Hjärtliga cupcakes ♥
Äntligen börjar jag se ljuset i tunneln! Det var en lång och jobbig influensa jag åkte på och jag är fortfarande helt slut när jag försöker få saker gjorda här hemma, så det tar nog några dagar till innan jag är återställd.
Har varit ordentligt baksugen de senaste dagarna men verkligen inte orkat, idag hämtade jag dock lite krafter från reservförrådet och gjorde de här cupcakesen.
Det är ju faktiskt Alla hjärtans dag imorgon och då vill nog många av er baka lite gott. Ni har säkert redan gjort det, men här är ett tips för er som inte gjort det, eller vill baka något kul och gott till vilket tillfälle som helst!
Vaniljcupcakes fyllda med ett hjärta, toppade med nutella cream cheese-frosting
De här cupcakesen innehåller en liten hemlighet; ett hjärta ♥
Visst är det häftigt att även innehållet består av ett hjärta? :)
När jag skulle göra frostingen visste jag inte riktigt vad jag var sugen på till de saftiga vaniljcuppisarna.
Tänkte göra en cream cheese-frosting för det är ju alltid gott, men ville ha något fluffigare.
Grädden var slut så jag kollade vad jag hade i skåpen och fick syn på Nutellan!
Slängde ihop lite i Kitchen Aiden och vips blev det VÄRLDENS godaste Nutellafrosting!!
Förmodligen har jag inte kommit på något världsrevolutionerande här men jag blev så glad :)
Det är en av de godaste frostingarna jag smakat. Men så gillar jag ju också Nutella, och det bör man väl göra om man ska gilla den här frostingen :D
Nu till recept och hur jag gjorde!
Vaniljcupcakes
225 g smör el margarin, rumstempererat
1½ dl strösocker
1 dl vaniljsocker (japp, 1 DL!)
1 färsk vaniljstång
3 3/4 dl extra fint vetemjöl/vanligt vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 ägg
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop smör och socker och tillsätt sedan vaniljen. Jag använde mig av min Kitchen Aid men det går bra att bara röra ihop allt med en sked eller visp.
Häll sedan i äggen och till sist mjölet och bakpulvret. Jag hade inget extra fina vetemjöl hemma så jag använde vanligt mjöl och det gick bra.
Så här fin bakhjälp hade jag idag! Min dotter Leia tycker det är jättespännande med Kitchen Aid :)
Smeten ska bli smidig och fin.
Tag sedan bort ca en tredjedel av smeten och lägg den i en annan skål.
Tillsätt röd eller rosa färg, jag använde pastafärgen "Rose" från Wilton.
Lägg lite plastfolie över den vita smeten så länge.
Rör om...
...tills det är helt rosa.
Kläd en mindre form med bakplåtspapper och häll i den rosa smeten. Bred ut så att den är några centimeter tjock.
Grädda i ugn så kort tid som möjligt. Jag hade den inne i ca 6 minuter och då var den ok för att skära ut hjärtan i. Den måste ha hunnit få lite skorpa så det inte bara är smet.
Använd ett litet hjärtformat mått, helst mindre än det jag hade :) Hittade inget mindre..
Skär ut hjärtan i den rosa plattan.
Lägg hjärtanen på ett bakplåtspapper på en bricka el liknande.
När du fått ut så många hjärtan som det går är det dags för dem att kylas ner! Ställ in i kyl eller frys tills de ska användas igen, helst 15 minuter.
Nu är det dags att göra själva muffinsen!
Ställ ut de formar du vill använda i en muffinsplåt.
Jag använde de här fina med hjärtan på som jag fick av min kompis Linda förra veckan när hon kom hit för en liten shoppingtur :)
Klicka i en liten klick av den vita smeten i varje form.
Tag fram hjärtanen ur kylen eller frysen. Sätt ett hjärta i en klick.
Klicka i smet på sidorna av hjärtat, här kan man behöva hålla lite i hjärtat så att det står kvar åt samma håll och i upprätt läge.
Avsluta med en liten klick ovanpå hjärtat så att det är nästan täckt.
Det är här det hade varit bra med ett lite mindre hjärta för mitt stack fortfarande upp, och även om muffinsmeten höjer sig i ugnen räckte det inte helt för att täcka hjärtat. Men det gick bra ändå, nästa gång ska jag dock fixa mindre hjärta eller annan figur :)
Grädde muffinsarna i nedre del av ugnen i ca 14-16 minuter, känn med en sticka. Den ska vara torr när de är klara.
Tag ut dem och låt svalna på galler. Så här blev mina.
Det gör inget att hjärtanen sticker ut lite eftersom vi ska ha frosting ovanpå! :)
Så här ser de alltså ut när man skär i dem.
Tänk på att ha koll på vilket håll hjärtanen ligger så att du kan skära åt rätt håll, annars blir det inget hjärta utan bara en rosa klump.
Nu är det dags för frostingen!
Nutella cream cheese frosting
-räcker till ca 6-8 cupcakes
60 gram rumsvarmt smör
120 gram Philadelphiaost
3-4 msk Nutella
4 dl florsocker
1 tsk vaniljessens
Gör så här:
Vispa samman allt till en fluffig frosting. Jag tog det jag hade hemma och då blev det de här måtten, man kan göra större eller mindre smet och jag tror det funkar bra så länge man har dubbelt med Philadelphiaost mot smöret.
Florsocker och Nutella kan man tillsätta efter konsistens och smak :)
Spritsa på frostingen. Garnera gärna med ett hjärta om du fick några över. Det fick jag :D
Hela familjen ÄLSKADE de här cupcakesen, och jag tror främst det berodde på frostingen.. :)
Det är lite pilligt och tar lite längre tid att göra än vanliga cupcakes men vid ett sånt här tillfälle som Alla hjärtans dag kan det ju vara värt det!!
Det tog herrans lång tid att göra det här inlägget, nu är jag helt slut! Måste gå och sova :)
Ha en bra Alla ♥ dag! Stor kram från mig!! ♥ ♥ ♥
Receptet på vaniljcupcakesen finns på bloggen tidigare, här, och idén till hjärtanen inuti fick jag på en amerikansk bakblogg.
Supersöta cupcakes! Riktigt fiffigt att he i hjärtan i smeten :)