Dumlekakor

 
De här kakorna är väldigt populära och de cirkulerar på många bloggar och receptsidor.
Jag gjorde de för ett tag sedan men har helt glömt att lägga ut receptet.
 
Det är nog inte många som inte gillar de här, de är söta, sega och lite frasiga och de är enkla att göra :)
 
 
 
 
 
Dumlekakor
 
ca 20 stycken
 
 
200 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
10-20 dumlekolor (beroende på om man vill ha en hel eller halv kola i varje kaka)
20 Noblesse
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Rör ihop rumsvarmt smör och socker till en deg.
Blanda mjöl med bakpulver och arbeta ihop med degen.
Rulla små bollar (ca 20 stycken) och lägg varje boll i en aluminiumform, jag använde engångsformar.
Man kan även rulla degen till en längd och skära ca 20 bitar av längden.
 
 
 
 
Ta av pappret på ca 20 Dumlekolor (hälften om man bara vill ha en halv kola i varje kaka).
Jag hade fin hjälp i köket av min dotter Leia och det koncentrerades mycket när pappret skulle pillas av :)
 
 
 
Jag använde Dumle med mörk choklad och det blev jättebra!
 
Tryck ner en Dumle i varje boll.
 
 
 
Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter. Dumlen ska ha smält och kakan flytit ut till kanterna. Nästa gång jag gör mina ska jag trycka ner Dumlen lite mer i kakan, för nu rann den åt sidorna.
 
 
 
Ta ut ur ugnen och lägg omedelbart på en Noblesse på varje kaka. Då smälter Noblessen och blir till ett fint täcke på kakan.
 
 
 
 
 
 
När de svalnat lite kan man njuta av nybakade kakor :)
 
 
 
 
 
KRAM på er!
 
#1 - - Jessica:

Har faktiskt inte hört talas om tidigare, men vad gott det låter! :)

#2 - - Lina:

Ja dom där är så goda! :) Har några ligger i frysen faktiskt, kanske något man ska ta fram och fika ikväll... :)

#3 - - Emmelie:

Å ja, detta är verkligen en gammal goding. Perfekt med lite enklare bakverk så barnen kan vara med :-D