

4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
175 gram smör
2 dl socker
200 gram mjölkchoklad

Ställ åt sidan och låt svalna.
Nu är det dags att göra kola. Lägg alla ingredienser till kolan i en stor kastrull, ju vidare botten desto snabbare blir kolan färdig.
Låt koka upp under omrörning och sänk sedan temperaturen på plattan till 3-4 (av 6, jag hade på 5:an på min spis och jag har 9 steg). Det ska fortfarande småbubbla, rör om då och då och känn så att det inte bränns i botten.

Det här tar ca 40-60 minuter, min tog 45 minuter.
Man märker när det närmar sig att vara färdigt, då tjocknar kolan i kastrullen. Du kan även göra kulprovet, dvs hälla ner en tsk kola i ett glas med kallt vatten.Kolan ska hålla ihop men vara mjuk och lite seg, dock inte för fast för då blir kolan i kakan väldigt seg och hård.
När kolan är färdig häller du den över mördegsbotten i formen och brer ut den så att det blir ett jämnt lager.

Låt stå svalt så att kolan stelnar.
Smält mjölkchokladen över ett vattenbad och bred sedan ut den över den stelnade kolan i formen.
Låt chokladen stelna. Det går bra att ställa formen i kylen. När det är dags att skära bitar är det bra om formen har stått i rumstemperatur ett tag, då mjuknar kolan och det blir lättare att skära.
Kakan går bra att frysa, låt den då tina i rumstemperatur en stund innan den ska ätas. Det gäller även när den stått i kylen, kakan är godare om den är rumstempererad för då är kolan härligt mjuk och seg.

Hoppas ni gillar den!
KRAM!
Men jag dör så göttigt det ser ut! Det här receptet sparar jag så att jag kan baka detta när mitt sockerfria januari är över :-)
Hej. Hur stora skär du bitarna? . Låter otroligt gott.
Men åh vad gott, det där måste testas!!! :)
Låter riktigt gott.
Men åh så gott! <3
Åh så goda de ser ut :)
gaaaaah så gott det låter :-)))))
Dessa ska jag absolut prova att göra! :D
Jag har två brödrar som har gluten och både mamma och jag har nötallargi. Men här behöver jag bara byta mjölet till pojkarnas och det finns inga spår av nötter som det alltid står. Kanon ju!! :D
De ser SÅ goda ut :D
Skulle det vara okej om jag delade detta recept på min blogg? Med länk till din blogg såklart. :)
Haha, suktas lagom nu precis efter nyår och man vill hitta tillbaka sin form igen. :P haha
Oj ser gott ut :D Måste jag testa!
Tack för att du förgyllde min kalla måndag med detta recept! :D Nu vet jag precis vad jag ska sysselsätta mig med :)
åh va gott de ser ut
Åh detta såg sjukt gott ut och jag älskar twix! Tror du man kan använda kondenserad mjölk istället för att göra kolasås?
Oj vad goda dem såg ut :-) Det vankas barnkalas här snart så kanske vore nåt;-) Kul blogg förresten . Kram Helena
Det där måste jag prova!!!Men inte än eftersom jag förätit mig på godis i jul....men suget kommer säkert tillbaka;-))
Amen håll där vad gott det såg ut!!!! :-)
Åh vad gott det ser ut :D
gud så göttit.
Oj vad gott!
Mums!! Ser ju jättegott ut!!
Ser verkligen goda ut! Vet du möjligen vilken temperatur det är på kolan när du tycker den är perfekt?
Kram
Jag är glutenintolerant och kan alltså inte äta twixkakor längre, vilket var något av det svåraste att bli gluten, haha... Så detta var ju perfeeekt, bugar & bockar och hoppas det funkar!
Hej! Vi tänkte länka ditt recept som tips från vår blogg då det ser så smarrigt ut. Är det okej om vi lägger med en printscreen på din blogg och twixkakorna?
De ser goda ut!
Åh, men mums!
Detta kommer jag verkligen spara! Är inte bäst på att baka, men det ska nog gå vägen ;)
Fin blogg i övrigt!
Tack snälla! :)
Känns lite farligt.
som om man äter en så vill man bara ta fler :)
Bara så att du vet så såg jag det här inlägget ungefär kl 8 imorse, kunde inte sluta tänka på det, tentapluggade i ca 5 timmar innan jag inte kunde motstå begäret och bokstavligt talat SPRANG till affären och köpte ingredienser. Nu står hela härligheten i kylen och väntar på att chokladen ska stelna, sen ska här ätas. Vet redan med säkerhet att det kommer vara gott eftersom jag har ätit mig igenom bakningen. Tack för bra recept!
Shit så goda de såg ut och lät :)
Hej ser så gott ut så jag undrar am jag får låna din bild till mitt inlägg kra
Mums vad gott! Twix är verkligen en favoritgodis hos mig och att kunna göra detta själv är ju rena rama drömmen! Måste testa att göra detta själv hemma då jag verkligen älskar det! Mums! Tack för tipset :)
Åh, vilket perfekt recept just nu när jag planerar vad jag ska baka till min födelsedag på söndag! Det verkar vara beroendeframkallande gott!
Ser väldigt gott ut!
Men ÅHH vad de ser gott ut!!
Gjorde dessa för ett par dagarsen, samma dag som jag såg receptet. Är nog den godaste kakan/godiset jag nånsin har gjort, och då bakar jag rätt mycket! Fick till kolan så den blev perfekt hård också :D
Alltså stämmer det med 175 g smör i kolan? Jag fick inte till det utan den liksom skar sig? Hjälp?
Världens godaste twixkakor helt klart, uppskattades av mina vänner! Men fråga- hur länge håller sig kakorna om de endast står svalt?
Hej!
Bakade dessa kakor och bountybrowniesen till fredagsfikat, gissa om det gick hem! Tack för dina superduper beskrivningar! Trevlig helg!

51