Bli min jäst
Nutellabollar
 
Jag älskar ju Nutella och har länge tänkt prova att blanda ner det i chokladbollar.
När jag var sugen på något lättbakat härom kvällen fick jag äntligen smaka, och herregud vad gott det var!
Det här är mina nya favoritbollar :)
Och även om smeten är väldigt god är mitt tips att vänta tills bollarna stelnat i kylen över natten. Då är de ännu godare!
 
 
 
 
 
 
Nutellabollar
 
ca 25-30 stycken
 
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk starkt kaffe
2 msk kakao
3 msk Oboy
2 dl Nutella
4 dl malda havregryn
 
 
 
 
 
 
 

Gör så här:

Mixa havregrynen i en mixer så det blir fina smulor.

Vispa smör och strösocker med en elvisp och tillsätt sedan kaffet. Vispa tills det blandas.

Tillsätt kakao, Oboy och Nutella.

Avsluta med att hälla i de finmalda havregrynen. Vispa så att det blir en brun, fin smet.

 

Ställ in i kylen en stund (10-20 min räcker) så att smeten stelnar lite. Den är ganska lös och svår att rulla till bollar annars.

Rulla bollar i valfri storlek. Avsluta med att rulla dem i kokos eller pärlsocker. Eller något annat som du tycker om, t ex strössel, krossade Oreos eller liknande.

 

 
 
Med pärlsocker
 
 
...och med kokos.
 
 
De är som allra godast efter en natt i kylen. Då har Nutellan gift sig med de andra ingredienserna och de är sjukt goda!
 
 
Hoppas ni gillar dem.
KRAM!
corneliaeriksson.blogg.se

AHHH. Sååå gott!!

Jagger

Det ser jättegott ut. Blir de kladdiga och kompakta eller fluffiga?

Ingrid

Åh herre gud, dessa nutella-bollar är livsfarliga! Nästa gång gör jag nog inte ens bollar, jag kommer bara äta smeten med en gång..

Svar: Ha ha det är ju ett väldigt bra betyg måste jag säga :) Så roligt att du gillar dem, jag blev också helt galen i dem :)
Pernilla Lyck

Josefin

Jag testade de i helgen och de var verkligen supergoda!!

Svar: Vad roligt att höra! Tack snälla :)
Pernilla Lyck

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress