Russinkakor

 
Jag älskar småkakor. Bästa fikat är att ha flera sorter att välja på tycker jag.
Min gammelmormor hade alltid sju sorters kakor, eller mer, när man kom hem till henne på fika.
Kommer ihåg att jag älskade det, att det kändes så lyxigt att få sätta sig och dricka saft och äta massor av kakor!
 
Jag bakar på tok för lite småkakor själv. Det är ju faktiskt ganska enkelt och inte så tidskrävande. Och lätt att frysa in och bara ta fram när man får fikabesök :)
Såna här russinkakor bakade jag för ett tag sedan när min mamma och hennes man Leif var hos oss. Leif älskar russinkakor så jag bakade dem för hans skull, men insåg när jag smakade att jag älskar dem också!
 
 
 
 
 
Russinkakor
 
ca 25-30 stycken
 
200 g smör
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 dl russin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker. Det ska bli ordentligt blandat och få en vitaktig färg.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål.Tillsätt russinen och blanda lite till.
Rör snabbt ner mjölblandningen i smör och sockersmeten.
Forma små bollar och lägg dem på bakplåtspapper med ganska mycket mellanrum. Tryck till lite lätt med handen. Kakorna flyter ut ganska mycket.
 
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 10 minuter. De ska bli lite gyllenbruna. Ta ut och låt svalna på bakplåtspappret.

Njut med en kopp kaffe eller ett glas saft/mjölk. :)
 
 
 
 
 
KRAM!!
 
 
 
 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Gott!

#2 - - Cornelia:

Mums, russinkakor är hur gott som helst!