladen & låt chokladen rinna ner lite innanför glasets kanter.
Ta fram chokladpellets och ha lite sirap på chokladens platta sida, detta ska fungera som ett klister. "Klistra fast" chokladpelletsen på glasets insida. Nu ser det ut som "fläckar" från utsidan av glaset! Ställ in glaset/glasen i frysen.

Dags att blanda drinken!
Häll i lika mycket delar av vodka, mjölk och amarula i en shaker och skaka om. Ta ur dina kalla cocktailglas från frysen och häll upp drinkblandningen.

Framför dig har du nu en vit/cremefärgad cocktaildrink med leopardfläckar & "rinnande chokladkanter.

Serve :)

#5 - - Jennie:

I all sin enkelhet tycker jag den är godast som sås till vanlig vaniljglass!!

#6 - - Diana H Holmsten:

Jag har två (tre) jättegoda och enkla tips på vad man kan använda amarula till!:)
Den första är en drink. Du blandar amarula i din oboy så får du en god drink/dryck att njuta av.
Man kan även bara blanda amarula med mjölk, jättegott.
De andra är att man blandar i amarula i sin frozen cheesecake så har man enkelt piffat upp den.

#7 - - Maggda:

Kladdkakemuffins med amarula i smeten samt lite i grädden man har till

#8 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Amarulamousse :) Ha en bra dag :)

#9 - - Jenny:

Jag brukar ha i 1-2 msk av Amarula när jag gör chokladbollar (och byter ut 1-2 msk kaffe). Blir en härligt vuxen smak som jag verkligen rekomenderar!

#10 - - Karolina "Kakolina":

Den är ju sååå fin! Här kommer tipset:
- Jag har själv bakat den underbara efterätten Tiramisu med Amarula och pressad apelsinjuice. Det är en underbar dessert! Så det är mitt tips: Tiramisu med Amarula och apelsintwist!

#11 - - Emma :

Jag älskar sufflé i alla dess smaker och de låter också så otroligt lyxiga. Därför gör det inget om man misslyckas lite med formen. Det är ju ändå en sufflé!

Jag kom över sett så bra recept på en amarulasufflé i höstas och nu är det en självklar efterrätt när jag bjuder någon jag vill imponera lite extra på!

Till min amarulasufflé för 4 personer

1 vaniljstång
2½ dl mjölk
½ dl Amarula
3 msk mjöl
5 äggvitor
6 äggulor
4 msk strösocker
smör
socker

Smöra och sockra fyra suffléformar.

Skåra ur fröna ur vanlijstången. Koka upp hela stången och fröna med mjölk Amarula. Rör ihop mjöl och äggulor. Häll "vanilj-mjölk-och-amarulablandningen" över äggulorna och vispa rätt bra. Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen och låt den nästan sjuda tills det tjocknar. KOKA INTE! (det kan börja koagulera) Häll över krämen i en skål och låt den svalna.

Vispa äggvitorna fluffigt. Tillsätt strösocker tills du har fått ett fast skum. Vänd ner äggulekrämen i äggviteskummet med hjälp av en slickepott (kanske en leopardmönstrad). Fyll de förberedda suffléformarna med smeten. Grädda suffléerna i 200 grader i 14 minuter. Servera gärna direkt med vaniljglass och färska hallon eller sina favoritbär.

Hoppas ni gillar receptet!

#12 - - therese:

Mima favoriter att baka med amarula är antagligen en pavlova med amarula creme, supergott eller så gör jag göra en amarula suffle. Mina två personliga favoriter med amarula!

#13 - - Hang:

Jag brukar göra en god gräddig glass! :-) supergott! Kan även smaksätta en frusen cheesecake med den. Skulle bli glad om jag vann, flyttar hemifrån i april, så en slickepott behövs ju! :-)

#14 - - Hang:

Jag brukar göra en god gräddig glass! :-) supergott! Kan även smaksätta en frusen cheesecake med den. Skulle bli glad om jag vann, flyttar hemifrån i april, så en slickepott behövs ju! :-)

#15 - - Johanna:

Jag har aldrig använt Amarula i bakning men jag kan tänka mig att det vore himla gott att ha i en skvätt när man gör hemmagjord kolasås eller kolacremé till fyllningen av tex havrekakor eller dubbla jordnötskakor! :D

#16 - - Madeleine:

Vilken läcker slickepott!
Jag skulle prova göra en pannacotta med smak av amarula, det tror jag skulle bli gott!

#17 - - Jonna:

Nu har jag visserligen aldrig druckit dethär men kan tänka mig att en lite chokladig drink gjord på mandelmjölk kan funka? Och iis i massor på det, låter rätt gott tycker jag!

#18 - - Alice:

Hååå! Nu är jag ju sämst på att baka... men visualiserar mig detta samtidigt som jag dreglar ner hela min värdighet.

Amarula + apelsin + diverse behövande ingredienser = mixa till glass.
Doppa det ljuvliga kalaset i smält choklad som strös över med krossade valnötter eller hasselnötter.

Borde smaka galet fräsigt, och likna ett leomönster! :)
Går ju även att göra som cup-cakes för den som gillar sådant mer.

#19 - - Emma:

En krämig pannacotta med smak av vanilj och Amarula som serveras med lite honungsglaserade nektariner och kanderade pecannötter tror jag skulle vara gott! :) Ha en bra helg!

#20 - - Emma:

En krämig pannacotta med smak av vanilj och Amarula som serveras med lite honungsglaserade nektariner och kanderade pecannötter tror jag skulle vara gott! :) Ha en bra helg!

#21 - - Karin W.:

Ingredienser 1 glas
4 cl Amarula
3 msk vaniljglass
2½ cl grädde

Kör alla ingredienser i en blender. Häll i ett stort martiniglas. Pynta drinken med riven blockchoklad och exempelvis 1 st Bonbonetti Bonstick (små kexrullar fyllda med hasselnötkräm)

#22 - - Sanna:

Jag är gärna med och tävlar, och vad sägs som en Cape Town Highball?

Den består av 4 cl Amarula Cream, 2 cl mörk rom, 2 stänk bananlikör och is. Blanda ingredienserna i ett glas och fyll upp med mjölk.

Kram Sanna

#23 - - frubalken.blogg.se:

Jag skulle vilja göra en en kladdig brownie med smak av Amarula toppad med cheesecake och servera tillsammans med lite grädde, vailjglass och färska frukter.

#24 - - Sirja:

Jag skulle göra en Amarula-frappe. Perfekt som dessert two-in-one (kaffe + nått sött) efter maten eller bara som en gudomligt god milkshake a´la vuxensmak.
Amarula, kallt starkt kaffe, chokladglass av god kvalitet, mjölk och vispad grädde. Där är innehållet till den himelska hemligheten :)

#25 - - Malin:

Okej, så jag är 15 och har inte kommit in i fasen då jag skulle vilja dricka likör men något som är gott att äta saker man dricker är nötter så mitt tips är wasabee nötter. De gör ont att äta men det är det som är hela grejen!! Jag antar att jag ändå skriver en kommentar här för att den där slickepotten va så azuuum!!

#26 - - Malin:

Okej, så jag är 15 och har inte kommit in i fasen då jag skulle vilja dricka likör men något som är gott att äta saker man dricker är nötter så mitt tips är wasabee nötter. De gör ont att äta men det är det som är hela grejen!! Jag antar att jag ändå skriver en kommentar här för att den där slickepotten va så azuuum!!

#27 - - Josefin:

Jag tänker mig att det skulle vara gott att baka någon slags chokladkaka (kladdkakeliknande) med amarula och banan.

#28 - - Camilla.T:

Den här gräddlikören är ju bara för god!

Det absolut första jag tänkte på var att man byter ut lite av grädden i Chokladganachen som man sen kan använda till hur många recept som helst,eller varför inte bara ha den som den är och doppa lite frukter nu när våren nästan kommit.

Eller varför inte använda den i cheesecaken och skapa ett vacker mormorsmönster med gräddlikören och ha en mjuk brownie som botten. Hur gott som helst!

Och sist men absolut inte minst, min egen favorit, Créme Brulée! Har tidigare gjort med Baileys och mandarin, vilket blev en otroligt god smak. Så denna borde nästan vara som gjord att ha i denna goding!

#29 - - Beatrice, mamma till Robin och Jennifer:

Hm, kanske pannacotta på Amarula skulle vara gott? :)

#30 - - elin:

Har aldrig smakat amarula men det låter gott med gräddigt och fruktigt! Så jag skulle kunna tänka mig glass med amarula i! Det hade varit kul att testa att både smaka amarula och testa göra egen glass!

#31 - - Marina:

Jag har av en händelse råkat göra en god fyllning med amarulla till en tårta en gång. jag skulle göra Baileyspraliner men hade bara amarulla hemma. så jag gjorde en tryffelsmet och hällde i amarulla, blev kanongott men blev massvis över så den chokladsmeten vispade jag upp och fyllde mammas tårta med, HUR GOTT som helst! :)

#32 - - Martina:

I dryckesväg skulle jag använda Amarula i en kopp varm choklad. Kan tänka mig att det skulle fungera att byta ut en del av grädden i en chokladganache mot Amarula om man vill baka med den :)

#33 - - Emelie:

Jag skulle baka en mint kladdkaka, en riktigt kladdig sådan, toppa med färska jordgubbar och sedan göra en grädde&kvarg grädde med amarula i :) MUMS..

#34 - - Karin:

Just nu är jag lite insnöad på Frappes och tror att det skulle smaka utmärkt att använda Amarula i en hemmagjord frappe för att få den där extra tvisten. Helt underbart att sörpla på en egen frappe i vårsolen :)

#35 - - ღ Anni ღ:

En påskpannacotta med smak av Amarula!

3,75 dl vispgrädde
2 gelatinblad
0,75 dl Creme Amarula
1 tsk socker

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter.
Koka upp grädden, och ta av kastrullen från värmen.
Rör i socker, likör och gelatinblad.
Låt svalna ca 10 min innan du häller upp i formar och ställer in i kylen.
Låt stå kallt i 5 timmar, helst över en natt.
Innan servering föreslår jag en garnering av frosting eller hyvlad choklad - som ett fågelbo.
Dekorera sen med fina små chokladägg i boet.

Om du gillar lakrtits så byt till lakritslikör och toppa med färska hallon. Såååå gott :)

#36 - - sofia nilsson:

Dricka den antingen ljummen som den är eller blanda med rom, mörk choklad o toppa med grädde :)

#37 - - Helene:

Varför krångla? Använd som smaksättare i vanliga muffins!

#38 - - Anna W:

Världens enklaste dessert:
Vispa grädde, blanda i Amarula efter smak ( ca 1/2 dl)
Varva med minimaränger i vackra glas och riv över mörk choklad.
Färdigt! Sååå gott!!

#39 - - Marlene:

Ta lika delar amarula, mjölk och cocoslikör. Skaka ihop med krossad is så får man en drink som smakar ungefär som Bounty :-)

mrinda@swipnet.se

#40 - - Linnéa Broberg:

Hej! Nu har ju inte jag smakat på det där (är 16), men min mor gillar bakverk med någon form av likör eller cognac i, därför har jag hunnit prova lite olika saker med det i.
Profiteroles fyllda med hemmagjord vaniljkräm smaksatt med Amarula; cupcakes med en frosting av Amarula, smör, philadelfia ost, florsocker, vaniljsocker och lite rivet limeskal; cheescake med Amarula och passionsfruktskompott.

Håller tummarna här!

#41 - - Jonte Ramstedt:

3-4 skopor med vaniljglass
1 glas med mjölk
~2 shots med amarula!
bara att blanda, perfekt!

#42 - - Annster:

En mousse eller Amarulaglass :)

#43 - - Hannah:

Vodka, kahlua amarula. Lika delar, 2cl vardera i ett whiskyglas med hela isbitar!

#44 - - Sara Eriksson:

Jag brukar göra en helt magisk Parfait med baileys och det skulle nog vara minst lika gott med amarula. När man har lite sprit i parfaiten så sänks fryspunkten och det blir väldigt krämigt.

Vit amarulaparfait

Antal portioner: 6-8

Ingredienser
1 dl vispgrädde
0,5 dl kaffebönor
150 g vit choklad, hackad
2 äggulor
1 ägg
1 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,5 dl amarula

Gör så här
1. Koka upp 1 dl grädde med kaffebönorna. Dra av från värmen och låt stå och dra 30 minuter.
2. Sila av bönorna och värm upp vätskan på nytt. Tillsätt chokladen och amarula, blanda till en slät smet.
3. Vispa äggulor, ägg och 1 dl socker vitt och poröst.
4. Vispa 2½ dl grädde med ¾ dl socker fluffigt.
5. Rör samman den vita choklad- och kaffesmeten med äggblandningen och vänd till sist i grädden. Häll upp i koppar och frys in i cirka 3 timmar.

#45 - - Annika:

Hej. Jag är gärna med och tävlar! Denna är helt sinnes god :

Amarulacheesecake med vit choklad

100 g digestivekex
50 g smör
350 g cream cheese
1,25 dl strösocker
0,5 dl Amarula Cream
80 g vit choklad
Färska bär

Tillagning:
Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Krossa och mixa sedan kexen med det smälta smöret. Tryck ut i en pajform och låt vila i 20 minuter i kylskåp. Rör ihop cream cheese, strösocker, Amarula Cream och hälften av den vita chokladen. Häll smeten i pajformen och låt stå i kylen ett par timmar. Dekorera med riven vit choklad och färska bär.

#46 - - cecilia eriksson:

Fransk chokladkaka med en amarulakräm på.(kolakräm med några droppar amarula)

#47 - - Andreas:

Amarula orange, mums:
4 cl amarula cream, 2 cl cointreu, Mjölk och massa is.
Det är min favorit :)
/Andreas

#48 - - Jessica Hellström:

Bästa tipset en kladdkaka med Amarula:
100 gram smör
2,5 dl strösocker
2 st ägg
1,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
6 cl Amarula

Smält smöret och vispa ägg och socker poröst, blanda ihop alla torra ingredienser och häll i det i ägg/socker- smeten, häll i det smälta smöret och Amarulan, häll smeten i en smord och bröad låg form och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter - 20 minuter beroende på hur kladdig man vill ha den ;-) Supergod och varför inte blanda lite Amarula i den vispade grädden vid servering.

#49 - - Charlie V Mee:

Om man bakar amerikanska muffins (stora) så är det gott att skära av toppen och gröpa ur lite av muffinsen och sedan fylla med lite amarula grädde! Mmm!! (glöm inte att sätta tillbaka toppen) Men man måste hålla koll på vilka som man gjort till de vuxna och till barnen ;) Det går bra med både vanliga och choklad muffins, men jag föredrar att göra de vanliga (utan tillsatt smak) med lite vaniljextrakt :)

#50 - - Paulina :

Den där slickepotten är ju helt underbar! Det är dessutom ett av verktygen som fattas i min nya lägenhet! Håller tummen:

Ingredienser (4 port):

1 dl creme de cacao
1/2 dl granatäpplejuice
1 dl Amarula Cream
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 st granatäpple. (granatäpplekärnor)
Mörkchoklad (finhackad)
Is


Blanda creme de caco och granatäpplejuice och häll i botten av ett högt glas tillsammans med lite granatäpplekärnor. Fyll upp med 3/4 delar is.
Blanda Amarula, grädde och mjölk i en shaker tillsammans med is - och häll försiktigt i glaset. Garnerna med granatäpplekärnor och finhackad mörk choklad.

#51 - - Anonym:

Den där slickepotten är ju helt underbar! Det är dessutom ett av verktygen som fattas i min nya lägenhet! Håller tummen:

Ingredienser (4 port):

1 dl creme de cacao
1/2 dl granatäpplejuice
1 dl Amarula Cream
1/2 dl grädde
1/2 dl mjölk
1 st granatäpple. (granatäpplekärnor)
Mörkchoklad (finhackad)
Is


Blanda creme de caco och granatäpplejuice och häll i botten av ett högt glas tillsammans med lite granatäpplekärnor. Fyll upp med 3/4 delar is.
Blanda Amarula, grädde och mjölk i en shaker tillsammans med is - och häll försiktigt i glaset. Garnerna med granatäpplekärnor och finhackad mörk choklad.

#52 - - Johanna:

Amarula cheesecake!

#53 - - Camilla:

Hej tack för en superblogg:) åå en sån hade varit kul o vinna till mitt bakskåp. Jag tycker att en fluffig och mjuk amarula mousse pudrad med kakao hade varit en hit:):)

#54 - - Britta-Stina:

Jag skulle spetsa en daimganache med Amarula och servera tillsammans med mini-havreflarn och färska jordgubbar. Och toppa det hela med lätt hackade kanderade mandlar.

#55 - - disadarling:

Förutom att bara hälla någon cl i kaffet så finns det en busigt god och enkel amarulaglass! Jag brukar strunta i malvapuddingen :) (http://www.recept.nu/nic___stockholm/efterratter_och_godis/agg_och_mejeri/malvapudding_med_amarulaglass/)

#56 - - Emelie:

Om jag skulle baka med amarulla så skulle jag ha det i mina choklad tryfflar

#57 - - Emelie:

Om jag skulle baka med amarula så skulle jag ha det i mina choklad tryfflar. Vad kan mer smälta ihop med choklad än smaken av tropisk frukt, vanilj och smörkola.

#58 - - Hedvig:

Jag tror att amarula skulle vara jättegott i en riktigt mörk chokladkaka. En sådandär kaka som är mjuk med en frosting och smakar jättemycket choklad. Jag tror att amarulan skulle bryta fint till det chokladiga

#59 - - Sören Andersson:

Hejsan, här kommer ett gott recept på en pannacotta som vi brukar göra till festliga tillfällen.

Amarula Cream pannacotta, (4 portioner)
3,75 dl vispgrädde
2 gelatinblad
0,75 dl Amarula Cream
1 tsk socker
----------
Garnering efter behag.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten, låt dom ligga där i ca. 5 minuter. Koka upp grädden, och ta den sedan av värmen. Rör i socker,likör och gelatinblad. Låt svalna ca 10 min innan du häller upp i formar och ställer in i kylen. Låt stå kallt i minst 5 timmar, men helst över natten, då blir konsistensen perfekt.

Mvh / Sören

#60 - - Josephine Christensen:

Chokladbollar fast med amarula ist för kaffe :D

#61 - - Martina:

Mitt bästa drinkrecept med amarula blir att skaka 3 delar amarula och del ciontreau med massor utav is, sila och fylla upp ett kylt glas. Fyll upp med mjölk och garnera med färsk apelsinklyfta och ett glatt sugrör=)

#62 - - Britta-Stina:

Hur har det gått med tävlingen?

#63 - - Emma:

Hej! Kan man vara med i tävlingen fast sista tävlingsdagen var för en månad sen? Såg inte inlägget förrän nu och är väldans sugen på en leopardmönstrad slickepott.

hälsningar Emma

Svar: Nej tyvärr inte, jag har redan bestämt vinnarna. :(
Pernilla Lyck