4-årskalaset fortsätter: Vinn en Coffeexpress!

 
Jag har två tävlingar kvar för att fira att bloggen fyllt 4 år.
 
I den här tävlingen har du chansen att vinna en Coffeexpress från Breville!
 
 

Det är en kaffebryggare som brygger kaffet direkt i en avtagbar termosmugg.
Perfekt för dig som inte hinner njuta av morgonkaffet hemma vid köksbordet eller för dig som vill spara pengar och önskar en extra kopp på väg till jobbet eller skolan.
 
 
 
Lite info om kaffebryggaren:
Coffeexpress rymmer 500 ml och är tillverkad i rostfritt stål. Den bärbara termosmuggen är försedd med ett plastöverdrag och har en dubbelisolerande yta som behåller värmen extra länge och skyddar samtidigt fingrarna från att brännas. Termoslocket är även försett med ett spillskydd för att undvika stänk och onödiga fläckar.
Den är enkel att rengöra och tål maskindisk.
 
 
För att ha chansen att vinna kaffebryggaren vill jag att du svarar på frågan nedan samt motiverar varför du vill vinna.
 
Fråga: Vad heter ämnet i kaffe som gör att man blir pigg?
 
 
Skriv ditt svar tillsammans med motivering i en kommentar till det här inlägget. Glöm inte ditt namn och mailadress så att jag kan nå dig om du vinner.
 
Tävlingen pågår till och med 9/11. Jag kommer inte att godkänna några kommentarer förrän tävlingen är avslutad.
 
 
LYCKA TILL!
#1 - - julianna fredriksson:

Hej!
Är gärna med.
Svaret på frågan är koffein.

När man är på språng är denna kaffebryggare räddaren i nöden när man behöver ett gott kaffe riktigt fort. Väcker livsgnistan i min trötta kropp, skapar ny energi och jag känner mig mycket piggare. För kaffe är ju livets dryck.

Mvh Julianna Fredriksson
julianna@bredband2.com

#2 - - Anki Goldman:

Den bryggaren hade varit alldeles utmärkt som gåva åt min son,som inte längre HAR en bryggare och att leva enbart på pulverkaffe är inte samma sak i mina ögon.
Han bor på ett Lss boende en km ifrån mig,när han kommer njuter han av nybryggt kaffe i mängder. Så den perfekta julklappen åt honom vore faktiskt denna bryggare,då han har egen lägenhet i boendet.

Svaret på frågan är givetvis Koffein :)
Tack för en superbra blogg,mycket inspirerande.

#3 - - Anna Lena Nilsson:

Svar: Koffien

#4 - - Anna Lena Nilsson:

Svar: Koffien

#5 - - jessica G:

Ämnet är koffein. Jag önskar vinna denna coffeexpress så att jag kan ha med kaffe ut på mina promenader med lilltjejen. SKulle passa suveränt. Lycka till!!!

#6 - - John Lundberg:

Koffein!

Jag har en dålig ovana att somna på spårvagnen på morgnarna. En termos nybryggt kaffe vore perfekt!

#7 - - Anne:

Ämnet heter koffein.
Jag skulle vilja vinna för att jag aldrig hinner med en go kopp kaffe på morgonen innan skolan vilket jag hade behövt.. så denna hade passat mig perfekt!

#8 - - Marie Johansson:

Ämnet i kaffe är koffein.
Marie Johansson
missan44@hotmail.com

#9 - - Frida Elmgren:

Hejsan!

Ämnet heter Koffein och det skulle vara så smidigt att bara ta med mig termosen med nykokt kaffe och dricka på vägen till jobbet :)

#10 - - Sanida:

Koffein.
Jag tycker att jag ska vinna eftersom min söta lilla rosa kaffemugg som jag brukar ha med till skolan har börjat läcka.

#11 - - Matilda :

Koffein :)

#12 - - Jonna:

Det kära uppiggande ämnet i kaffe heter koffein, och är den enda drog jag är beroende av. Jag behöver denna manick då jag i vinter flyttar norrut och börjar nytt jobb. Känner på mig att det kommer bli en del tidiga mörka mornar, då en kaffe to-go kommer att behövas på väg till jobbet för att piggna till. Skulle uppskatta att spara tiden det tar att krångla med vattenkokare, melittafilter, kopp, sen hälla över i termos, och istället bara slå igång, göra mig klar och ta med den färdiga muggen

#13 - - Emma:

Svar på fråga: Det uppiggande ämnet heter koffein.

Motivering: Anledningen till att jag skulle vinna är att jag ÄLSKAR kaffe och lägger därför en alltför stor summa pengar på take away-kaffe varje månad (eller till och med varje dag). En coffeexpress hade varit guld värt för mig då jag hade kunnat spara väldigt mycket pengar (som istället kan läggas i en reskassa som ska uppfylla mina drömmar om att resa jorden runt!!) och jag skulle få möjlighet att börja dagen med en underbar kopp kaffe on the go, även de dagar jag INTE har råd med take away-kaffe. Skulle bli sååååå sjukt glad om jag vann den här coffeexpressen!!! :D

Älskar din blogg förresten! Såå mycket fina bilder ^^ Kram!

#14 - - Kristin:

Ämnet heter Koffein. En coffeexpress vore helt fantastiskt för mig som student. Det skulle spara så mycket tid att slippa först att brygga kaffet i kaffekokaren och sedan hälla över det till muggen. Dessutom har kaffet ofta hunnit bli ljummet när man skall dricka det. Så en coffeexpress vore pricken över i:t för min kaffemorgon!

#15 - - Dzana:

Ämnet är koffein.
Jag dricker inte kaffe men om jag vann så skulle jag ge den till min svägerska. Hon är inte en morgonmänniska och varje vardag måste hon gå upp runt 5 för att hinna med tåget till skolan och pendla 1.5. Oftast är det stressigt och hon hinner inte dricka kaffe före hon måste springa till tåget. Att komma till skolan pigg, istället för att vara trött i skolan tills cafét öppnas, skulle göra stor skillnad och det skulle helt enkelt vara toppen start på dagen.

#16 - - Elin :

Koffein såklart :D
Jag skulle verkligen ha användning för kaffebryggaren då jag börjar jobbet extremt tidigt och hinner inte njuta av en kopp kaffe på morgonen. Därför är den perfekt att ta med på bussen för att njuta på vägen :)

#17 - - elin:

Denna vore ju perfekt till en student som alltid är i skolan från tidig morgon till sen kväll! Perfekt till någon som suttit uppe liiiite för länge om natten för att deadline är 23.59 och perfekt till den som som snoozar nååågot för många gånger om mornarna pga av sömnbrist. Med andra ord vore denna perfekt till just mig!

Svaret är ju självklart koffein!

#18 - - Olivia:

Koffein som finns i kaffet gör att man blir pigg av att dricka det :)

Jag skulle vilja vinna detta som en farsdagspresent till min pappa. Han är värd den och skulle nog ha stor användning för den i sin lastbil. Både jag och han skulle uppskatta att vinna detta väldigt mycket!

#19 - - Ulrika Grandin Enoch:

Rätt svar: Koffein
Perfekt present till min älskade man och som han verkligen behöver de dagar han måste åka till jobbet kl. 02:30

#20 - - Trollmamma:

Koffein är ämnet du söker.

Fråga om den där bryggaren; är det en riktig bryggare eller är det en kapselmaskin? Dvs, lägger man i riktigt kaffe nånstans eller stoppar man in en plastbytta? Är det plastbyttevarianten vill jag inte ha den. :)

Svar: Jag kan inte hitta info om det, mer än att det står om filter och att den är lätt att rengöra. Så som jag fattat det är det med riktigt kaffe.
Pernilla Lyck

#21 - - Åsa Englund:

ämnet heter koffein.
sjukt sömnig seg sjuksköterska som sticker supertidigt, senast sex! supervinst stödjer snar sprallighet.

#22 - - Annelie :

Rätt svar är koffein. Och det är precis vad jag skulle behöva på mornarna när jag promenerar med mina små hjärtan i vagnen i kylan på väg till dagis. Hoppas jag vinner :)

#23 - - Emma:

Svar: koffein.
Coffeexpress låter som en toppen grej, nu när jag är hemma med vår lilla tjej.
Kaffe blir inte mycket av nu, så fort jag lägger ned henne så säger hon buhu.
Saknar en bryggare som är snabbt och lätt att hantera, lättdiskad, håller värme och spillskydd med mera.
Det skulle göra mig så glad, att få med en god kopp kaffe ut på höstpromenad!

#24 - - Anna G:

Hej! Rätt svar är koffein.
Det här skulle vara en perfekt julklapp till min syster, hon klagar alltid på att hon aldrig hinner dricka sitt kaffe på morgonen innan jobbet. Med den här skulle hon kunna ta sig en kopp på väg Till jobbet :)
Vänliga hälsningar, Anna

#25 - - Isabell:

Först vill jag bara säga att jag verkligen gillar din blogg! Snubblade in här för ett tag sen och nu är jag fast, haha. :)

Ämnet i kaffet heter i alla fall Koffein! Jag skulle vilja vinna kaffebryggaren till min kära sambo. Han älskar kaffe men orkar aldrig gå upp i tid för att hinna dricka en kopp. Ibland är jag snäll och går upp lite tidigare för att brygga kaffe åt honom och hälla över i en termos, men det tar tid och ingen av alla termosar vi har testat håller tätt! Därför skulle jag vilja ge denna till honom så att han hinner fixa kaffe att ta med sig till skolan för att orka med de långa dagarna som student :)

#26 - - Anonym:

Koffein blir man pigg av, de flesta iaf, jag dricker så mycket kaffe så det känns som att jag blivit imun ;)

Det skulle vara så fantastiskt praktiskt då min man är lastbilschaffis. Han börjar jobba vid 5 på mornarna och älskar att börja dagen med en kopp rykande hett kaffe i lastbilen till lite lugn musik medans han ser dagen vakna till liv. Så den skulle passa hemma perfekt!

#27 - - johannakarlsson:

Koffein blir man pigg av, de flesta iaf, jag dricker så mycket kaffe så det känns som att jag blivit imun ;)

Det skulle vara så fantastiskt praktiskt då min man är lastbilschaffis. Han börjar jobba vid 5 på mornarna och älskar att börja dagen med en kopp rykande hett kaffe i lastbilen till lite lugn musik medans han ser dagen vakna till liv. Så den skulle passa hemma perfekt!

#28 - - Karin:

Ämnet heter koffein! Jag vill vinna termosen så att jag kan ge den i födelsedagspresent till min fina sambo som fyller år om en månad, själv dricker jag inte kaffe :)

#29 - - Therese:

Svar: koffein

Jag skulle vilja vinna den här till min man. Han är otroligt morgontrött vilket gör att han aldrig hinner fixa sitt morgonkaffe. Han älskar dock kaffe och behöver det för att vakna. Med en sådan här skulle han hinna slänga på lite kaffe och ta med sig i bilen, något jag vet skulle rädda många jobbiga mornar för honom.

#30 - - Pia:

Koffein heter ämnet som piggar upp en trött tillvaro!

En Coffeexpress skulle va' helt perfekt,
Den mugg jag redan äger är något defekt!
Med en mugg åt gången minskar man spillet,
Man kan njuta av morgonen och optimera chillet :)



#31 - - Jessica Hellström:

Ämnet i kaffet som man blir pigg av heter koffein.

Går upp varje morgon klockan fem, finns inte en chans att hinna göra något kaffe innan det är dags att åka till jobbet, det låter som en dröm att få med sig en termosmugg kaffe i bilen varje dag, kanske är det jag som har tur denna gång?

#32 - - Joy:

Koffein

Förutsätter redan att alla människor (inkl jag själv) i stort sett är beroende av kaffe, så det känns inte som en bra motivering till att vinna. Men det är besvärligt att ha detta beroende samtidigt som man ska vara på jobbet innan sex på morgon och inte hinner hålla på och koka kaffe innan man åker. Har absolut inte tid att dricka det hemma heller utan enda alternativer idag är att ta en omväg till jobbet för att köpa kaffe på en dygnet-runt öppen mack eller vänta tills jag är framme och dricka ur kaffemaskinen (behöver ja påpeka hur äckligt det kaffet är?). Så en kaffebryggare som brygger ner i en termos som man kan dricka på väg till jobbet låter ju lite som en dröm för mig. Därför skulle jag bli otroligt glad om jag vann :)

Tack i övrigt för en mkt bra blogg :)

#33 - - Granntanten:

Koffein är fint på morgonen. Och jag skulle så gärna vilja ge en såndär till min man som behöver sitt kaffe och gärna tar med muggen i bilen på väg till jobbet. Och så behöver han en balja till på kvällen när han tjyvjobbar hemifrån...

#34 - - Ida :

Ämnet heter Koffein.

Då jag har väldigt, och då menar jag väldigt, svårt att komma upp på morgonen så skulle denna kaffekokare vara perfekt för mig. Då hinner jag bli en människa innan jag kommer till jobbet. Inte bara jag utan även mina kollegor skulle uppskatta detta oerhört då jag inte är den vassaste kniven i lådan innan första koppen! :)

Vänligen,
Ida

#35 - - Ella stensson:

Svar: koffein
Jag vill vinna för att ge den till min mamma i julklapp!!
Hon älskar kaffe och skulle älska den här grejen hihi !

#36 - - Hanna Andersson:

Man blir pigg utav koffeinet i kaffet! Jag är helt fascinerad, vilken uppfinning!! Jag älskar att dricka kaffe på morgonen men har aldrig tid att göra något! Istället tvingas jag dricka kaffe från vår kaffemaskin på jobbet och det är nästan ett straff. Mitt liv hade blivit så enkelt, alla problem hade försvunnit om denna fantastiska mojäng hade funnits i mitt liv!

#37 - - Johannes:

Rätt svar: Koffein

Är en fattig student som är beroende av koffein,
utan kaffe blir jag ett huvudvärks-svin.
Köper ofta dyrt café-kaffe för att orka mé,
men en Coffeexpress är en mycket bättre idé!
Mer kvar i plånboken till annat jag behöver
och jag är i STORT behov utav klöver!

#38 - - Marie:

Svar: Det uppiggande ämnet i kaffe heter, koffein!

Och denna Coffeexpress, skulle vara helt perfekt
till min man, som precis börjat köra buss.
Med väldigt udda tider, och en hel del väntan,
krävs det kaffe, gott, hett kaffe!
Så verkligen en toppenpryl, för honom..

#39 - - Melissa:

Svar: koffein.
Jag skulle bli väldigt glad om jag vann. Jag är mamma och jobbar som personlig assistent. Den här kaffebryggare, skulle Göra mitt liv mycket enklare, just nu. Det känns nu för tiden att jag flänger runt, är överallt och ingenstans😊.
Kaffe hinner jag inte ens dricka nu för tiden! Så den här är perfekt.

#40 - - j:

Koffein heter ämnet.
Tack för en superfin blogg m många ide´´er för mig som "ny" på området. Ja får massor m tips o ideer o recept från din sida till de tårtor jag gjort senaste 1½ åren när familjen fyllt år

#41 - - Madelene :

Det heter koffein

Jag skulle vilja vinna för att ge den till min man som är
En stor kaffeälskare!
Då slipper han pappmuggar framöver!! :-)

#42 - - Hobbo:

Koffein of course!

Jag behöver den hemma och på jobbet, i bilen och i stugan. Kommer definitivt gömma den från frugan.

#43 - - Louise:

Ämnet heter koffein! Denna mugg skulle vara perfekt för mig, studerar och pendlar 13 mil (enkel) varje dag vilket resulterar i tidiga mornar!

#44 - - Kristina:

1. Koffein
2. För att min eländiga morgontrötthet gör att jag aldrig hinner dricka det kaffe jag så väl behöver innan jag rusar till jobbet. En drömprodukt!

#45 - - Ellinor Forslund:

Svar:Koffein

Jag har börjat fundera på julklappar till familjen och när jag såg denna så tänkte jag direkt på mamma. Hon älskar verkligen kaffe, jag vet inte hur mycket hon kan hälla i sig på en dag. Det vore verkligen den perfekta julklappen till henne. Ps: Jag gillar verkligen din blogg och har prövat några recept.Det har alltid blivit lyckat förutom när jag förstörde mammas våffeljärn. Gott blev det och det var spännande att baka kakor i våffeljärnet!

#46 - - sofia skoog eriksson:

koffein heter ämnet.
Vore så guld att kunna brygga direkt i kopp för att snabbt ta med en god kopp kaffe på tåget då jag pendlar på jobbet, Speciellt viktigt i vinter om SJ kommer ha problem om man blir fast på vägen kan man alltid trösta sig med en kopp kaffe.
Sofia
so73sker@gmail.com

#47 - - Sofi:

Hej! Jag är en trött brevbärare som gärna börjar dagen med den här magiska drycken kaffe, med koffein i :) Så den här kaffebryggaren med termosmuggen hade varit helt perfekt för mig att ta med när jag far ut på mina brevbärarturer så jag håller mig pigg och alert hela dagen. Den verkar väldig lätt och smidig att ta med.

Tack för en bra blogg :)

#48 - - Magnus:

Hej och tack för en bra blogg!
Tidig uppstigning, dvs 03.30 är det alltid gott med en kopp kaffe. Koffeinet gör att man blir extra pigg på dagen. Den här termosmuggen hade varit perfekt att ha vid tidiga morgnar då jag måste köra en halvtimme till jobbet. Praktisk att ha i bilen.

#49 - - Emma :

Svar: koffein
Motivering: Som student är kaffet en av höjdpunkterna på dagen. Det är en konstant kamp mellan viljan och ekonomin när man försovit sig och inte hinner dricka kaffet innan man går. Jag tror att breville kaffebryggaren skulle kunna hjälpa mig vid de morgnarna och till vardagen med när jag sitter och pluggar.

#50 - - Sofia Nilsson:

Ämnet är såklart koffein.

Jag hinner aldrig dricka morgonkaffe då jag är så trött och inte orkar gå upp ur sängen på morgonen. Har en hundvalp som måste ut och rastas på morgonen också, självklart väljer jag hunden före kaffet men med denna smidiga kaffemaskinen hade jag hunnit dricka kaffet påvägen till jobbet eftersom jag åker bil i trettio minuter hade det varit perfekt!
Håller tummarna 😀

#51 - - Sophie:

Svar; koffein. Mitt problem är att jag är student, bor trångt och min termos mugg är sönder- detta skulle vara den perfekta lösningen då den ser liten, smidig och snygg ut!