Kladdkaka med Maltesers

 
Jag gillar verkligen Maltesers, men jag tycker inte det har varit så lätt att få tag på det i Sverige.
 
 
 
I alla fall inte för några år sedan. På senaste tiden har jag dock börjat se det i vanliga affärer och när jag hittade en superbillig påse på Rusta fick den följa med hem.
ÄNTLIGEN skulle jag få prova iden jag haft ganska länge, att ha Maltesers i kladdkaka!
Och OJ vilken hit det blev!!! Helt fantastiskt faktiskt. Så gott så att det inte ens är någon idé att jag beskriver hur god den är, du får helt enkelt prova den själv :)
 
 
 
 
 
 
 
Kladdkaka med Maltesers
 
Dubbel sats kladdkaka, ger ca 12-15 bitar
(Går bra att halvera, gör då i en mindre springform)
 
 
200 g smör
4 ägg
1 dl Farinsocker
4 dl strösocker
2,5 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
ca 1,1 dl kakao
2 krm salt
 
3,5 dl Maltesers
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser utom Maltesers och smör.
Rör sist i smör och Maltesers.
 
 
 
 
Smöra en springform, ca 24 cm i diameter. Bröa formen med lite mjöl och kakao, eller ströbröd om man gillar det.
Häll i smeten i springformen.
 
 
 
 
Sätt in långt ner i ugnen och grädda i ca 25-30 minuter. Den ska vara lite fastare i kanterna men fortfarande lös i mitten, då är den klar. Om den ska ätas direkt eller samma dag kan man grädda lite längre, men annars är den godast om man gör den dagen innan den ska ätas och låter den stå i kyl över natten.
 
 
 
Skär i lagom stora bitar när den stelnat/kylts, och klicka på en klick vispad grädde.
Kakan blir seg och chokladig med krispiga bitar av Maltesers lite här och var, HUR GOTT SOM HELST!!!
 
 
 
 
 
Hoppas ni gillar den lika mycket som jag och min familj gjorde :)
 
KRAM!!
 
#1 - - Helen:

mums!! jag gjorde maltestescheescake:)

#2 - - Helen:

mums!! jag gjorde maltestescheescake:)

#3 - - tommy:

ser gott ut

#4 - - Annster:

Ser riktigt gott ut.
Kanske blir att slänga ihop en till helgen :)

#5 - - Sockerkullan:

Åh, gud så gott det såg ut!!

#6 - - ill bash ye 'ead in u cheeky cunt, i swer on me mum ill teak ye dwn!!!!:

uw0tm8 ser riktigt smaskigt ut xd

#7 - - Julia :

Konsistensen ser perfekt ut! Har den stått i frys eller kyl innan serveringen?

Svar: Nej den har bara stått i rumstemperatur. Men den var supergod även dagen efter när den stått i kylen :)
Pernilla Lyck

#8 - - Louella Pelaez:

😍 ser sjukt gott ut!!!

#9 - - Marie:

Åh så god den ser ut! Den måste jag prova när jag gör en efterrätt nästa gång!

#10 - - Emilia - Mitt liv i Sydney:

Men gud vad gott! Det här receptet la jag direkt till i min länklista över recept att baka snart! :) Den ser så himla god ut!

Svar: Det är den :) Hoppas du gillar den!
Pernilla Lyck

#11 - - AngelicasVärld:

Ser ju LOVELY ut!! Ska helt klart provas!

Svar: Ja det tycker jag, den är så god! :)
Pernilla Lyck

#12 - - Ann Christin:

Tittar ofta in på din blogg och har hittat massor av goda recept här. Tack för det! Idag bakar jag kladdkakan med maltersers, tyvärr får jag inte smaka på den eftersom maken ska ha med sig den till jobbet, men smeten har jag smakat på och om kakan smakar som smeten så oh my God. Tack för en bra blogg!

Svar: Vad roligt, tack för det! :) Hoppas kladdkakan blev uppskattad!
Pernilla Lyck

#13 - - Emma:

Det såg ju inte alls farligt gott ut. :o

Svar: He he ja den är sååå god, du måste prova! :)
Pernilla Lyck