Daimbiskvier

 
Nu är jag tillbaka på jobbet igen efter semestern och det känns helt ok.
Jag har inte bakat så mycket under min semester, tog ledigt från allt det "vanliga" och därför är jag sugen på att baka massor igen :)
De här biskvierna knåpade jag dock ihop under semestern och de blev sjukt goda!
 
Min man har två favoritkakor, schackrutor och chokladbiskvier. Tyckte han skulle få lite biskvier under semestern och provade därför att göra dem lite annorlunda än vanligt, det är ju kul att testa något nytt.
Att ha i Daim i smörkrämen och på toppen var verkligen inte fel, det blev såååååå gott!
Och att göra biskvier är faktiskt inte så fasligt jobbigt, tycker absolut att ni ska våga prova om ni inte redan gjort det.
Jag täckte mina biskvier med mörk choklad för en lite vuxnare smak, och jag tycker de blir väldigt söta ändå med smörkräm och Daim. Men om man vill går det jättebra att täcka dem med ljus choklad också.
 
 
 
 
 
Daimbiskvier
 

Bottnar:

150 g mandelmassa

½ äggvita

 

Fyllning:

100 g smör

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1,5 tsk kakao

1 dubbel-Daim (spara lite till garneringen)

 

 

Garnering:

150 g mörk choklad (går bra med ljus choklad också)

½ msk olja

Lite Daim sparat från ovan dubbel-Daim

 

 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader.

Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan.

 
 
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rulla små bollar av smeten och platta ut dem till små rundlar på plåten. Tänk på att inte göra för stora bollar, då blir biskvierna bautastora. Om man inte vill ha jättestora biskvier förstås. Men personligen gillar jag mindre, och då kan man ta två om man vill istället :)
 
 

Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem från plåten medan de är varma. Låt dem kallna med bottensidan upp.

 
 
 

Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.

Hacka Daimen och häll i nästan allt hack i smörkrämen. Blanda ihop.

 

 
 

Ta en vanlig matsked som man äter med och lägg på lite fyllning på undersidan av en botten. Använd skeden för att göra smörkrämen lite toppig i mitten, genom att dra ner från mitten med skeden. Som att man skopar på smörkrämen och formar till den med hjälp av insidan på skeden.

 
Gör likadant på alla bottnar.
 
 

Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.

 

Garnering: Smält chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att smörkrämen täcks. Avsluta med att strö över lite hackad Daim.

 
 
 
 
Sååååå GOTT!
Är redan sugen på att göra fler... ha ha ha!
 
Hoppas ni har det bra!
KRAM!
25 kommentarer publicerat i Kakor
Taggar: Biskvier Daimbiskvier choklad smörkräm fika Daim
#1 - - Fani:

Ae men shit så goda de såg ut :)

#2 - - Erica:

OMG va goda dom ser ut!! Måste absolut testas! Verkade ju inte så svårt heller, tack för att du delade med dig av detta!! :D Äääälskar biskvier hihi

#3 - - Robex Lundgren:

mums

#4 - - Johanna:

Herreguuud vad de låte och ser goda ut!! Vill ha i min mun NU! :D

#5 - - AngelicasVärld:

Men så galet gott det där såg ut!!

#6 - - Terese:

Åh vad gott!

#7 - - Terese:

Åh vad gott!

#8 - - Viktoria:

De ser jättegoda ut och får nog bli en testbakning av dem snart här hemma.

#9 - - Fredrik :

Ser fantastiskt goda ut!
Riktigt bra beskrivning med bilderna 👍

#10 - - Vajb:

Jag trodde att det var svårt att baka beskriver, men det där så ju inte allt för besvärligt ut. Inte för att jag tror att det innebär att jag kommer att baka några, men det är nice när ens förutfattade meningar får sig en knäpp på näsan ;)

#11 - - Jennie Karlsson:

Åh vad gott, ska absolut testa något av dina recept!! :)

#12 - - Sofia Karolina Flink:

Biskvier är nog mitt favoritbakverk och lite extra dajm i kan väl inte göra någon skada! 😊 Ska göra ett försök att baka dem själv någon gång, skulle dock behöva fylla kajorna med råkost så här efter semestern...

Svar: Ha ha ha! :) Jag också :)
Pernilla Lyck

#13 - - Ellen:

åh va gott!!!

#14 - - Linnea:

Herregud, måste verkligen testa detta!!

#15 - - Helenas Söta:

Jag kan tänka mig att de blir jättegoda med dajm inuti. Hoppas få lite tid att baka nåt gott till fikat i helgen.

#16 - - emiiza:

mums

#17 - - Erica Andrén:

Jag har provat baka dessa efter ditt recept! Läs gärna hur dom blev på min blogg ♡♡
http://ericasofie.blogg.se
Kram!

#18 - - Jagger :

Gott!

#19 - - Jasmine:

Åh vad gott!

#20 - - Joe:

Herregud så gott!!!!!!!!!!!

#21 - - worldofjennie.blogg.se:

God så gott det ser ut!

#22 - - coffeeandcupcake.blogg.se:

Så goda dom ser ut :)

#23 - - Frida:

Åh! Smaskigt!

#24 - - Linnea:

Men åh hur gott ser inte det där ut att vara då!!

#25 - - Kristina:

Hej oj så goda dom ser ut.
Undrar bara hur många blir det ungefär till den mängden smet du har i receptet?

Svar: Oj det kommer jag nog inte ihåg exakt... Beror lite på hur stora du gör dem också. Men ca 20-30 stycken är det nog. 😃
Pernilla Lyck