Pina coladamuffins med kokosfrosting
De här cupcakesen gjorde jag innan påsk men sen har det inte blivit av att jag lagt upp receptet.
Det är ganska dumt att vänta så länge för nu kommer jag knappt ihåg hur jag gjorde..
Men jag ska försöka komma ihåg så noga jag kan :)
Egentligen var det meningen att jag skulle lagt upp min sons barnkalastårta här idag men vi var tvungna att ställa in kalaset! :(
I morse kräktes vår dotter och var jättevarm i pannan.
Om det hade varit lite bättre väder hade vi kanske kunnat flytta ut kalaset till gården eller gått ut med vår dotter under kalaset, men här var det full snöstorm i morse så det var inget alternativ...
Vi har bestämt att ha kalaset nästa helg istället, så jag får göra nya tårtor till dess.
Jag hade som tur var inte hunnit sätta på gubbarna som skulle vara på tårtan så de kan jag spara, det är de som tagit längst tid.
Men nu till cupcakes!
Jag älskar Pina colada, både ananas och kokos är ju grymt gott och tillsammans är de underbara!
Har länge tänkt att jag ville göra en variant av Pina colada i bakverk och nu har jag alltså provat.
Det var väldigt gott :)
ca 12-15 stycken
3 ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl kokosmjölk
(jag använde den som finns i thaihyllan, den lite krämigare varianten, men det går bra med vanlig också)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Några droppar Pina colada-essens
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker poröst.
Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
Häll i Pina colada-essensen. Den finns att köpa här.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka, stickan ska vara torr när de är klara.
Ta ut och låt svalna helt.
Tänk på att ta ut muffinsen ur plåten och låt dem svalna på ett galler eller bänken. Annars fortsätter de gräddas i den varma plåten.
Sen är det dags att göra kokosfrosting!
Kokosfrosting:
100 g Philadelphiaost
1 dl florsocker
2½ dl grädde
½ dl kokosmjölk
Några droppar kokosessens
Vispa philadelphiaosten och florsockret slätt med elvisp.
Tillsätt grädde och vispa till en fast och fluffig frosting.
Häll sedan på kokosmjölken, lite i taget och fortsätt vispa. Jag var rädd för att frostingen skulle bli för lös så jag provade mig fram, det blev nog ca ½ dl kokosmjölk men ta mindre om ni märker att det inte håller sig tjockt!
För att förstärka kokossmaken hade jag i lite kokosessens. Den finns att köpa här.
Spritsa sedan på frostingen på de svala muffinsen och dekorera ev med någon fin blomma.
Jag gjorde dels den varianten med tulpanformar och påskblommor, som ovan, men även en annan variant med påskägg av marsipan och påskblommor i marsipan.
De fina formarna kommer från Partytajm.
Nu måste jag laga mat och göra mig i ordning, dags att jobba två nätter!
Kram på er!
Tråkigt med kalaset... Hoppas att han inte tar det alltför hårt och att tösen snart mår bättre.