Brownie:
150 g mörk choklad (minst 55%)
150 g smör
225 g ljust muscovadosocker
3 ägg (mellanstorlek)
2 tsk vaniljsocker
125 g mjöl
Bountytäcke:
75 g smör
drygt 1/2 dl sirap
0,75 dl florsocker
2,5 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
Sätt ugnen på 150 grader.
Gör först brownien:
Smält smöret och chokladen i en skål över ett vattenbad. När allt smält, ta av skålen från plattan och rör i sockret. Tillsätt sedan ett ägg i taget, rör om efter varje ägg. Avsluta med att röra i vaniljsockret och mjölet. Rör ej mer än nödvändigt utan bara tills allt är blandat.
Klä en form med bakplåtspapper och häll i smeten. Min form var 20x30 cm, har man mindre form blir brownien lite tjockare och tvärtom. Min brownie blev ganska tunn så större form är inte att föredra.
Grädda i mitten av ugnen, 150 grader, i ca 25 minuter. Smeten ska ha stelnat innan ni tar ut den, ni kan skaka lite lätt på formen för att se om smeten rör sig eller inte.
Ta ut och låt svalna.
Gör kokossmeten:
Blanda smör, sirap, florsocker och vispgrädde i en kastrull.
Låt koka i 5-8 minuter, tills smeten blir lite seg.
Tillsätt kokosflingor och låt smeten svalna något.
När brownien stelnat kan man hälla på kokossmeten och breda ut den över brownien försiktigt.
Ställ i kyl och låt stelna ordentligt, det tar några timmar och bäst är att låta den stelna över natten.
Smält sedan valfri choklad (jag hade lite mörk och lite vit choklad som jag blandade) över ett vattenbad.
Bred över den smälta chokladen över kokostäcket. Låt stelna.
Skär upp i bitar. Ett tips är att inte skära alltför stora bitar då brownien blir väldigt mäktig.
Och att skölja kniven i varmt vatten innan man skär, då blir det lättare att skära igenom chokladen och det blir finare bitar. Chokladen på toppen spricker väldigt lätt, så man kan ju även skära bitar redan när chokladen precis hällts på brownien, innan den stelnat ordentligt.
MUMS :)