Kladdkaka med hasselnötskaramell

 
Eftersom det är kladdkakans dag på lördag (7/11) blir det lite kladdkaketema på bloggen.
Kladdkaka är bland det bästa jag vet! Det är gott, lätt att baka och det går snabbt att baka :)
Plus att den går att göra i så många olika varianter.
 
För ett tag sedan gjorde jag den här supergoda kladdkakan med hasselnötskaramell.
Receptet är från en av finalisterna i Kladdkakeracet 2013, Hedvig Isacson. Det var året som jag satt i juryn och fick provsmaka alla finalisters supergoda kladdisar, och det här var en av mina favoriter :)
Hade alltså provsmakat den här kladdkakan innan men inte bakat den själv.
 
I grundreceptet ska det vara lite mer hasselnötter än vad jag skrivit nedan. Jag har ändrat det eftersom jag tyckte det blev lite för mycket hasselnötter, men gillar man mycket nötter så kan man ha 1 ½ dl nötter istället.
 
 
 
 
Kladdkaka med hasselnötskaramell
 
Kladdkakan
 
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 ½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
 
Hasselnötskaramell
 
1 dl strösocker
1 dl hasselnötter
 
 
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175°.
 
Börja med hasselnötskaramellen.
Smält sockret på svag värme i en stekpanna tills det är gyllenbrunt.
 
 
 
Rör ner hasselnötterna och rör runt så de blandas väl.
 
 
 
 
Häll upp dem på ett bakplåtspapper och sära hasselnötterna från varandra med hjälp av två gafflar, låt kallna.
 
 
Gör kladdkakan:
Smält smöret i en kastrull och låt svalna lite. Rör ner resten av ingredienserna.
Tillsätt hasselnötterna.
 
 
Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
 
 
Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min.
 
 
Låt svalna. Godast är kladdkakan när den stått i kylen ett tag eller över natten.
 
 
 
 
 
 
Supergott med de karamelliserade nötterna och det kladdigt chokladiga från kakan :)
 
Kram!
 
 
#1 - - Sara :

Oj så gott! :'O Detta ska bakas i helgen!

Svar: Kul! Hoppas du gillar den :)
Pernilla Lyck

#2 - - Tilda:

ÅH JAG ORKAR KNAPPT HUR GOTT DET SER UT. Måste testa denna när jag kommer tillbaks till Sverige

Svar: Ha ha ja det tycker jag att du ska! :)
Pernilla Lyck

#3 - - a n n i k a:

Gott!

#4 - - emiiza:

mums :D

#5 - - Hedvig Isacson:

Hej Pernilla. Sjukt roligt att se ett inlägg med sitt egna recept. Minns så väl dagen jag fick samtalet om att jag hade kommit med. Tyckte allt var sååå stort. Kul att du uppskattade den, och ha en bra helg. Kram Hedvig

#6 - - Hedvig Isacson:

Hej Pernilla. Kul att du uppskattar mitt recept. Minns såväl dagen jag fick samtalet om att jag hade kommit med-hade ett sånt lyckorus resten av dan. Minns att allt var så stort och att jag febrilt läste dina kladdkaketips, var ju så nervös inför det. Men det gick ju bra. Ha en bra helg. Kram Hedvig

Svar: Hej Hedvig!! Jag har tänkt länge att jag skulle baka den här, tyckte verkligen den var så himla god när jag satt i juryn för Kladdkakeracet :) Så tack för ett superbra recept! Har du kommit på några nya varianter av kladdkaka sen dess? Du var superduktig i tävlingen, var så imponerad av er allihop :) Kram
Pernilla Lyck

#7 - - Jennifer:

Oherregud så gott det där ser ut!!

#8 - - yvonnecd2:

Daily updated sissy blog
gorgeous wedding dresses trim girls hair butt plug penis
http://sissies.purplesphere.in/?read.denise
transsexual transformations ayn ayn sexy images pictures urethral sounds videos long dick big gender discrimination between male and female bonds underwear french muslim woman