Sega Riesen-kakor

 
 
 
 
 
Jag var sugen på kakor, så jag testade ett nytt recept på chokladkakor. Hittade en påse Riesen hemma och tänkte att det kunde vara gott med mörk chokladkola i en chokladkaka.
Jo'rå det var det ju.
 
De här kakorna blir sega och mjuka i mitten, precis som jag gillar dem.  Det är gott med knapriga kakor också, men var sak har sin plats. Nu blev det precis lagom mjuka chokladkakor, lite frasiga i kanterna, med seg chokladkola och vit choklad i. Mums!
 
 
 
 
Sega Riesen-kakor
 
ca 20-25 stycken
 
 
75 g smör
1 dl Farinströsocker
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
1,5 tsk majsstärkelse
0,5 tsk salt
 
1 påse Riesenkolor
100-150 g vit choklad
 
 
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. (150 grader om det är varmluft).
Vispa det rumsvarma smöret med allt socker (strö, farin och vanilj) till en vitaktig smet. Tillsätt sedan ägget och vispa lite till.
Blanda mjöl med kakao, bikarbonat, majsstärkelse och salt i en bunke. Tillsätt sedan mjölblandningen till den vispade smeten och vänd ihop allt.
 
 
 
Hacka den vita chokladen och dela varje Riesenkola i fyra delar.
Tillsätt choklad och kola i smeten och vänd ner det.
Jag använde min flatblandare i min KitchenAid.
 
 
 
Plasta in degen (plastpåse el plastfolie) och lägg den i kylen i 20-30 minuter.
 
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och rulla sedan lagom stora bollar av smeten.
Lägg på plåten med ordentligt mellanrum, platta bara till bollarna lite lätt.
 
 
 
Sätt in mitt i ugnen i ca 9-12 minuter. De ska flyta ut och få lite sprucken yta.
Låt svalna på bakplåtspappret på köksbänken (ej på plåten, då fortsätter kakorna gräddas).
De är godast när de är nybakade, helt omöjligt att bara ta en...!
 
 
 
Sååååå goda!
 
 
 
 
 
Hoppas ni gillar dem!
 
KRAM!
40 kommentarer publicerat i Kakor
Taggar: Sega chocolate chip cookies Riesenkola vit choklad kakor recept
#1 - - Elina:

ÅÅÅÅÅÅh vad goda!

#2 - - Elaine Lilje:

Men mmm..!! Det där ser farligt gott ut! :) <3

#3 - - Jagger :

Det är såna kakor som man snabbt äter alldeles för många av ;) Men man håller sig mätt då ett tag iallafall.

#4 - - Linnea:

Vilka drömkakor!! Måste hem och baka! :)

#5 - - Kerstin:

I Think you've done it again! :)

#6 - - Hanna C. Blomqvist :

Vilket fantastiskt recept. Vi älskar Riesen, jag och min man. Måste prova!

#7 - - josefin:

åh ser underbart ut. måste testa!
har precis startat min blogg, kolla gärna :)

#8 - - Emilia Åkerberg:

Ser sjukt gott ut!! Det måste jag verkligen prova nån gång :)

#9 - - Hanna Westman:

ÅÅÅhh!! Måste ge detta recept ett försök!! Såå goda de ser ut att va :D

#10 - - Cecilia:

Toppen, tack för tipset. Ser supergoda ut.

#11 - - angelicasvarld.blogg.se:

Det där såg ju läskigt gott ut!

#12 - - Amanda Niclasson:

Åh så gott!

#13 - - helenaforsmark.blogg.se:

åh så goda det ser ut :) kram

#14 - - ISA:

denna blogg är FARLIG känner jag! såååå gott <3

#15 - - Linn:

Mums:D

#16 - - Josefin Nilsson:

Åh vad gott det ser ut! :)

#17 - - Jasmine:

Ser himla gott ut!

#18 - - Iz:

Så goda dom ser ut!!

#19 - - Anonym:

Hej. Tänkte baka dessa men i receptet så står de inte när ägg och vaniljsocker ska ner i smeten...

Svar: Hej! Oj det hade jag visst missat, men jag har ändrat i receptet nu så att det är tydligare.Sorry för det! Hoppas du gillar kakorna :)
Pernilla Lyck

#20 - - ɑ n n i k ɑ:

Mums :D

#21 - - Erica:

Detta ser ju bara SÅ gott ut!

#22 - - susanas.blogg.se:

men åhhh lägg aaaav måste testa att göra!!

#23 - - olivia:

OMG VAD GOOTT DEDÄR SÅG UT! haha

#24 - - corneliaeriksson.blogg.se:

Alltså WOW. Det här ser ut som en dröm!!!! Jag DÖR VAD GOTT.

#25 - - Ellen:

Jag har bara ett ord: MUMS! Okej, det var fler än ett ord, men så himla gott det ser ut!

#26 - - Alina:

Åh så gott!

#27 - - Johanna:

vad gott!

#28 - - ALICE:

Åh herregud, de ser ut som en DRÖM!

#29 - - emma:

Åh ser såå gott ut! Älskar riesen så detta låter ju bara som himmelriket! Dock provade jag en gång av göra den på senare tid hypeade "amerikansk cookie med choklad och kola" och i denna använde man farinsocker & jag tyckte ärligt talat att den smakade förskräckligt och alldeles för sött, fejk på något sätt, när den var klar. Så jag är lite rädd för att använda farinsocker nu haha...

Svar: Men om du känner så kan du ju byta ut farinsockret mot råsocker eller strösocker. Själv gillar jag smaken som farinsocker ger, lite mustigare på nåt sätt, men alla kan ju inte gilla det :) tycker absolut att du ska prova kakorna oavsett hur du gör med sockret :)
Pernilla Lyck

#30 - - Jasmine:

Dina chokladkakor ser ut att vara helt i min smak!
Kram

#31 - - MADDISENJ.SE:

Men Gud vad gott det där lät, måste nog testas här hemma!

#32 - - Madeleine:

Men gud så goda de ser ut att vara.

#33 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

mums

#34 - - Chamilla:

Detta måste jag testa åtminstone en gång!
Jag försöker hålla mig ifrån socker men choklad är ju bara såååå gott XD

#35 - - Frida:

Ser helt ljuvligt ut ju!

#36 - - Kai:

Oh..... ser sjukt gott ut.... :)

#37 - - Lisa:

Åh, gott, gott, gott! =D

#38 - - Lina:

Ser fantastiskt lockande ut, kanske provar detta!

#39 - - Annie:

Kan du uppdatera oftare? :)

Svar: Ja jag önskar att jag kunde, men jag jobbar heltid och har svårt att hinna med bloggen ibland tyvärr. :( men kul att du vill se mer här på bloggen :)
Pernilla Lyck

#40 - - Glad tjej:

ÄLSKAR! Jag gjorde exakt allt du skrev ner och dem blev perfekta!

Svar: Åh vad roligt!! 😃
Pernilla Lyck