Blåbärsmazariner

 
 
 
 
När jag gjorde Dumlemazariner passade jag på att även göra blåbärsmazariner.
Det var supergott med Dumle i mazariner men lika gott med blåbär i. Det blir en frisk smak som bryter av mot det söta.
Nu har jag provat vanliga, med hallon, Dumle och blåbär. Undrar vad jag ska prova nästa gång? :)
 
 
 
 
 
Blåbärsmazariner
 
ca 24-26 stycken
 
 
Mördeg:
100 g strösocker
200 g rumstempererat smör
1 nypa salt
300 g vetemjöl
15-30 g vatten
  
Mazarinfyllning:
500 g riven mandelmassa
100 g strösocker
250 g rumstempererat smör
5 ägg
40 g vetemjöl
Blåbär, ca 100-150 gram 
 
Blåbärsglasyr:
ca 50 g blåbär, tinade
florsocker
 
 
 
 
Gör så här:
 
Mördeg:
Blanda socker, smör och salt till en jämn massa. Sikta ner mjölet (jag gjorde inte det och det gick bra ändå) under omrörning och tillsätt vatten, lite i taget, så att degen går ihop. Låt degen vila i kylen i 30 minuter innan du kavlar ut den och fodrar formar med den.
 
 
 
 
Kavla ut på mjölat bakbord till en 3 mm tjock platta.
 
 
 
Ställ ovala formar tätt på en plåt och fodra dem med degen.
 
 
  Jämna till kanterna lite så det blir snyggt :)
 
 
 
 
Lägg några blåbär i varje form. Jag använde frysta blåbär, se till att de tinat innan du klickar i dem i formarna.
Gör sedan fyllningen.
 
Fyllning:
Blanda mandelmassan och sockret till fyllningen. Tillsätt smöret och rör till en slät massa. Tillsätt äggen ett i taget under fortsatt omrörning.
  
 
 
 
Vänd till sist ner mjölet. Det är viktigt att inte röra in för mycket luft i fyllningen när mjölet är tillsatt, gör man det riskerar den att pösa över under gräddningen.
 
Fyll formarna till två tredjedelar (över blåbären) med mazarinfyllningen, använd sprits eller sked.
Så här såg det ut när jag gjorde med hallon i:
 
 
 
 
 
Grädda mazarinerna i 200 graders ugnsvärme i 15–18 minuter. Ta ut dem ur ugnen och vänd dem genast upp och ner. Låt dem svalna i formen med den gräddade sidan nedåt.
 
Gör glasyren.
Mosa ca 50 g blåbär och blanda med florsocker, lite i taget, till en tjock glasyr. Då det är vätska i bären behövs inget vatten. Om det behövs mer glasyr är det bara att upprepa.
Bred glasyren på kakorna när de svalnat.
 
 
 
Njuuuut! De blev så himla goda :)
 
 
KRAM!
3 kommentarer publicerat i Kakor
Taggar: Mazariner Blåbärsmazariner blåbär småkaka kaka
#1 - - JUNITJEJ:

Mums, så goda de ser ut!

Svar: Tack! Det var de :)
Pernilla Lyck

#2 - - Hanna C. Blomqvist :

De ser verkligen goda ut. Mums

#3 - - Anonym:

Åh! Det där måste jag testa! När drar du vinnaren i tävlingen? :)


Svar: Jag ska dra vinnaren så fort jag har tid att läsa allas kommentarer. Förhoppningsvis blir det innan helgen är slut :)
Pernilla Lyck