Nu är jag tillbaka på jobbet igen efter semestern och det känns helt ok.
Jag har inte bakat så mycket under min semester, tog ledigt från allt det "vanliga" och därför är jag sugen på att baka massor igen :)
De här biskvierna knåpade jag dock ihop under semestern och de blev sjukt goda!
Min man har två favoritkakor, schackrutor och chokladbiskvier. Tyckte han skulle få lite biskvier under semestern och provade därför att göra dem lite annorlunda än vanligt, det är ju kul att testa något nytt.
Att ha i Daim i smörkrämen och på toppen var verkligen inte fel, det blev såååååå gott!
Och att göra biskvier är faktiskt inte så fasligt jobbigt, tycker absolut att ni ska våga prova om ni inte redan gjort det.
Jag täckte mina biskvier med mörk choklad för en lite vuxnare smak, och jag tycker de blir väldigt söta ändå med smörkräm och Daim. Men om man vill går det jättebra att täcka dem med ljus choklad också.
Daimbiskvier
Bottnar:
150 g mandelmassa
½ äggvita
Fyllning:
100 g smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk kakao
1 dubbel-Daim (spara lite till garneringen)
Garnering:
150 g mörk choklad (går bra med ljus choklad också)
½ msk olja
Lite Daim sparat från ovan dubbel-Daim
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Bottnar: Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Rulla små bollar av smeten och platta ut dem till små rundlar på plåten. Tänk på att inte göra för stora bollar, då blir biskvierna bautastora. Om man inte vill ha jättestora biskvier förstås. Men personligen gillar jag mindre, och då kan man ta två om man vill istället :)
Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Lossa dem från plåten medan de är varma. Låt dem kallna med bottensidan upp.
Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm.
Hacka Daimen och häll i nästan allt hack i smörkrämen. Blanda ihop.
Ta en vanlig matsked som man äter med och lägg på lite fyllning på undersidan av en botten. Använd skeden för att göra smörkrämen lite toppig i mitten, genom att dra ner från mitten med skeden. Som att man skopar på smörkrämen och formar till den med hjälp av insidan på skeden.
Gör likadant på alla bottnar.
Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme.
Garnering: Smält chokladen och oljan över vattenbad. Doppa hastigt de kalla kakorna i chokladen så att smörkrämen täcks. Avsluta med att strö över lite hackad Daim.
Sååååå GOTT!
Är redan sugen på att göra fler... ha ha ha!
Hoppas ni har det bra!
KRAM!
Ae men shit så goda de såg ut :)