Nutella Brownie cupcake med mjuk marschmallow

 
 
 
 
 
 
Jag älskar Nutella. Jag älskar att baka med Nutella. Och jag älskar brownies. Och grillade marschmallows!
Alltså. Nygrillade marschmallows, när det är helt fluffigt och mjukt och mysigt, det är ju SÅ gott.
 
Tänk om man kunde få allt det i ett bakverk, vilken dröm!
Jag provade redan förra veckan, men då blev de lite för kladdiga.
Så jag provade igår igen, och nu blev de perfekta!
 
Det här är alltså en brownie som är en cupcake som har Nutella i sig och en mjuk, smält marschmallow på toppen. Det KAN inte bli bättre.
Det är dessutom väldans enkelt att baka dem.
 
Godast är den absolut nybakad, när den fått svalna i ca 10 minuter så att man inte bränner sig, men marschmallowen fortfarande är ljummen och jättefluffig.
 
 
De här tycker jag ni ska göra i helgen, ni kommer inte ångra er! :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nutella brownie cupcakes med mjuk marschmallow
 
 
ca 10-12 stycken
 
 
100 g smör
 
2 ägg
3 dl socker
 
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
 
ca 50 g mörka chokladknappar/hackad choklad
ca 3-4 msk Nutella
 
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 200 grader.
 
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ihop ägg och socker, det behöver inte vara länge eller med elvisp, en vanlig visp räcker.
 
Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
 
Häll smöret över ägg- och sockerblandningen och vänd sedan ner de torra ingredienserna.
Tillsätt chokladknapparna/den hackade chokladen och Nutellan, och där är det en smaksak hur mycket man vill ha av choklad och Nutella. Jag hade en näva chokladknappar och 4 msk Nutella.
 
 Smeten ser ut så här
 
 
 
Sätt 12 muffinsformar i en muffinsplåt och använd en glasskopa för att portionera ut smeten i formarna.
Har du inte en glasskopa så går det bra med två skedar. Jag har en glasskopa med mekaniskt handtag, när man klämmer där så petas smeten ut, väldigt smidigt!
 
Ungefär en skopa per form, så att smeten fyller ca 3/4 av formen.
 
 
 
 
Sätt in formen i mitten av ugnen, ca 15-18 minuter.
 
 
Jag hittade MEGAstora marschmallows på ICA Maxi på rea. Så de använde jag. Det går även bra med normalstora marschmallows.
 
 
 
 
De här marschmallowsen är så stora så att en räcker till en hel måltid :)
Därför delade jag dem, varje marschmallow blev tre platta bitar.
 
 
 
 
 
Efter ca 15 minuter ska browniesarna ha fått en matt yta som är lite spräckt, och de ska se nästan klara ut.
Dvs det ska inte se ut som smet och flyta runt i formarna, utan vara lite mer fast i konsistensen. Man kan skaka lite försiktigt på plåten för att se så att det inte bara är smet.
 
Ta ut formen, lägg på en marschmallow på varje brownie utan att trycka till, och sätt sedan in plåten i ugnen igen.
 
 
 
 
Grädda i ca 3-6 minuter till, men håll koll på marschmallowsen så att de inte bränns. De ska stiga och få färg.
 
 
 

Ta ut formen ur ugnen och låt svalna en stund. Marschmallowsen sjunker ihop efter ett tag.
Ät och njut, gärna tillsammans med ett glas mjölk :)
 
 
 
 
Det är sååååååååå gott!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Kram på er!
 
#1 - - Linnea / Au pair i London:

Detta här ser helt sjukt gott ut.... Har knappt bakat alls sedan jag flyttade till England och saknar det hur mycket som helst.. det här måste jag nog prova tror jag!

Svar: Ja det tycker jag du ska! Det är enkelt att baka och alla kommer älska dig :)
Pernilla Lyck

#2 - - Sussi:

Saatan i gatan vad gott.

Svar: yes, det är det. :)
Pernilla Lyck

#3 - - Erica:

Det ser riktigt gott ut. Detta skall jag testa. :-D Jag gillar också verkligen grillade marshmallows. Du skrev att de är bäst när de är nybakta, men hur är de efter att de har kallnat? Jag gissar att marshmallowsen är lite stelare igen då.

Någonting annat gott med marshmallows är att ta loss toppendelen på ett Ballerina-kex och lägga en grillad marshmallow emellan. Det blir lite som en ny variant av s'mores. :-D

Svar: Japp, de är bäst nybakade, men marschmallowen är ganska mjuk när den är kall också, bara att den inte är så där lös som när den är varm. Låter asgott med ballerinakex och grillad marschmallow, det ska jag prova. Tack för tipset! :)
Pernilla Lyck

#4 - - Martina:

Nää, LÄGG AV så gott det där lät och såg ut då! Går på diet inför en inspelning, men efter den så är detta det första jag kommer trycka i mig. Haha!

Svar: Ja det tycker jag du ska :)
Pernilla Lyck

#5 - - Marie Bergman:

Åhhhh!! :) Jäklar vad gott det ser ut!

#6 - - Emilia:

Åh va gott det verkar!! Känns som något att testa ;)

#7 - - biggeros:

Ja säger bara: MUMS!!

#8 - - När Annie fotograferar i USA:

Åhh, jag har inte bakat på en vecka och ska ändå åka och handla ;-) Gissa vad jag ska laga till kvällsmat!

Svar: Hi hi hi!! :)
Pernilla Lyck

#9 - - Småstadsfrun:

Men åhh, jag älskar att baka med marshmallows, de tillför det där alldeles extra. Tackar också för tipset med glasskopan, riktigt smart!

Svar: Ingen orsak :)
Pernilla Lyck

#10 - - Fatima Krantz:

MEN NEJ! HELVETE... Läste inte igenom hela instruktionen och nu ligger min smet inne i ugnen med marshmallows på. . . glömde helt biten att de skulle gräddas en stund INNAN marshmallows. . fasen!

Svar: Oj då! Hur gick det?
Pernilla Lyck

#11 - - emma:

Mums, ser gott ut!

#12 - - Amanda♥:

Ser ju inte lite goda ut, mums!! :)

#13 - - Mikaela :

Det ser fantastiskt ut!

#14 - - Paulina Suonvieri:

Inte bra för det "onyttiga-jaget". Fruktansvärt gott! :D

//hundredkitchenstories.blogg.se

#15 - - Frida:

Gu, det där ser ju sjukt gott ut! Ska absolut testa att göra dessa när min sockerdetox är över. Då är det sockerchock som gäller, tydligen. :D

#16 - - Jasmine:

Tack för ett tips som får det att vattnas i munnen, minst sagt.
Kram

#17 - - Elina:

Så fort det har stått nutella någonstans har jag klickat mig in och blivit positivt överraskad - men det här tog nog priset på hur gott något kan se ut!!

Svar: Ha ha härligt! Då tycker jag du ska prova att baka den också :)
Pernilla Lyck

#18 - - Bea:

Såg ju inte lite gott ut! Mums!

#19 - - Peasyeasy:

Mums!

#20 - - Kamilla:

Men det ser alldeles ljuvligt ut!!!! Blir alltid vattnig i munnen när jag är in på din blogg! Otroligt inspirerande :-)

http://shapeit.se

Svar: Tack snälla!:)
Pernilla Lyck

#21 - - Malin Olofsson:

Det lät riktigt gott! :)

#22 - - claes-göran olofsson:

hej, känner vi varandra? jag tror vi har setts förut, känner du igen mig? om du vill kan du söka på mitt namn CLAES-GÖRAN OLOFSSON på google, mitt namn är ej så vanligt, så du borde kunna hitta mig.

Svar: Nej jag tror inte att jag känner dig.
Pernilla Lyck

#23 - - Erica Lundberg:

Hur mycket Nutella smakar det om man har i fyra stycken matskedar? :-) Jag vill nämligen ha mycket Nutellasmak. :-)

#24 - - JOSEFINE -:

Gud så gott! x

#25 - - Marie:

De ser så fantastiskt goda ut! Dessa måste jag prova!